door Wilmama in Gezondheid  ·  30 Reacties

  • 3
  • 530x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

De hele top van de overheid zijn boekhouders, kennis/kunde van ministeris zijn redelijk weggepest ja.

0
1 caso

Gaan we weer...

Gelukkig staat er deze keer ook in het artikel: "Deze zesduizend werden vooral in de eerste jaren gered en komen boven op de nog sterkere afname in sterfte vanaf de eerste helft van de vorige eeuw, die een gevolg was van de verbeterde leefomstandigheden en gezondheidszorg. De sterfte door de mazelen was bijvoorbeeld al vrijwel volledig teruggedrongen voordat het vaccin werd geïntroduceerd."

Op dit moment kost het naar schatting aan 36 kinderen per jaar het leven.
Dat is vreselijk voor de betrokkenen.
Er stierven in 2017 613 mensen in het verkeer.
Eveneens vreselijk.
Toch zie ik geen kamervragen. Geen protesten online. Geen roep om betere regels of voorzienigen.
Geen eis om te bewijzen dat je een rijbewijs hebt en in top conditie bent met je mobiel op de achterbank en met ideale zon en weersverwachtingen... voor je de auto mag starten...

My 2 cents..

7
2 Aunti

@2 Laatste keer dat ik keek had ik toch echt een rijbewijs nodig om een voertuig te mogen besturen. En als je aangehouden wordt moet je het wel kunnen tonen.
Daarbij komt dat ik nog nooit door een slechte chauffeur besmet ben geraakt en daardoor opeens slechter ging rijden.

2
3 proxy

@2
[Gelukkig staat er deze keer ook in het artikel: ...]

Dit soort zaken zijn altijd al bekend geweest, maar het betekent niet dat onder meer mazelen in de loop der tijd minder besmettelijk of minder ernstig zijn geworden.

1
4 Wilmama

@2
En die 613 mensen stierven omdat iemand zich niet aan de gestelde regels hield.
Niet omdat de regels of voorzieningen onvoldoende zijn.

2
5 Snorrie

@2 Ach gut, in het verkeer sterven er meer....

Die 2 centen zijn al te veel voor die onzin.

2
6 RobP

@2
Maar evengoed tik je je wel de kern van het probleem aan.

As iedereen even wat beter na dacht over de (mogelijke) consequenties van zijn/haar handelen dan zouden er veel problemen zo maar verdwijnen.

1
7 Snorrie

* Verwijderd door de redactie *

8 Robin

@8
Vraag je meesters even of je een nieuw liedje mag leren.
Aldoor hetzelfde word een beetje flauw.

1
9 Snorrie

@8
Of dat verhaaltje over je voorouders, die blijft ook leuk.

2
10 Snorrie

@8
Het artikel is niet bedoeld om voor de zoveelste keer anti-vaccinatiegeluiden te ventileren, dus je bent alweer zwaar off topic bezig. Stop daar mee. Ook Jop de Vrieze heeft niets van doen met de farmaceutische industrie.

Kortom: reageer inhoudelijk of blijf hier gewoon weg uit respect voor de mensen die wèl on topic willen reageren. Alvast bedankt voor de medewerking.

3
11 Wilmama

@2 Het besturen van een auto is een keuze. Het krijgen van een virus is geen keuze.

Conclusie; Domme vergelijking.

2
12 Bluth

@8
Of zoals Jop de Vrieze het zelf zegt:
" Na al die verhalen over antivaxxers vroeg ik me af: waarom is er zo weinig 'gewone' kritische journalistiek over ons vaccinatiebeleid? En dus dook ik er zelf op. Deze week in @degroene "

3
13 Wilmama
14 kwatta

@14
Zoals een oude chinese wijsgeer ooit zei: "Karma is a bitch" question

2
15 Snorrie

@14 @15
In Nederland wordt niet gevaccineerd tegen waterpokken via het Rijksvaccinatieprogramma.
Dit bericht is van 2017: https://www.rtlnieuws.nl/node/238886?domain=rtlnieuws_domain

(**)...... Maar voordat inentingen worden opgenomen in het programma, gaat er vaak veel tijd overheen. Daarom vindt de Gezondheidsraad dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) Nederlanders moet voorlichten dat zij de vaccinaties nu al op eigen kosten kunnen doen. Op de site van het RIVM is te vinden welke vaccinaties buiten het rijksvaccinatieprogramma al veilig worden bevonden.

