Media & TV

Hartverwarmend: Ali B. bidt voor slachtoffers en nabestaanden Utrecht

18-03-2019 17:16

Kun je deugen deug dan mee!

Ali B wist nog van niets over de schietpartij in een tram in Utrecht toen hij maandagmiddag zijn nieuwe clip online zette. De rapper zit in Marokko om te investeren in vastgoed en kreeg het nieuws daardoor pas later mee.

“Wow ik krijg net dit nieuws binnen hier in Marokko”, schrijft Ali op Instagram. Hij bidt nu voor de slachtoffers en nabestaanden. Ook deelt hij een foto van de vermoedelijke dader. “Dit is de zieke geest die verantwoordelijk lijkt te zijn, benader hem niet zelf! Bel 0800 6070!”

Vrijdag besloot Ali zijn nieuwe clip nog even vast te houden na de aanslagen in Nieuw-Zeeland. De video staat nog altijd online.

Ook andere bekende Nederlanders blijven reageren op het nieuws uit Utrecht. “Wat vreselijk dit”, schrijft Jamai Loman. “Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers en alle nabestaanden.”

Frans Bauer noemt de schietpartij op Twitter “verschrikkelijk”. “Heb er geen woorden voor, waarom doet iemand een ander mens zoiets aan??? Bizar, bizar bizar.”

Henny Huisman heeft besloten om maandagmiddag geen grappen te vertellen op Radio Veronica. “Door de omstandigheden in Utrecht gaat de mop NIET door bij @radioveronica Inside. We gaan niet lachen op zo’n in en in trieste dag!”, zegt de tv-coryfee. “Sterkte en medeleven zijn nu op zijn plaats.”

Utrechtenaar Henk Westbroek: “Mijn medeleven gaat uit naar de slachtoffers en hun naasten. Zij verdienden beter.”

Acteur Mimoun Ouled Radi reageert via Twitter. “Wow, Utrecht, eng, gevaarlijk, dichtbij huis. Ik hoop echt dat de dader(s) zo snel mogelijk gepakt worden. Ik snap niet dat je (on)schuldige mensen iets aandoet.”

Anp