Plus weer duurzaamste supermarkt
Supermarktketen Plus is voor de vijfde keer op rij verkozen tot de Meest Verantwoorde Supermarkt. Dat heeft de keten vandaag bekendgemaakt. De winkelketen scoort gemiddeld 7,47 op negen onderzochte criteria zoals duurzame handel, gezondheid en klimaat.
Bij het jaarlijkse onderzoek van GfK worden de supermarktketens door bijna 5.000 consumenten beoordeeld op negen duurzame aspecten: klanten en maatschappij, gezondheid, duurzame handel, klimaat, lokale betrokkenheid, fairtrade, voedselverspilling, dierenwelzijn en medewerkers.
In een persbericht meldt Joop Holla van onderzoeksbureau GfK dat de focus van Plus op goed eten scoort. ,,Maar ook de Laagblijvers (groente en fruit is recentelijk sterk in prijs verlaagd, red.) zorgen ervoor dat Plus een hoogvlieger is geworden.: Het aspect waarop de keten het onderscheid maakt, vindt Holla, is de lokale betrokkenheid. ,,Daarin loopt Plus een heel stuk voor op haar concurrenten.”
Imago
Eric Leebeek, commercieel directeur PLUS Retail is blij met de erkenning. Het is de verdienste van de ondernemers en hun teams. ,,We hechten waarde aan de feedback van consumenten en gaan kijken waar we nog meer verbeteringen door kunnen voeren.”
Het nog gezonder en duurzamer maken van het assortiment krijgt volgens Leebeek voorrang. ,,Dat geldt ook voor minder en duurzamer verpakken.”
Marktaandeel
Retailexpert Paul Moers zei onlangs tegen deze site dat het verlagen van prijs voor de keten een noodzakelijke stap was omdat de prijzen aan de hoge kant zijn. ,,Plus blijft hangen op een marktaandeel van 6,4 procent en dat is jammer, want het concern verdient meer. Plus heeft een duidelijke positionering met lekker eten.’’
Supermarkten proberen plastic terug te dringen. Ons leven is ermee omringd. Professor Bert Weckhuysen hoe je plastic kunt maken van aardappelen en suikerbieten:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Deze inkomsten moet je opgeven bij de belastingaangifte: ‘Risico op boetes’
-
PREMIUMVoor jou getest
Van dit merk heb je vast nog nooit gehoord, maar zij maken de lekkerste kant-en-klaarpannenkoeken
Een op de drie Nederlanders eet minstens eens per maand pannenkoeken. Bij voorkeur belegd met stroop, poedersuiker of spek. Tijd voor een blinde smaaktest met 10 kant-en-klaarsoorten uit de supermarkt. ,,Deze heeft alles: aantrekkelijk om te zien, mooi smeuïg en een lekkere smaak.’’ -
PREMIUM
Hoe bang moeten we zijn om ernstig ziek te worden? ‘Een deel van onze gezondheid hebben we zelf in de hand’
Het lijkt wel alsof we steeds zieker worden. Bijna zestig procent van de Nederlanders kampt met een chronische aandoening. Toch is er ook goed nieuws: steeds meer aandoeningen zijn beter te behandelen of zelfs te voorkomen. Daarnaast is er ook veel wat we zelf kunnen doen om het risico op ernstige ziektes te verkleinen. Een huisarts, kankeronderzoeker en immunoloog over hoe reëel het is om angstig te zijn. -
PREMIUM5 keukenmythes
Waarom je champignons best mag afspoelen, maar gekookte pasta absoluut niet
Verdampt alcohol tijdens het koken? Verliezen champignons hun smaak als je ze wast? Iedereen die wel eens de pollepel in de hand neemt, kent van die keukenwijsheden waarbij je denkt: klopt het nou wel of niet? Deze redactie zet er vijf op een rij. ‘Arme spinazie. De bladgroente kampt al eeuwig met valse geruchten.’ -
Koken & eten
Haring en zalm beter voor milieu dan vegaburger
Wie tijdens de Week zonder Vlees de steak of het kipkluifje links laat liggen kan deze het beste vervangen door noten of haring. Uit een nieuwe berekening van Milieu Centraal en Sintef blijkt dat die eiwitrijke producten minder belastend voor het milieu zijn dan een vleesvervanger met kaas.
-
PREMIUMvoor jou getest96
Deze paprikachips komt als beste uit de test: Lays maar net een voldoende
-
-
-
eigen tuin eerst
Met deze vergeten planten kun je ook zonder tuin tuinieren
Niet iedereen beschikt over een grote tuin. Wil je toch met je groene vingers aan de slag, denk dan eens aan deze vergeten plant die ooit zo populair was en veel geschilderd werd in de 17de eeuw. -
PREMIUMVoor jou geproefd
Dit is de allerlekkerste slagroomtaart: ‘Perfect van smaak, niet te zoet en mooi stevig van structuur’
Minder alcohol en meer sporten is natuurlijk prima. Toch mogen we af en toe nog wel onze vingers aflikken omdat er wat te vieren valt. Drie professionele zoetekauwen testten acht kant-en-klare slagroomtaarten. ,,Van binnen en van buiten is deze taart precies in balans, daar gaat het om.’’
-
Supermarkten spekken kas met vleesvervangers
-
PREMIUM
Gewichtscoach Mieke Kosters: ‘Je wordt niet dik tussen kerst en oud en nieuw, je wordt dik tussen oud en nieuw en kerst’
Mieke Kosters (1972) is trainer en schrijver. In 2011 schreef ze het boek Het geheim van slanke mensen, waarvan meer dan 250.000 exemplaren zijn verkocht. Vrijdag verscheen haar achtste boek: Succesvolle afvallers diëten niet. Een gesprek aan de hand van steekwoorden, over het what-the-hell-effect, hoofdhonger en goede voornemens. -
-
PREMIUMKeuringsdienst van waarde
Teun van de Keuken: ‘Mijn dochters zeggen: zeur niet zo, je eet zelf dit-of-dat, waar heb je het over’