Politiek

NOS-slotdebat gaat doorrr

19-03-2019 17:27

Update 18.49 – Gezelligheid, PVV-leider Geert Wilders doet toch mee.

Het NOS-slotdebat dinsdag aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen gaat door. In het debat kruisen landelijke partijleiders de degens onder leiding van presentatrice Annechien Steenhuizen. De uitzending is rechtstreeks te zien op NPO 1 en begint om 20.30 uur.

Opiniepeiling Maurice de Hond – FvD blijft maar winnen, winnen, winnen

Of alle dertien fractievoorzitters meedoen aan het debat, is onzeker geworden. PVV-leider Geert Wilders wilde dinsdag nog een Tweede Kamerdebat houden over de schietpartij in Utrecht. Dat er een debat moet komen, daar waren alle partijen het over eens. Maar met uitzondering van Forum voor Democratie wil de Kamer het onderzoek van politie en het Openbaar Ministerie afwachten. Momenteel is nog te veel onduidelijk om een debat te kunnen voeren, zo redeneerden zij.

“Godgeklaagd”, zo kwalificeerde Wilders het gebrek aan steun. Het is voor hem reden om te twijfelen aan zijn deelname aan het NOS-debat. “Daar zal ik nog eens heel goed over nadenken.”

Maurice de Hond komt dinsdagavond met een voorspelling voor de uitslag voor de Eerste Kamerverkiezingen bij De Wereld Draait Door. Eveneens op NPO1 vanaf 19.00 uur.

ANP/TPO