door Tipify in Gezondheid  ·  41 Reacties

  • 1
  • 516x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

next

2
1 de redelijkheid
2 Bluth

Een echte zeursite, de naam voorspelt al weinig goeds. Lijkt wel een religie als ik lees wat men daar schrijft.

3
3 Lerac

@2 Dit is natuurlijk slechts een deel van het verhaal! Zoals @3 aangeeft is het als het ware een soort van religie. Alleen dan met complete vrijheid in plaats van een alleenheerser (god) die bepaalt wat goed en slecht is. Lokaal voedsel is uiteraard ook erg belangrijk, dat wordt in dit artikel ook op geen enkele manier ontkracht. Goed dat je je ook verder inleest! Ga zo door question

2
4 Tipify

Het verhaaltje doet net voor alsof veganisme een ziekte is. Maar je kunt er elke minuut vanaf stappen. (lichamelijk gaat er weinig gebeuren) geen ontwenning, je hoeft niet je pillen te laten liggen. In de praktijk oké je partner kan er moeilijk over doen, maar ik heb zelf gedatet met een vegetariër. Nou echt het was nooit een probleem. Ze koos van de menukaart gewoon iets wat vegetarisch was en dat was prima. Verder sprak je het gewoon af. Als je beiden open over bent, echt geen seconde een probleem.

Wel die vragen natuurlijk van iedereen huh ben jij vegetarisch, hoezo dan? Net als de vraag drink je niet? Hoezo dan, ben je ziek?. Je kunt ook gewoon niet drinken. Geen vlees eten. Qua gezondheid is het misschien nog beter ook. Qua gezelligheid weet niet.

1
5 student1255

@5 ; Qua gezelligheid heb je wel een probleem. Zoals het artikel al aangeeft moet iedereen zich maar aan de veganist aanpassen. Zij gaat echt geen stukje vlees voor hem braden maar eist wel dat hij haar meuk eet. Meuk ja. Want vaak (ervaring) is het echt niet te vreten. Het zelf bakken van een stukje vlees daarbij gaat dat niet oplossen.

Datzelfde probleem krijg je bij de tip dat de veganist de feestjes maar moet gaan organiseren. Iedereen aan de bleekselderij met de sojasaus.. met een glaasje vlierbessap. Brrrr...

3
6 Mariska3

@6 Dit schetst wel het beeld wat veel vleeseters hebben van veganisten. Ik ben zelf vegetariër en op termijn zal ik ook zuivel laten staan. Bleekselderij met sojasaus komt er bij mij echter niet in, haha!

6
7 Tipify

@4 Tsja, als mensen lopen te blaten dat ze veganistisch zijn en zodoende een zeer geringe bijdrage leveren aan de CO2 uitstoot, dan moet je die mensen natuurlijk wel even duidelijk maken dat dat onzin is, en dat je daarom geen vegetariër hoeft te worden.

@5 Vegetarisch is wel even wat makkelijker dan veganistisch. question

Vlees met mate eten is gezonder dan veel vlees, of helemaal geen vlees.

2
8 Bluth

Daarnaast valt het me op dat juist vegetariërs en veganisten in hun zoektocht naar eetbare maaltijden veel eten van ver halen.

De nieuwste rage is jackfruit - uit India.

De soja die we in Nederland gebruiken, komt vooral uit Zuid-Amerika. Daar zorgt de teelt voor allerlei problemen: er wordt bos voor gekapt, de bodem raakt uitgeput en het water vervuilt door bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Bijna 80 procent van alle soja die verbouwd wordt, is genetisch gemodificeerd (GMO-soja).

Quinoa komt uit Zuid Amerika

Rijst uit o.a. China en Indonesië.

Enz.

Hoe milieubewust zijn die veganisten dan werkelijk?

0
9 Mariska3

* Verwijderd door de redactie *

10 Dewereldrond

@6 Niet alle veganisten zijn extremisten. Ik heb een tijd strikt veganistisch gegeten, nu vijf, zes dagen in de week, en bak op z’n tijd ook gewoon vlees voor Echtgenoot. Het is mijn principe, niet het zijne.

Dat het ‘meuk’ is, is ook maar een mening. Ik heb gasten maaltijden voorgezet waar ze de dierlijke producten niet in misten. Indiase curry’s, om maar iets te noemen, vallen bij mij niet onder de categorie ‘meuk’.