Waterpokken

Wat veel ouders bijvoorbeeld niet weten, is dat je je kinderen kunt inenten tegen waterpokken. In Nederland zit een inenting hiertegen niet in het programma, maar in 44 andere landen (waaronder Duitsland, de VS, Italië en Canada) is dat al wel het geval. Toch krijgt in Nederland bijna ieder kind ooit de waterpokken. En hoewel de meesten het als een onschuldige kinderziekte zien, belanden zo'n 200 mensen per jaar toch nog met waterpokken in het ziekenhuis. Gemiddeld gaan er twee tot drie mensen per jaar aan dood. (**)

3
16 Wilmama

@16
Maar dit geval lijkt wel de anti-vaxxer's gedachtengan iets duidelijker te maken.
Voor een ieder is de (vermijdbare) ziekte onschuldig en waarschijnlijk goed voor je tenzij ze er zelf mee besmet worden. Dan is een acute ziekenhuis opname gewenst.

2
17 Snorrie

@17
Ik begrijp jouw gedachtegang niet. De Italiaanse politicus koos er m.i. niet zelf voor om in het ZH te belanden, maar kwam daar terecht vanwege complicaties. 'Anders dan bij kinderen kan waterpokken bij volwassenen ernstig verlopen' : https://www.thuisarts.nl/waterpokken/ik-heb-waterpokken.

2
18 Wilmama

@18
Hij zou toch uit hoofde van zijn functie op de hoogte moeten zijn van de mogelijke complicaties en gevaren van de vermijdbare ziektes. Maar klaarblijkelijk dus niet.
Hij kan nu zelf ervaren wat ongevaccineerd betekend.

Ben alleen benieuwd of zijn standpunt nu verandert

1
19 Snorrie

@19
Je bent op een vervelende manier doelpalen aan het verplaatsen, en gaat er tevens aan voorbij dat in Nederland niet eens tegen waterpokken gevaccineerd wordt. Zie @16

Ik hoop van harte dat Massimiliano Fedriga voorspoedig herstelt en snel het ziekenhuis weer mag verlaten. De draak steken met ernstig zieke mensen vind ik not done.

2
20 Wilmama

@8 Anti vaxxers zijn net zo raar de klimaat sceptici. Zien overal een komplot in, denken het beter tew weten dan de wetenschap omdat ze een artiekel hebben gezelen, zijn niet vatbaar voor inhoudlijke argumenten omdat hun mening al vast staat. Zeer ongezonde ontwikkeling dit.

1
21 ModReset

@19
[Ben alleen benieuwd of zijn standpunt nu verandert]

Volgens het artikel in @14 was hij alleen maar tegen verplicht vaccineren en waren zijn eigen kinderen gevaccineerd:
(**) Fedriga voerde in het verleden campagne tegen het Lorenzin-decreet, waardoor vaccinaties in 2017 verplicht werden. Kinderen die niet gevaccineerd zijn tegen onder meer polio, mazelen en waterpokken worden daardoor niet meer in scholen toegelaten. Fedriga verklaarde toen dat, hoewel zijn eigen kinderen gevaccineerd waren, hij dit niet wilde verplichten. Zo’n verplichting was volgens hem niet de beste manier om tegenstanders van vaccinaties te overtuigen. (**)

On topic de vraag of het vaccin tegen waterpokken niet alsnog aan ons Rijksvaccinatieprogramma toegevoegd zou moeten worden of dat het er terecht niet in zit.

2
22 Wilmama

@2 waarom rekent u alleen met de doden?

1
23 datkanjijmakkelijkzeggen

@22
''On topic de vraag of het vaccin tegen waterpokken niet alsnog aan ons Rijksvaccinatieprogramma toegevoegd zou moeten worden of dat het er terecht niet in zit.''

