REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Jury oordeelt: Amerikaan kreeg kanker door Roundup

De onkruidverdelger Roundup heeft kanker veroorzaakt bij een man uit de staat Californië. Dat heeft de jury in de federale rechtbank in San Francisco vandaag geoordeeld. Daarmee is de eerste fase van het nieuwe proces tegen het Amerikaanse biotechbedrijf Monsanto afgerond. In de tweede fase zal de jury zich uitspreken over de verantwoordelijkheid van de producent van Roundup.

2 reacties

  • Karel Van Biezen

    5 jaar geleden
    Als je vergif gebruikt dat dient om te doden en dat bovendien ook elders schade kan aanrichten en dus anderen betrekken die er niets mee te maken hebben, dan moet je daar maar de gevolgen van dragen. Dat is een logisch gevolg van uw eigen keuze. Zelf heb ik nog nooit vergif gebruikt in de tuin, ik zou niet weten waarom. Mits je reeds rekening houdt bij het ontwerp, heb je nergens vergif voor nodig. Helaas laten vele mensen zich hersenspoelen door publiciteit zonder enige weerstand.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    ... maar de EU ziet er geen graten in en Monsanto mag gerust verder doen. Er zijn er zelfs nu nog in de EU die doen alsof asbest ook geen probleem was/is... Dat heb je natuurlijk als de lobbyisten van de industrie zelf in de diplomatieke en politieke zitjes hebben plaatsgenomen. Dat werkt immers veel handiger, sneller... en vaak hebben ze er door hun "correcte beslissingen" ook nog financieel baat bij.