Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Uitslagsceptici willen hertelling provincies

  •  
21-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Voting_form_and_red_pencil_of_the_2017_Dutch_elections_32618941904_2
"Een partij zonder standpunten die zomaar ineens de grootste wordt, dat gelooft toch geen hond? Dit moet tot de bodem uitgezocht worden."
“Je kon de afgelopen weken de televisie niet aanzetten of Thierry Baudet kwam in beeld en nu melden diezelfde media dat hij de verkiezingen gewonnen zou hebben”, zegt Pol van der Pol, die zich via Twitter opwerpt als de woordvoerder van de uitslagsceptici. “Denken ze dat we achterlijk zijn of zo? Burgers laten zich niet meer ringeloren door de MSM. Wij willen dat de verkiezingsuitslag wordt vastgesteld door een onafhankelijke commissie, niet door een journalistenkartel.”
Volgens Philippe Remarque, hoofdredacteur van de Volkskrant, ontleent zijn krant de cijfers over de uitslag direct aan de Kiesraad, die bij wet verantwoordelijk is voor de verkiezingen. Van der Pol noemt dat een drogredenering.
“De Kiesraad hoort bij de elite, net als de media. Het is één pot nat. Natuurlijk zegt de Kiesraad dat de verkiezingen gewonnen zijn door de partij die de meeste aandacht heeft gekregen van de media. Daarom eisen wij een onafhankelijke hertelling door een commissie van vijf mensen die nergens bij betrokken zijn. Er zijn genoeg Nederlanders volstrekt niet in politiek geïnteresseerd, dus zo’n commissie valt eenvoudig te benoemen.”
Van der Pol erkent dat een dergelijke handmatige hertelling veel tijd kan kosten. “Maar onze democratie is het waard. Laten we eerlijk zijn: een partij zonder standpunten die zomaar ineens de grootste wordt, dat gelooft toch geen hond? Dit moet tot de bodem uitgezocht worden.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.