4
11 Smiling

@10 Ik heb een "laag" (gemiddeld) IQ omdat ik vanwege mijn autisme theoretisch heel slecht ben. Om even te duiden dat het IQ van iemand niets tot weinig zegt.

Laten we iedereen bij de geboorte steriliseren. Dan, als je 18 bent, of later als je kinderen wilt, maak je een ouderschapstest met examen. Geslaagd? Sterilisatie ongedaan. Gezakt? Geen kinderen voor jou.

3
12 Bluth

@10 Speel heel veel games En dat maakt mij nutteloos ?

1
13 RonMVV

@7 ; Ik kom uit een veganistisch gezin al noemden ze het dan anders. Mijn broer had ook jaren een relatie met een veganiste. En uiteraard kom ik er zo wel meer tegen. Dus ik heb wel een idee van echt veganistisch voedsel. En ik vind het dus ronduit gore droge meuk.

Wat veel mensen over het hoofd zien (en aardig wat moderne veganisten ook) is dat veganisme meer is dan alleen het weglaten van alle dierlijke producten. Om toch aan voldoende voedingsstoffen te komen zal je bepaalde combinaties moeten maken en dat maakt het imho dus smerig eten.

0
14 Mariska3

@12 sterilisatie heeft risico's. Soms kan het dus NIET teruggedraait worden. Al is die kans niet groot. Maar op grote schaal kan zoiets dus niet. Krijg je grote groepen. Want al is het 1% dat mis gaat zijn dat op 18 miljoen toch een hele hoop mensen met schadevergoedingsclaims.

Je hebt gevallen die er wel uitkomen. Mensen die toch slim of gedisciplineerd genoeg zijn om eruit te komen dat zou je dan over een kam scheren of door 1 test (valt helemaal niet te testen zowat btw). Onze cito toets is ook al ver van perfect. Krijg je 3 jaar rot onderwijs. Kun je ook je cito verpesten. Sommige ouders zorgen dan voor bijles als ze dat zien.

0
15 student1255

@8 . Hier sla je wel een beetje de plank mis. Als veganist is je ecologische voetafdruk natuurlijk vele malen kleiner dan die van een vleeseter.

Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat vlees zelf het best geschrapt kan worden. De overige dierlijke producten hebben een minder grote impact en dat valt dus te betwijfelen.

6
16 Tipify

@9 . Mariska, wat denk je dan dat de koeien uit de bioindustrie eten? Juist diezelfde soja, maar dan in veel grotere hoeveelheden question

4
17 Tipify

@15 Eh, het was niet echt een serieuze opmerking... question

@16 Dat kan je leuk zeggen, maar heb je hier ook bewijzen voor? Want de twee artikelen die ik aanhaalde, weerleggen je verhaaltje dus. Jij als veganist hebt ook een grote ecologische voetafdruk, soms zelfs groter dan een normale vleeseter.

0
18 Bluth

@15 prikpil.. Klaar

2
19 chouffleur

@11 ; Indiase curry's met kruiden en specerijen uit verwegistan drijvend in kokosmelk uit verwegistan, op een bedje van rijst uit verwegistan... Lekkere pistachnootjes uit verwegistan erbij en wat annanas uit verwegistan er naast... wat milieubewust toch..

Ooit bedacht dat men niet snel tegen de gastvrouw zegt dat het gewoon niet lekker is? Ik doe dat niet. 1 kerstmaaltijd bij broerlief was gewoon genoeg; daarna had ik altijd andere verplichtingen. Meiske bedoelde het toch goed. Jammer alleen dat je erg op moest passen dat je niet door je mond heen ademde tijdens de maaltijd.. je zou zo in die droge meuk stikken.

0
20 Mariska3

@18 . Het is natuurlijk niet zwart-wit. Het is inderdaad belangrijk dat veganisten zich er van bewust zijn dat laten we zeggen een avocado uit Kenia een veel grotere impact heeft dan een stuk kaas van een lokale boer.

In het geval van vlees en dan met name rundvlees dan is het nu wel duidelijk dat het vele malen efficiënter kan. Dit is een oude bron, maar het internet staat er vol mee: https://www.theguardian.com/environment/2014/jul/21/giving-up-beef-reduce-carbon-footprint-more-than-cars

1
21 Tipify

@17 ; Heerlijk stukje schapenvlees uit de kudde die ik zelf verzorg... mjam,mjam,mjam

2
22 Mariska3

De mens is van nature geen veganist.
Waarom moeilijk doen?

