Binnenland

Steekpartij Albert Cuyp 020 mogelijk antisemitische aanval, slachtoffers uit joodse familie

20-03-2019 20:20

Volgens de website joods.nl gaat het bij de door een waarschijnlijk geradicaliseerde moslim gepleegde steekpartij op de Amsterdamse Albert Cuypmarkt mogelijk om een antisemitische steekpartij.

Op de site is te lezen dat de slachtoffers komen uit een joodse familie. De dader, die de eigenaar zou zijn van een waterpijpzaak, zou Nederlands-Egyptisch zijn. De vader vertelde aan De Telegraaf dat er in het verleden irritaties over en weer waren, maar dat het de laatste tijd beter ging.

“Maar nadat hij zes of zeven weken in het buitenland was geweest, ik geloof naar Syrië of Egypte, was hij veranderd. Veel met de Koran bezig, hij sprak plotseling niet meer met ons. Hij had zijn hoofd kaal geschoren, en was alleen nog maar aan het bidden. Hij leek ook ineens weer kwaad op ons”, aldus de vader tegen de krant.

Vader en zoon hebben bij de politie aangifte gedaan. “Bij het Openbaar Ministerie en de politie zal worden aangedrongen op zeer grondig onderzoek naar het motief van de dader, ook om herhaling en verder gevaar te voorkomen.” Door de steekpartij is de winkel van de twee geruime tijd gesloten. De schade zal op de dader worden verhaald, stelt het advocatenkantoor.

Anp

Lees ook: Dader steekpartij Albert Cuyp 020 ‘ernstig geradicaliseerde’ moslim, net terug uit Midden-Oosten