U zond in: ‘Alle politieke partijen voeren nog steeds gewoon campagne, tegen het FvD’

19-03-2019 22:04

“Al weken krijgen we het belang van de verkiezingen voor de provinciale staten ingewreven door onze politici. Dat doen ze overigens al jaren onvermoeibaar maar de opkomsten blijven magertjes. Een ander punt dat al jaren door onze politici beleden wordt is dat we niet moeten buigen voor terreur en gewoon door moeten gaan met onze vrije samenleving. Onze premier Rutte gaat hierbij zoals het een premier betaamt voorop. Wilders hoor je over deze stelling niet zo vaak om begrijpelijke redenen. Dit tweede punt is er eentje waar we ons een stuk makkelijker achter scharen dan dat van die verkiezingen.

Gisteren was het na vele jaren van relatieve rust een keertje goed raak in Nederland. Een flinke aanslag die een schok door de samenleving liet gaan. Van Ruttes woorden dat we niet moeten buigen voor terreur was opeens niets meer over. De opportunist Rutte beantwoordde het sentiment behendig en toonde leiderschap met een 180 graden draai. Uit pieteit zou het opeens belangrijker zijn de verkiezingscampagnes stil te leggen dan het feest der democratie te vieren! Voor de goede orde: logischerwijs is dit toevallig een maatregel die oudere gevestigde partijen in de kaart speelt. De grote VVD voorop. Never waste a good crisis.

Een week geleden gaf Rutte toe aan de slappe afgunst rond de klimaatwet en beloofde ook het bedrijfsleven direct mee te laten betalen. Een kortzichtige en stompzinnige maatregel aangezien bedrijven de lasten helemaal nooit dragen. Zij schuiven de rekening door naar consumenten in hun prijzen. Die blijven uiteindelijk hetzelfde heffingen betalen. Enige gevolg zal zijn dat we de Nederlandse concurrentiepositie verder uithollen en dus verder zakken in welvaart. Gisteren werd deze miskleun der ex-liberalen beloond door bijna alle andere partijen die zich naadloos bij de campagnestop aansloten. Nooit eerder toonde onze politieke kaste zich zo schaamteloos eendrachtig. Rutte heeft zijn klus nu bekroond. De oude VVD is de seculiere vervanger geworden van het oude CDA. De partij die lafjes in het midden zweeft, al naar de waan van de dag links danwel rechts buigt, maar altijd het machtsfeestje viert.

Het FvD besloot de groots opgezette campagne enigszins te versoberen. Zij maakten net als de VVD precies de keuze die hen het beste paste. Het cordon sanitaire schoof nog wat verder tegen elkaar aan en sprak veroordelende woorden. De mediale slippendragers deden er nog een schepje bovenop. Dieptepunt waren de trouwe honden van de Telegraaf. Toen de PVV het grote gevaar was kon de VVD al op hen rekenen en nu werd een al betaalde FvD advertentie plots niet geplaatst.

Vandaag lijken reeds de belangrijkste feiten over de aanslag al bekend. Toch was er een vragenuurtje waarbij de ruimte van reeds beantwoorde vragen kon worden ingenomen door ronkende verklaringen. Niet alleen over hoe de gebeurtenissen de volksvertegenwoordigers toch zo hadden aangegrepen maar toch vooral de schande van de harteloze keuzes van FvD. Klikspaantje Jetten scoorde de fraaiste deugpunten met een persoonlijk verwijt aan het adres van Thierry Baudet. Dit over zijn minuten te laat verschijnen bij in de kamer. Deze doodzonde overigens zonder enige impact voor de gang van zaken.

Inmiddels is het stof neergedaald en nog geen 24 uur na de campagnestop komt er de door partijen gezamelijk besloten hervatting. In aangepaste vorm. Net zoals FvD dat eerder besloot. Het wachten is uiteraard op de excuses van verschillende partijen aan het FvD…..

Robert Jan Vencken”