Dat vind ik een moeilijke, op de een of andere manier ben ik opgevoed met het idee van ''waterpokken is een ongevaarlijke ziekte" maar als je dan leest dat het bij volwassenen uit kan draaien op een ziekenhuisopname denk je er weer anders over.
Ik quote:
De complicaties van waterpokken treden zelden op en meestal niet bij kinderen. Vooral bij zwangere vrouwen en bij personen met een verzwakte afweer kan waterpokken een ernstig verloop hebben. Complicaties zijn onder meer longontsteking, hersenontsteking, stollingsstoornissen en bacteriële huidinfectie. Het virus kan slapend in de zenuwwortels aanwezig blijven en later leiden tot herpes zoster (gordelroos).

1
24 DaSilva

* Verwijderd door de redactie *

25 Robin

@25
[....immers de gezondheid van niet-gevaccineerden mensen zijn vele malen beter dan die van gevaccineerde mensen.]

Aantoonbaar niet waar. Dit is niet meer dan een hersenspinsel uit de anti-vaccinatiehoek.

1
26 Wilmama

@25
Onder jouw link
Bron artikel NaturalNews: https://rationalwiki.org/wiki/NaturalNews

NaturalNews.com[note 1] and its sister site WakingScience.com are websites run by Mike Adams (self-labeled "The Health Ranger") which promotes alternative medicine and related conspiracy theories.[2] Even other quacks think it's a quack site.[3] The site particularly specializes in vaccine denialism and the alleged vaccines-autism link,[4] AIDS/HIV denialism,[5] quack cancer treatments,[6] and conspiracy theories about "Big Pharma".[7] If there's an alternative medicine or alternative medical treatment out there, you can guarantee that NaturalNews has one article singing its praises to the sky and one more bashing the stupid "skeptics".

In short: If you cite NaturalNews on any matter whatsoever, you are almost certainly wrong.

https://hoax.fandom.com/nl/wiki/Natural_News

Natural News is een website die complottheorieën, pseudowetenschap en kwakzalverij verspreidt om onder valse voorwendsels de verkoop op haar webshop "Natural News Store" te promoten. De website behoort tot één van de meest internationaal bekende kwakzalverblogs op het internet. De website werd opgericht door complotdenker, white supremacist[1] en kwakzalver Mike Adams. Wie naturalnews.com als betrouwbare bron aanhaalt zit per definitie vanzelfsprekend fout.

1
27 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

28 Robin

@28
Jouw bronnen laten heel wat te wensen over en dan zeg ik het nog netjes:
https://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/childrens-health-defense-lunatics-attack-paul-offit-again/

(**) All about the Children’s Health Defense

Despite the name of the group, Children’s Health Defense, they appear to have one goal – destroy vaccines and any individual or organization that accepts the powerful science that vaccines are extremely safe and extremely effective. They should change their name to “Children’s Anti-Health Pseudoscience.” Yeah, I flunked Corporate Naming 101 in grad school.

The group’s anti-vaccine bona fides are quite clear by checking out some of the people associated with the group. Let’s start with Robert F. Kennedy Jr himself. Numerous articles about him have been published on this website over the past few years. If you haven’t forgotten, he ..............(**)

En nee, er 'groeit' geen enkel bewijs dat niet gevaccineerde kinderen en/of volwassenen vele malen gezonder zijn dan gevaccineerden, integendeel.

0
29 Wilmama

* Verwijderd door de redactie *

30 Robin

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
spookrijder
Duits megaproces tegen Nederlandse plofkrakers

@5 Alleen de kentekens van de auto's van de bezoekers van het proces waren Nederlands. 😉...

1 minuut geleden geplaatst door spookrijder

Malinois
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@11Blijf lekker hopen.Wat na Poetin komt zal in vergelijk van hem een watje maken.Dus wees nu nog maar blij met Poetin....

2 minuten geleden geplaatst door Malinois

Bop
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@9 Nee, jij ziet meer in Russische oplossingen. Als je geïnteresseerd bent in andere vormen van hulp moet je je huisarts maar eens vragen....

