meer dan 3 jaar geleden door kovichni in Politiek | 23 Reacties | 310


Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Reacties (23)

Het wachten is dus opde eerste Joods/Arabische (Gulf Staten) nederzetting op de Westbank?
Wordt er dat dan eentje met een wolkenkrabbers, een aangelegd meer met brug en jachthaven plus een renbaan voor de dromedarissen?

18
1 Hendrianus    
meer dan 3 jaar geleden door Hendrianus

@1 Nooit, maar dan ook werkelijk nooit is het een keertje 'goed' in jouw Israël-hatende ogen. Echt weer opvallend, deze zeer negatieve, beledigende uitspraak. Hoort helemaal bij jou!

Mooi dat er in ieder geval iets van een soort "luisteren naar elkaar" is, daar. Het kan nooit kwaad, en de arabieren komen vanzelf tot inkeer, naargelang de Israëlische economie opbloeit.

5
2 weerman    
meer dan 3 jaar geleden door weerman

@2 weerman
Ja, luisteren naar elkaar om Iran gezamenlijk te bestrijden. Lekker positief. Mijn ogen zijn overigens blauw, lol.

17
3 Hendrianus    
meer dan 3 jaar geleden door Hendrianus

@3
Zolang Iran een bedreiging is voor het hele midden-oosten, voor z'n eigen bevolking via zware onderdrukking en voor de wereldvrede, is het logisch en prima dat landen daar gaan samenwerken om de dreiging die van Iran uitgaat, te bestrijden.

4
4 weerman    
meer dan 3 jaar geleden door weerman

@4 weerman
Iran als de grote bedreiger komt mij over als de Sovjet Unie in de koude oorlog. Miljarden verkwanselt aan het zgn. 'rode gevaar'.

17
5 Hendrianus    
meer dan 3 jaar geleden door Hendrianus

@5 maak je niet druk @4 kijkt te veel tv.
wanneer je het land wat ruim 2 eeuwen niet een ander heeft aangevallen als ''regionale dreiging'' gaat bestempelen, in vooral een regio waar al-qaeda, isis/daesh en de nazi's van onze tijd zoals saudi arabie en israel continu massamoorden uitvoeren en illegaal bezetten, is het tijd om je tv uit te zetten en een geschiedenisboek erbij te pakken question

4
6 kovichni    
meer dan 3 jaar geleden door kovichni

Toenadering tot SA. Dat is toch dat land dat met een coalitie en de steun van de VS zijn neus steekt in de Jeminitische burgeroorlog? Iran schijnt de Jeminitische rebellen te steunen. Er wordt gezegd dat in Jemen een strijd tussen Iran en SA aan de gang is. Roept Vietnam herinneringen op. Een vreselijke oorlog vanwege idiote geo-poltieke ideeën met de burgers als eeuwig slachtoffer. En de VN? Die schreeuwt moord en brand maar kan en mag weer eens niets doen als de grootmachten huishouden.
Netanyahu blaast zijn deuntje mee in een duet met de VS. Die 35 miljard aan Amerikaanse militaire steun heeft natuurlijk wel een prijs.

16
7 Hendrianus    
meer dan 3 jaar geleden door Hendrianus

@7
Totdat er weer een andere wind gaat waaien in Saudi Arabië.
Dan is het dag dag Israël....

4
8 Realisme graag!    
meer dan 3 jaar geleden door Realisme graag!

@5
Ach, de Sovjet-Unie was wel degelijk een potentieel gevaar. We kennen toch allemaal wel de openbaring van hun aanvalsplannen op het westen, toen de muur viel en de archieven open gingen? Meer op: https://www.nrc.nl/nieuws/2006/08/14/sovjet-kernbommen-op-amsterdam-zwolle-en-apeldoorn-11176713-a951927

En we kennen toch allemaal de opstelling van supermoderne raketten in Kaliningrad en langs hun grens?
https://www.nu.nl/buitenland/4333254/rusland-plaatst-raketten-in-enclave-tussen-polen-en-litouwen.html

De voortdurende bedreigingen aan het adres van de Baltische Staten?
https://www.nu.nl/buitenland/3995627/rusland-bedreiging-baltische-staten.html

Doen alsof er niets aan de hand is maakt die dreiging niets minder. Het ontkennen is gevaarlijk, maar poster kovichni zal het toejuichen. question@6
Ah, onze russische trol beschimpt weer anderen. Iran valt wel degelijk aan, mannetje. Namelijk via miljoenen steun aan terreurgroepen Hezbollah en Hamas. Iran bevoorraadt hen, traint ze, voorziet ze van munitie en (zware) wapens. Iran zit dik in de strijd in Syrië, waar hun Revolutionaire Garde flink huis houdt. Dus je kletst weer groteske onzin.

