Screenshot VRT NWS
Volledig scherm
© Screenshot VRT NWS

Zeven Belgen opgepakt bij gewelddadig protest gele hesjes in Parijs

Er zijn zeven Belgen in Parijs opgepakt die gisteren hebben deelgenomen aan het gewelddadige protest van de gele hesjes, met plunderingen en brandstichtingen. Dat heeft Buitenlandse Zaken bevestigd. Na de rellen pakte de politie meer dan 230 relschoppers op.

21 reacties

  • Raoul Rouma

    5 jaar geleden
    Belgen!!!! Nieuwe Belgen met een meer donkere huid bedoelen ze hier maar dat mag weer niet gezegd worden. Uitschot dat er steeds als de kippen bij is indien er te vernielen en mogelijk tot diefstal is.
  • diane roelant

    5 jaar geleden
    Veel criminelen komen daar gewoon hun frustratie uitleven,dit heeft niets te maken met vreedzaam betogen maar met ontwrichten van de maatschappij.
  • Kristin Fransen

    5 jaar geleden
    Gele hesjes: "Omwille van minder koopkracht"? Dat ze het herstel van al hun berokkende schade volledig zelf vergoeden. Eens kijken wat hun koopkracht dan nog zal zeggen.
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Ik heb geen respect voor deze “betogers”. Dit zijn enkel criminelen !
  • Dirk Van Brussel

    5 jaar geleden
    Ik zou ook enige sympathie kunnen opbrengen voor hetgeen ze op straat komen. Een protest tegen de politiek. Maar wat hier is gebeurd heeft helemaal niets meer te maken met demonstratie. Ik kan daar absoluut geen respect voor hebben. Eigenaars van geplunderde en vernietigde zaken hebben hun zaak ALLEEN moeten opbouwen. En beste Bart, geloven dat men corruptie kan uitroeien is geloven in de Kerstman. De mens is zal altijd ZIJN profijt najagen. U niet ?