0
23 chouffleur

@22 jaaaa... en verse eieren van rondlopende kippetjesss.... das helemaal top. Ik zoek nog naar een goede tomaat. Maar bij appie krijg ik alleen maar van die waterige units.

0
24 student1255

Elke stap richting vegetarisme en veganisme helpt voor minder dierenleed, minder CO2 uitstoot, minder waterverbruik en nog vele voordelen meer.
Het is echter gelukkig ieders persoonlijke keuze waar men zijn/haar grens legt.

11
25 Barbapapa-7,5

@20 Ik reageer op uw 'meuk', niet op milieu-aspecten. Daar valt van alles aan te finetunen, waardoor de milieu-impact een stuk lager is en niet alles uit Verweggistan komt.

Van mijn gasten weet ik dat ze het wel zeggen als ze het niet lekker vinden. Ze lopen anders het risico dat ze vergelijkbare kost nog een keer voorgezet krijgen. Zij zijn niet zo onbeleefd dat ze bij elke uitnodiging beweren helaas, helaas, deze keer niet te kunnen komen.

2
26 Smiling

@10 "De perfecte oplossing voor het klimaat; alle mensen met een laag iq en niet sociaal begaafd, horen geen kinderen op deze wereld te zetten."

Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

1
27 rolstoeltje

@21 En daarin staat niet dat de ecologische afdruk van een veganist vele malen kleiner is dan dat van een vleeseter. En jij zei dat ik de plank volledig missloeg... question

1
28 Bluth

@18 was eigenlijk bedoelt voor @10 ....


Er zijn genoeg mensen die het serieus overwegen. Er gaan zelfs complotverhalen de ronde over water dat vervuild is met chemicaliën waardoor de kans op zwangerschap afneemt. Misschien niet in NL, maar die gaan wel de ronde.

0
29 student1255

@10 ; Altijd grappig die domme opmerkingen van mensen die zichzelf zo slim vinden.

Alle mensen met een laag IQ afschaffen?

Geen vuilnisophaaldienst meer
Geen kappers meer
Geen winkelbediendes meer
Geen schoonmakers meer
Geen bouwvakkers meer
Geen automonteurs ed meer
Geen hoveniers meer
Geen vrachtwagenchauffeurs meer
Geen agrarische medewerkers meer
Geen kinderdagopvang medewerkers meer
Geen ziekenverzorgenden meer
Geen politieagenten meer
Geen soldaten meer
Geen productiemedewerkers meer

Wat blijft er over? Dromers? Managers zonder personeel?

Bedenk even dat havo al BOVENgemiddeld is. De economie waar vooral de hoogopgeleiden van profiteren, draait op minder slimme mensen! Zonder hen zijn mensen als jij nergens meer. Wie is er dan minderwaardig?

2
30 Mariska3

@28 Nee, maar gezien jou participatie in deze discussie neem ik aan dat je zelf ook al over enige kennis beschikt omtrent het onderwerp? Het is een simpel sommetje!

3
31 Tipify

Minder dierlijke eiwitten consumeren is een goed idee, om meerdere redenen. Weigeren om dierlijke eiwitten te consumeren lijkt mij meer een religie, en is nergens voor nodig. Consumeren van dierlijke producten, in beperkte mate, is een prima manier om gezond te blijven. Verder is het misschien goed om op te merken dat heel veel dieren gehouden worden op land dat totaal ongeschikt is voor landbouw (voor Nederlanders vaak moeilijk voor te stellen), of zaken eten die voor ons oneetbaar zijn. Eten van dierlijke producten pas dus in principe uitstekend in een duurzaam dieet (maar niet op de manier zoals het nu georganiseerd is).

0
32 Attercopus

@10 Geldt dit voor u alleen voor de witte verwarde mannen en hun nakomelingen? Nutteloze mensen met een laag IQ en niet sociaal begaafd zouden geen kinderen van u mogen krijgen? U zou zo maar met uw domme, gebrek aan empathie en niet sociaal begaafde uitspraak in het partijprogramma van Thierry Baudet kunnen passen in het kader van de rassenleer en het creëren van het perfecte ras. Rond de 2e wereldoorlog was er ook een figuur in Duitsland die ook dit soort uitspraken deed.

Uw stukje aangehaald.

"Enorm veel geld kosten en energie in klinieken voor gestoorden en gevangenissen. Voor deze mensen zou een verl gepaste straf moeten zijn die ze sneller ten einde brengt, als ze toch zo ongelukkig zijn en dat op anderen projecteren."????