2
9 weerman    
meer dan 3 jaar geleden door weerman

@9 als iran in syrie ''aanvalt'' doen de koerden dat ook. puur nonsense dus, ze strijden juist tegen terreur daar. hezbollah valt ook niemand aan, wanneer was de laatste keer dat hezbollah met israelische soldaten in gevecht kwam? ja...je weet het wel; toen israel lebanon aanviel.
dat noem ik alsnog geen ''aanval'' vanuit iran/hezbollah.

iran geeft idd steun aan hamas, maar dat is absoluut NIETS in vergelijking met wat andere landen hamas geven
https://www.forbes.com/2009/01/16/gaza-hamas-funding-oped-cx_re_0116ehrenfeld.html#5930559b7afb

3
10 kovichni    
meer dan 3 jaar geleden door kovichni

Sinds Trump is er teen en tander veranderd, ook in SA, een ander regime is gekomen.
Er zijn garanties, ook voor Israël.

Deze weg naar 'vrede' wordt gedwarsboomd door globalisten en oorlogshitsers en vele propaganda stukjes en false flags die de waarheid willen verdoezelen.

4
11 Proemevla    
meer dan 3 jaar geleden door Proemevla

@10
Iran helpt, als dictatoriaal geleid land, de buurman, óók een dictator. Het gaat niet om IS te verslaan, het gaat er om om Assad in het zadel te houden. Iran wil geen IS aan z'n noordgrens; dat zou maar onrust betekenen omdat een flink deel van het Iraanse volk zich meteen zou aansluiten bij IS, om die relifascistische ayatollahs in eigen land te gaan bestrijden! DAt is de reden dat Iran aanvalt in Syrië.

Hezbollah bewapend zich via Syrië. Dat is de Iraanse bemoeienis met Hezbollah; ze leveren zware wapens en munitie via Syrië aan Hezbollah. Wat een vooruitgeschoven legertje is van Iran, net als Hamas dat is. Hezbollah overtreed voortdurend Resolutie 1701, en de VN doet daar niets tegen. Dus grijpt Israël zelf in. Dat mag, zeker ook omdat Syrië nooit een vredesverdrag wilde tekenen met Israël. Er is slechts een wapenstilstand tussen beide landen. Maar dictator Assad helpt Hezbollah, en dat is een oorlogsverklaring -waar zijn vijand gewoon op reageert, dat mag.

Je artikel van forbes is tien jaar oud, niet erg actueel. Maar ik vond uit diezelfde tijd dit:
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/israel-palestina/hamas-leider-bedankt-iran-voor-hulp-in-gaza~a7c4b70c/
Het gaat er niet om wie Hamas de meeste hulp geeft. Het gaat er om dat Iran al jarenlang brult dat het Israël wil vernietigen, en we zien dat zij daar actief aan bijdragen in de vorm van massale steun aan terreurgroeperingen! Hier een recentere tekst waar die hulp uit blijkt:
https://nl.gatestoneinstitute.org/12775/iran-palestijnse-terreurgroepen

Iran is gewoon een fundamenteel-islamitische terreurstaat. Zij houden hun burgers onder schot en verboden elke vorm van democratie, net als Hamas dat doet in de Gazastrook. Bent jij het daar mee eens, soms?

2
12 weerman    
meer dan 3 jaar geleden door weerman

@12 jaja ik weet dat je vindt dat hezbollah geen recht heeft zich te verdedigen tegen israelische aggressie...zal desondanks toch gebeuren. israel is tot de dag vandaag gewoon een terreurstaat waar apartheid springlevend is. triest dat je dat steunt question

het gaat ze in de coalitie van de verenigde staten niet om isis/daesh verslaan, maar assad verdrijven. en daar zit meer waarheid in dan jouw claims question
https://www.washingtontimes.com/news/2017/jan/10/obama-hoped-to-use-isis-as-leverage-against-assad-/

3
13 kovichni    
meer dan 3 jaar geleden door kovichni

@2 Israël heult met terreurgroepen en salafisten.

3
14 Harry Kroepoek    
meer dan 3 jaar geleden door Harry Kroepoek

@13
Het enige wat jij doet, is de zaken omdraaien en nu Hezbollah als "aangevallen" partij showen. Dat is echt onzin, dat weet je best. Ik weet hoe jij over Israël denkt, dus een discussie is totaal zinloos. Blijf jij maar lekker een groep relifascisten verdedigen, en ook nog een moordende dictator in Syrië. Ik ken je langer dan vandaag.


@14
Bewijs dat maar; voorlopig verdedig jij ook relifascisten en moordenaars, met zo'n uitspraak.

3
15 weerman    
meer dan 3 jaar geleden door weerman


Als Netanyahu straks de hand schudt met de genocidale President van Soedan, dan zullen de bloedvlekken niet schoon worden!

