Leerlingen van een middelbare school in Christchurch omhelzen familieleden van slachtoffers die op nieuws over hun dierbaren wachten aan een gemeenschapscentrum in Christchurch.
Volledig scherm
Leerlingen van een middelbare school in Christchurch omhelzen familieleden van slachtoffers die op nieuws over hun dierbaren wachten aan een gemeenschapscentrum in Christchurch. © REUTERS

Man opgepakt die dreigde met aanslag in ons land “uit wraak voor moslimbroeders in Christchurch”

Een 24-jarige man uit Zwijndrecht is afgelopen weekend voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Mechelen, nadat hij had gedreigd met een aanslag in ons land. Hij verwees naar het drama in Christchurch, waar een extreemrechtse schutter 50 doden maakte in moskeeën, en zei dat hij handelde “uit wraak voor al zijn onschuldige moslimbroeders”. De twintiger verklaarde later dat hij dat “als grap” online had gepost.

41 reacties

  • Bettina De mol

    5 jaar geleden
    Samen leven, thanks Youssef, u bent juist
  • Saadia Sellak

    5 jaar geleden
    Ik ben moslima en de moslims die ik persoonlijk ken, we willen GEEN wraakactie. We zijn dit allemaal zo zat en willen alsjeblieft een normaal en goed leven voor iedereen. Laat de zogenaamde jihadisten alsjeblieft niet denken dat ze het namens de islam doen, want de islam heeft geen terroristen nodig. De islam heeft gelovigen nodig die elke dag goede daden doen, vrijwillig armen, bejaarden, weeskinderen en zieken helpen. De moskeeën zijn te passief, corrupt en slecht bestuurd.
  • Kris Kras

    5 jaar geleden
    Vrijgelaten? Hoe is"t mogelijk! Iemand die in deze tijden zulke uitspraken als grap bedoelt moet geïnterneerd worden. Maar eerder zal de dader in zijn vuistje lachen omdat onze wetsdienaren er alweer met met beide voeten ingetrapt zijn.
  • irene van impe

    5 jaar geleden
    Al vrij? een grote boete en sociaal werk uitvoeren en strenge contrôle!
  • Gunther Flossy

    5 jaar geleden
    Dank aan onze veiligheidsdiensten