Dan zou iedereen die in dit stukje van u past verplicht gesteriliseerd moeten worden nietwaar niet alleen nakomelingen van de witte man!

Vreemde, zeer vreemde uitspraken die u doet!

0
33 Nieuwsgierig

@31 Een vriendin is veganistisch, en we hebben wel eens leuke discussies. Zo weet ik dus dat de "carbon footprint" van de gemiddelde veganist, niets tot weinig verschild met de gemiddelde vleeseter. Je zou als veganist zijnde alleen producten die uit je directe lokale omgeving komen moeten kopen, dan pas zal je een verschil maken.

Maar zolang (random guess) 90% van het groente en vooral het fruit uit het buitenland komt, heb je als veganist zijnde aangaande je "carbon footprint" geen poot om op te staan. Al helemaal niet wanneer je geen zonnepanelen, geen Powerwall, en geen elektrische auto hebt.

0
34 Bluth

@30 hebben al deze mensen een laag IQ ?????

2
35 kortanante

@35 ; Natuurlijk niet. De vraag begint al met 'wat is een laag IQ?'. Als je dan verder leest hoe @10 een 'laag IQ' denkt te definiëren schiet ik al in de lach.

Maar als je werkelijk iedereen met een IQ dat in Nederland onder het gemiddelde ligt zou afschaffen dan is mijn lijstje wel zo'n beetje de realiteit en erger. Een hoger IQ staat niet automatisch voor wijsheid; dat blijkt wel. Daarnaast is de kans aanwezig dat @10 helemaal niet zo'n hoog IQ heeft maar door omstandigheden een aardig inkomen heeft weten te verwerven en dat abusievelijk aanziet als 'het hebben van een hoog IQ'. Een fout die wel vaker gemaakt wordt helaas.

Mijn punt is niet dat mensen in die beroepen allemaal 'dom' zijn maar dat IQ niets zegt over de waarde van die persoon (in de maatschappij). Ik acht een vuilnisman minstens zo belangrijk als een hoogleraar.

1
36 Mariska3

@34 Je hebt gelijk hoor, daar niet van! Maar er is natuurlijk meer dan uitstoot. Onder andere al het water dat er nodig is voor een ons rundvlees (meer dan 1000 liter) en de grond die er nodig is om het eten van een koe te produceren bijvoorbeeld.

Dan is een - pak hem beet - zuid-amerikaanse mango wel weer een stukje milieuvriendelijker.

1
37 Tipify

Toch zie ik veganisten een beetje als de extremisten op voedselgebied. Het zijn mensen die een zeer bewuste keuze gemaakt hebben voor een bepaalde leefstijl, los van of het goed is.

Die leefstijl proberen zij niet zelden aan anderen op te dringen.

0
38 TedjeR

@10 "De perfecte oplossing voor het klimaat; alle mensen met een laag iq en niet sociaal begaafd, horen geen kinderen op deze wereld te zetten."

Dat hetzelfde zijn als alle zuidpolen van magneten afhalen. Irritant, dat die zowel afstoot als aantrekt; ik wil alleen magneten, die aantrekken.

0
39 Vilseledd

@37 Maar als jij elke dag een Zuid-Amerikaanse mango eet, en ik drie keer per week vlees waarvan éénmaal rundvlees, dan ben ik als vleeseter milieuvriendelijker dan jij als veganist. question (al helemaal omdat ons vlees wild vlees is)

Wanneer het stuk als volgt begint;
"Steeds meer mensen kiezen ervoor om het roer om te gooien en en bijdrage te leveren aan een beter milieu. Kies je voor een vegan lifestyle, dan heeft dat gelijk impact. Je levert daarmee al direct een bijdrage aan het verminderen van de CO2 uitstoot. Slimme actie dus." -- Dan voel ik mij gedwongen om deze keiharde leugen onderuit te halen.

0
40 Bluth

@40 Dat valt te betwijfelen, maar ik snap je punt! Jouw wilde vlees dat maakt inderdaad wel een groot verschil!

Wat betreft de inleiding: ik ben het met je eens dat dit niet altijd het geval is!

0
41 Tipify

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@9 Nee, jij ziet meer in Russische oplossingen. Als je geïnteresseerd bent in andere vormen van hulp moet je je huisarts maar eens vragen....

5 minuten geleden geplaatst door Bop

Snorrie
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@32 Tuurlijk wijffie.Wat jij wil....