11 minuten geleden geplaatst door Bop

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@32 Tuurlijk wijffie.Wat jij wil....

11 minuten geleden geplaatst door Snorrie

wildersfan
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@8 En hoe ziet adequate psychische hulp er dan uit? Heb je een actie- of stappenplan dat afgewerkt kan worden, opdat er weer een beetje garantie...

16 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
Topontwerper Newey staat voor vertrek bij Red Bull Racing van Verstappen

Geen goed nieuws voor Max!...

17 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

LoydMorris
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@4 Dan moeten ze vooral niet gaan lopen janken als ze flink op hun donder krijgen en door een enorme boete opgelegd krijgen. . . ...

25 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Duits megaproces tegen Nederlandse plofkrakers

@2 Kleine update van de verdachten. . . . "echte Nederlanders" https://www.telegraaf.nl/nieuws/1109931312/ex-profvoetballer-uit-neder...

27 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Malayalam Bf MalayalamHot Bhabhi CompilationKerala Xxx MoviesBig Tits Mom VideosPorn Pictures For FreeRed Gifs PornAnimes.hentaisBrazzerdKaren Gillan HottestCumshotsinmouthHd Bigg Ass PornLeakxxxPunannie_annieGangbangforcedLissa Aires NudeKat Wonders Influencers Gone WildDeborah Ann Woll NakedGay+porn+japanRani Mukherjee SexMr Bean SexPlugtalkshowDesi Adult MmsFree Porn Tube ComBig Brother Hot SexStep Dad Fucks His For The First TimeVidéos Pornographiques ArabeSambapronoXvid SisXomorris NudeHot Pictures PornXxx And Sexy VideoPure Taboo UncleCory Chase MassageMilfs Like It BigVi Hard Training Pygophilia3dIndian Dasi Porn VideoSanny Xxx PicBig Dick HdHomemade CreampiesJapangaysexKira Noir DpSpankbang Jav VrDownload Porn HubHornyfam ComMrskin.vomQuadrinhos Eróticos ComicsNaked SelfiesViking Barbie XxxAthletics NakedGurgaon Red Light AreaHannahowo FeetDesiboobSara Jay AssSelping Mom XxxCassy Calvert PornSunny Leone Sexy ChootRedhead With Big TittiesKatrina Jade PornPorn AmwfStripteasegirlDr LompsJust The Tip CreampieHdcomics PornManga SexeMilf CamJamie JettAnime Hentai PornRonda Rousey NudwManuel FerrarapornExhamster ComMissaxNude In WweElite PornFree User FantasyIndian Fuck Video HdRiley Rey AnalLisa Ann GangbangedMale Celebrity Nude LeaksTransexual PornografiaKitty YungDesi Bhabi Sex VideosShowingboobsAlleykatt PornSites Like RedditHailee Steinfeld HotDecker LeannaAmerican New SexJapanese Game PornIndian House Wife NakedSexy GilfTürk PornosıHindi Xxx BhabhiSunny Leone Ki Bf HdBreeze PornGiantess CuckoldCockbitingPorm.Women GangbangedBlair Williams BjBeurette XxWebtoon.xDoogystyle PornPor VirgenesJapanise Masage PornYoungcocksuckerReluctant Lesbian SeductionIknowthatgirlHow To Give A Hand JobInkling PornRiley Onlyfans LeakTawog PornNaughty Girl PornHindi Porn First TimeNoodlemafazine91p O R NBareback PornLois R34Kittykristen420Perro Cogiendo Con MujerPorn SexcomJav FacefuckCum Filled PantiesAdultporn.comGarotas De Programa PornPorn PikiniLadies Body MassageHeroins NudeHot Potn VideoXnxx Sex PhotoGang BangCumming On SneakersJenifer Lopez NackedAmala Paul FuckPuran SaxHentai BorutoBbw NudePorn In The 60sAi Celebrity NudeDirtyrpulleteNatural Tits PornhubYihivi PornBoobsalertMolly Red WolfFoxy PornMilf SquirtingCamili AnthonyGirlnakedTg Tf PornWomen On Women LickingMeilleure Video Pornographique