Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

VVD wil niet dat haar kandidaten over Lelystad Airport praten

  •  
17-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
42514004041_4752d99f4c_z
Komende woensdag mag Nederland naar de stembus voor de verkiezingen van de Provinciale Staten. Hoewel het in de aanloop daar naartoe al niet bepaald overliep van de provinciale onderwerpen tijdens verkiezingsdebatten, blijkt nu dat de VVD daar nog eens een schepje bovenop doet. In een interne boodschap adviseert de partij haar kandidaten niet over Lelystad Airport te praten. “Daar hebben we niets bij te winnen,” vindt de partij. Tweede-Kamerlid Sophie Hermans wil er niets over kwijt tegenover de NOS.
Erg verrassend is de stap van de grootste coalitiepartij niet. De Tweede Kamerfractie is groot voorstander van een opening van het vliegveld in 2020. Zes lokale afdelingen van de VVD wil hiermee wachten tot na de herindeling van het Nederlandse luchtruim, die voor 2023 op de agenda staat. Provinciale afdelingen in Overijssel en Gelderland sluiten zich bij hen aan. Om het nog wat scherper aan te zetten, is er binnen de coalitie onenigheid over de vraag hoe nu verder met Lelystad Airport.
Cc-foto: Cermivelli
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.