5 minuten geleden geplaatst door Snorrie

wildersfan
Sanne S. stalkte zichzelf, maar haar ‘stalker’ kreeg wel een jaar cel, nu staat ook zij voor de rechter

@8 En hoe ziet adequate psychische hulp er dan uit? Heb je een actie- of stappenplan dat afgewerkt kan worden, opdat er weer een beetje garantie...

9 minuten geleden geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
Topontwerper Newey staat voor vertrek bij Red Bull Racing van Verstappen

Geen goed nieuws voor Max!...

11 minuten geleden geplaatst door Bob Sleebaan

LoydMorris
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@4 Dan moeten ze vooral niet gaan lopen janken als ze flink op hun donder krijgen en door een enorme boete opgelegd krijgen. . . ...

19 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
Duits megaproces tegen Nederlandse plofkrakers

@2 Kleine update van de verdachten. . . . "echte Nederlanders" https://www.telegraaf.nl/nieuws/1109931312/ex-profvoetballer-uit-neder...

21 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Biscanna
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@70 Klopt helemaal. 👍...

22 minuten geleden geplaatst door Biscanna

progressiefliberaal
Michael Knowles (@michaeljknowles) on X

Australische censuurfanaten willen graag wereldwijd kunnen bepalen wat mensen wel en niet mogen zien of horen - zoals mbt de twee steekpartijen ...

22 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
BustybabesKim Chambers PornNsfw Doscord ServerSambaporno.Fatal ModemFortniteporn.gamesNiharika NmPron Xxx Hd VideoRima BhattacharyaMixed Wrestling Fem Dom18 Web Series OnlineMom CrepieSaniloni PornNora Rose PornSpank BamgVidéos Jackie MichelStreat Meat AsiaMegan Mccarthy NudesLana Rose SexStripdance PornScarlett Alexis DadcrushHitomi .laJav DoeThumzbillaTushy.comsPornhub Gay FrancaisSky Bri XvideosAlexandria Doddario NudePriyanka Chopra Hot BoobsCjvr-034Memek JepangHotel ChudaiHot Romance MalluBrazil Sex Full HdBhai Se SexOmegle MasturbationSexxx PicturesSex Simulator GamePenny Parker XxxDanielle Campbell NudeGay Dwarf PornZebragirlsXxxx PakX Videos GayNayanthara Hot VideosIndian Girls Sex PicsWww Xn Sex ComAirikacal RedditXxx Sex Move ComMy Gf PornBig Boob Aunty HotIggy Azalea Onlyfan PicsAds BrazzersJoanne Whalley NudeCarolinebabieeRule 34 VidCintia EróticosWww Naughty Amarica ComPorn Hd OnlineBus Me Xxx VideoJabardasti Mom XxxXxxmilfNude FantasticFree Porn XvPoŕno IndirTfganesStrip ChatsHeantai GifWiiifeetGal GadotnakedMadi Collins PornNangi Photo DikhaoShilpa Shetty NakedAibeya The AnimationPorn Vintage PornPornografia Con Mi CuñadaIndian Bollywood NudePornoanal MexicanoCamwhorescloudClose Ip PussyDesi Aunty Outdoor SexGandi Baat Porn VideosTeenage New PornSend Nudes PornX Video YogaBhabhi XvideoHd PornmassageKitana A DemidaEbony GamgbangBbw Arabic PornXnx VidiosPenis SexBrazzers Lesbian SexMia Kahlifa TitsElsa Jean Xxx VideosOld Hairy PussyKrista Alen NudeHottedt PornBongacamesPornographie NuGayhardcore PornGianna Michaels RedditGak TrizzyOmegle OmMariah Carey NakedNerdy_freyuaFreeusepornJocelyn StoneFutanari PovTubepleasyreMature FuckFollando A Su MujerMuslim Porn VideosFamily StrokingTube8 SexPorn EdgingHq HentaoPussy In SpanishAspen MartinKenzie Madison BbcBangali Xxx PornRelatos PornUnbirthMolly Eskam Onlyfans LeakedAeasia NudeXxx Six Videos ComVickybanxxVgamesryDesi Nude ShowLady Innocent HentaiRecord Of Ragnarok HentAdella DangerPipriPornstar With FanPorn Story MalayalamXnxx FemaleGranny Bet ComI Have A Wife PornPorn RobloxPorn CatergoiesReal Life Camera VoyeurXxnmxXxx Open Sexy VideoLiseli IfsaJeux Porno Sans InscriptionXvideo.Autumn Falls FullEnglish Sex Video English Sex VideoH_8roseFilme De Pornô Caseiro