Start van hoofdcontent

112

nl

Postbezorger bestolen van bestelbus in Westpoort

22 maart 2019, 13.00 uur · Aangepast 22 maart 2019, 13.16 uur

Een jonge postbezorger is zondag 17 maart bestolen van haar bestelbus aan de Westpoortweg. Terwijl de vrouw bezig is met haar ronde, krijgt ze opeens het gevoel dat ze wordt gevolgd door een zwarte auto.

Het is zondagochtend 17 maart rond een uur of kwart over elf. Een jonge medewerker van een postbedrijf rijdt met haar Volkswagen Transporter met postpakketten over de Australiëhavenweg. Op een gegeven moment krijgt ze het gevoel dat zij wordt achtervolgd. En dat gevoel blijkt te kloppen.

Op de Westpoortweg, ter hoogte van de Noordzeeweg, komt er plots een zwarte Volkswagen Polo voor het busje staan. Een man stapt uit en loopt gelijk naar de jonge vrouw toe. Hij vertelt haar dat zij vanaf de bestuurderszijde moet doorschuiven naar de bijrijderskant. Als de man plaats neemt achter het stuur weet de vrouw te ontkomen. De verdachte rijdt met het busje weg en een tweede verdachte gaat er met de Polo vandoor. 

Getuigen
'Wij komen graag met getuigen die iets hebben gezien van dit incident aan de Westpoortweg in contact', zegt een woordvoerder van de politie in het AT5 programma Bureau 020. 'Je kan je voorstellen dat de postbezorger erg is geschrokken van deze overval.'

Het bestelbusje is diezelfde zondag nog teruggevonden aan de Mekongweg in Westpoort. 'Toch komen we ook graag met mensen in contact die gezien hebben wie deze Volkswagen Transporter daar heeft achtergelaten', vervolgt de woordvoerder van de politie. 

Signalement
De politie heeft momenteel het signalement van één van de verdachten. Deze man is te herkennen aan een licht getinte huidskleur, een bol gezicht met bolle wangen en amandelvormige ogen. Daarnaast is hij vermoedelijk tussen de 24 en 30 jaar oud, heeft hij een stoppelbaard en kort donker haar. Op moment van de roof droeg de man een zwarte The North Face jas en een zwarte broek. Volgens het slachtoffer sprak de man met een Marokkaans accent.