ANP
Volledig scherm
© ANP

Bijna 9 jaar cel voor dodelijk schot in lift

Een 33-jarige man is veroordeeld tot acht jaar en tien maanden cel omdat hij in een lift in Amsterdam-Zuidoost een man heeft doodgeschoten. De rechtbank in Amsterdam oordeelt dat is bewezen dat de man het slachtoffer in 2008 met een revolver door het hoofd heeft geschoten.

  1. Pegida-voorman aangehouden in rechtbank omdat hij met koran aan hondenriem slingert
    update/met video

    Pegida-voor­man aangehou­den in rechtbank omdat hij met koran aan hondenriem slingert

    Pegida-voorman Edwin Wagensveld is woensdag aangehouden in de rechtbank in Arnhem, nog voor zijn rechtszaak begon. Hij kwam daar om zijn gebiedsverbod aan te vechten, maar slingerde tegelijkertijd een koran aan een hondenriem in het rond. Hij overtrad hiermee het noodbevel dat hem eerder werd opgelegd. Volgens de gemeente is Wagensveld een mogelijk doelwit van de organisatie achter de recente aanslag in Moskou.
    Arnhem
  2. Lezers over vraag of weerapps hun activiteiten beïnvloeden: ‘Ze kunnen het weer van gisteren niet eens voorspellen’
    de kwestie

    Lezers over vraag of weerapps hun activitei­ten beïnvloe­den: ‘Ze kunnen het weer van gisteren niet eens voorspel­len’

    In de Kwestie leggen we een vraag over een actueel thema voor aan onze lezers. Vandaag: het checken van een weerapp bepaalt wat ik ga doen. Komend weekend is het Pasen. Vaak hét moment om erop uit te trekken. Eerder deze week konden we ons volgens de weervoorspellingen nog verheugen op mooi weer. Inmiddels lijkt het minder aangenaam te worden en moeten we zelfs rekening houden met regen. Wat doet u? Volgt u de weerapps en past u uw plannen aan? Of trekt u er hoe dan ook op uit? Dat vroegen we onze lezers in de dagelijkse rubriek de Kwestie. Hier een selectie va de reacties.