Vermoedelijke opstelling Oranje: één vraagteken in voorhoede van jarige Koeman

Vermoedelijke opstelling Oranje: één vraagteken in voorhoede van jarige Koeman

21-03-2019 07:00 Laatste update: 07:09
137

Bondscoach Ronald Koeman heeft donderdagavond, tijdens het EK-kwalificatieduel met Wit-Rusland, geen verrassingen in petto. Koeman kiest zo goed als zeker voor de succesformatie die hem tijdens de vorige interlandperiode succes bezorgde.

Jasper Cillessen staat donderdag in De Kuip (aftrap: 20.45 uur) onder de lat. Voor de reservedoelman van FC Barcelona een viermansdefensie, met Virgil van Dijk en Mathijs de Ligt in het centrum en Daley Blind en Denzel Dumfries op de flanken. 

Koeman - donderdag jarig - verklaarde eerder deze week al dat Frenkie de Jong gewoon gaat spelen. De Ajacied vormt een middenveld met controleur Marten de Roon en Georginio Wijnaldum. Ook voorin zo goed als zeker de drie namen die werden verwacht: Memphis Depay, Ryan Babel en - vermoedelijk - Steven Bergwijn. Koeman zou ook voor Quincy Promes kunnen opteren. 

Meest bekende gezicht bij de tegenstander is Alexander Hleb. De voormalig speler van onder meer Arsenal en FC Barcelona is inmiddels 37 jaar en staat onder contract bij BATE Borisov. Hleb is nog altijd de absolute vedette van Wit-Rusland. 

Vermoedelijke opstelling Oranje: Cillessen, Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind, De Roon, De Jong, Wijnaldum, Bergwijn, Depay en Babel