achtergrond

Geenstijl

Utrecht: OM houdt ernstig rekening met terreur

Hier verder met breaking nieuws over Utrecht

Het OM zegt ernstig rekening te houden met een terroristisch motief voor de schietpartij van gisteren. Vanwege de "aard van het feit" en het briefje dat gisteren in de vluchtauto werd gevonden, waar ALLAH op zou staan. Bovendien blijkt uit het onderzoek tot nu toe niets van een relatie tussen de verdachte Gökmen Tanis en de slachtoffers. Naast Roos Verschuur en Rinke Terpstra is ook een 28-jarige man overleden, dus niet nog een vrouw, zoals eerdere geruchten. De drie zwaargewonden zijn een vrouw (20) uit Utrecht, een man (74) uit De Meern en vrouw (21) uit Nieuwegein. De twee verdachten die ook nog vastzitten zijn broers van elkaar, maar niet van Tanis. De politie meldt in de zojuist verschenen verklaring nog wel: *"Andere motieven worden niet uitgesloten, deze worden ook onderzocht."
*UPDATE: Meer info over strafblad Tanis op rechtspraak.nl. Hij liep vanaf 1 maart weer vrij rond, maar werd op 4 maart wel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 weken voor een fietsendiefstal en een dag later tot 4 maanden cel wegens een inbraak. HIERRR uitspraak in zaak uit 2014 toen Tanis werd veroordeeld voor illegaal wapenbezit en een poging tot diefstal, maar werd vrijgesproken van poging tot doodslag.
UPDATE: Volgens de Telegraaf is Tanis gisteren opgespoord via internetbankieren. *"Inmiddels is ook meer duidelijk waarom politie en openbaar ministerie vanaf de aanslag tot op heden ernstig rekening houden met een terroristisch motief en andere motieven minder waarschijnlijk achten. In een in de vluchtauto teruggevonden briefje beschrijft T. niet alleen in naam van Allah te hebben gehandeld maar groet hij ook zijn ‘moslimbroeders.’"
*UPDATE: De twee andere verdachten zijn naar huis gestuurd en er is een nieuwe verdachte aangehouden. "Het gaat om een 40-jarige Utrechter. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. Zijn rol wordt nader onderzocht."

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.