Israël moet bondgenoten zoeken in Afrika. Maar geen oorlogsmisdadigers en despoten als Generaal Idriss Deby uit Tsjaad of Omar Al Bashir uit Soedan en zeker niet als de overlevenden van hun genocides geen schuilplaats in Israël krijgen ...

https://www.nieuwskoerier.nl/news/382570-als-netanyahu-straks-de-hand-schudt-met-de-genocidale-president-van-soedan-dan-zullen-de-bloedvlekken-niet-schoon-worden

14
16 Uit Den Haag    
meer dan 3 jaar geleden door Uit Den Haag

@15 weerman
@13 @14 relifascisten??

Tot nu toe verdedig jij relifascisten en moordenaars.
Zelfs de Israëlische wapenleveringen aan onze grootste vijanden ISIS en Al Qaida krijgt zo te zien jouw goedkeuring question

15
17 Uit Den Haag    
meer dan 3 jaar geleden door Uit Den Haag

@17
Ja, de relifascisten, die ayatollahs in Iran. Waar steeds harder en frequenter door de eigen Iraanse bevolking tegen geprotesteerd wordt. Dat jij hen verdedigt verbaast mij niets; alles wat tegen Israël is, is jouw vriend.
De rest is weer zwaar aanvallend en op-de-man, dus dat glijdt zó de pispot in. vieze taal uit Den Haag.

2
18 weerman    
meer dan 3 jaar geleden door weerman

@18 weerman
Die relifascisten en moordenaars in Jeruzalem en Tel Aviv zijn momenteel de bloeddorstigste monsters in het Midden Oosten met hun wapenleveringen aan ISIS en Al Qaida question

En ja, dat zwaar aanvallende en op-de-man leer ik van jou question

14
19 Uit Den Haag    
meer dan 3 jaar geleden door Uit Den Haag

* Verwijderd door de redactie *

20 Harry Kroepoek    
meer dan 3 jaar geleden door Harry Kroepoek

@18 Jij neemt het op voor een land dat wapens levert tijdens genocide na genocide. Een land dat daardoor erger is dan Iran en meer doden veroorzaakt dan Iran.

3
21 Harry Kroepoek    
meer dan 3 jaar geleden door Harry Kroepoek

Beste Harry; je bazelt weer dronkenmansonzin. Al jaren, eigenlijk. Verder speel je op de man. Je verdere onzin vwb Israël laat alleen maar zien dat je een voorstander bent van arabische landen met een moslimdictatuur. Kortom: je bent de discussie niet waard. question

3
22 weerman    
meer dan 3 jaar geleden door weerman

Grappig hoe men de titel weer veranderd heeft van: Why Israel is quietly cosying up to Gulf monarchies naar Golfstaat dictators.

Kennelijk zijn het dictators als Israël erbij betrokken is, maar is het een monarchie wanneer Rutte op bezoek gaat.

Als je de titel van een bericht moet gaan aanpassen om Israël te framen dan ben je wel heel zielig bezig.

4
23 Snuggles    
meer dan 3 jaar geleden door Snuggles

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Zoeken
Nieuw op Nieuwskoerier?
Registreer nu en krijg je eigen gepersonaliseerde tijdlijn!
Aanmelden bij Google Registreren met een e-mailadres
Trends voor jou
Wie te volgen
Laatste reacties
nikkie01
EU : NOG NOOIT WAS DE POLITIEKE CORRUPTIE OP EU NIVEAU ZO DUIDELIJK ZICHTBAAR

@6 Meeloper 🏃, je begrijpt er weer helemaal niks van. Tussenderegels stemt alle berichten waar niet op gereageerd is naar beneden. Als er w...

8 minuten geleden geplaatst door nikkie01

LoydMorris
Nieuwe peiling: Nederlanders helemaal klaar met premier Rutte - NieuwRechts.nl

Het maakt niks uit wie de Premier is/wordt. . . Hij/zij heeft toch weinig in te brengen met zoveel verschillende politieke partijtjes waar re...

17 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

eh
Alleen Duitsland geeft in de EU meer uit aan gezondheidszorg, maar Nederlanders betalen relatief weinig zelf

Heleboel zorgkosten worden door ons indirect nml door de staat betaald.En veel van dat geld gaat naar bedrijven, want de regering gelooft dat ...

20 minuten geleden geplaatst door eh

RvG
EU : NOG NOOIT WAS DE POLITIEKE CORRUPTIE OP EU NIVEAU ZO DUIDELIJK ZICHTBAAR

@7 Heb je helemaal gelijk in. Dank voor de correctie.Correctie van @5 > @4 moet zijn @1...

43 minuten geleden geplaatst door RvG

JackKropotkin
Kritiek op te blanke kieslijst D66: 'Typisch, anderen moreel de maat nemen over diversiteit' - NieuwRechts.nl

@1 Misschien wel van 0,00000000001 naar 0,00000000002 percent fascistisch. ...

44 minuten geleden geplaatst door JackKropotkin