REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Crisisvergadering na gewelddadige rellen in Parijs: president Macron wil “harde beslissingen” om zelfde scenario in toekomst te voorkomen

President Macron wil “sterke, complementaire beslissingen” nemen om te voorkomen dat het protest van de gele hesjes nog dergelijke gewelddadige proporties aanneemt als gisteren in Parijs het geval was. Dat zei hij gisterenavond na een vergadering van de crisiscel van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. “Al wie er op de Champs-Elysées bij was, is medeplichtig”, verklaarde hij aan de pers.

118 reacties

  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Macron negeert die gele hesjes volkomen. Dan zie je van ver aankomen dat de extreemsten onder hen dingen zullen doen die niet door de beugel kunnen. Daar hoopt en rekent Macron en zijn bende waarschijnlijk op. Dan kunnen ze die gele hesjes verwijten moordenaars te zijn. Dan kunnen ze hen harder aanpakken zonder de publieke opinie tegen hen te krijgen. Een oude en doorzichtige truc.
  • Lucien Mertens

    5 jaar geleden
    Macron moet vooral eens leren luisteren naar wat er leeft onder de mensen, en er niet enkel de neus voor optrekken zoals nu. Wat de vernielingen betreft kan ik kort zijn, de verantwoordelijken hiervoor hebben "niets" met de gele hesjes te maken, die lopen in die protesten enkel mee met dat vernielen als doel op zich. Bij alle openbare demonstraties voelen ze zich geroepen om hun vernielzucht te manifesteren, zelfs voetbal ontsnapt daar niet aan.
  • Eric Vanquickelberghe

    5 jaar geleden
    Een snelle oplossing voor het probleem ligt toch voor de hand. Macron moet gewoon van het politieke toneel verdwijnen. Dan zal het al veel rustiger worden.
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Hij kan ze misschien uitnodigen om met hem mee te gaan skiën op zijn kosten. Dat is een goede Parijs staat in brand en meneer gaat op ski verlof terwijl de modale Fransen bijna hun facturen niet meer kunnen betalen.
  • Fred Fourgon

    5 jaar geleden
    Het is een beetje kortzichtig om de regering Macron nu de schuld te geven van al die ontevredenheid onder de bevolking waar het de gele hesjes in het begin om te doen was. Wat er nu zoals in Parijs allemaal gebeurt lijkt meer op een burgeroorlog, aangevoerd door individuen met heel andere bedoelingen dan de oorspronkelijke gele hesjes. Het wordt tijd dat hij die gang van zaken hardhandig de kop indrukt. Hopelijk komt hij nog niet te laat.
  1. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Beelden tonen hoe tv-toren in Oekraïense Charkiv instort na luchtaanval: “Rusland wil stad onbewoonbaar maken”

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Beelden tonen hoe tv-toren in Oekraïense Charkiv instort na luchtaan­val: “Rusland wil stad onbewoon­baar maken”

    De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zegt in een interview dat Rusland de stad Charkiv in het oosten van Oekraïne wil innemen bij een nieuw offensief. De pas goedgekeurde Amerikaanse hulp van 57 miljard euro voor Oekraïne die lang op zich liet wachten, zal volgens NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg op tijd komen. “De Oekraïners zijn al maanden benadeeld als het op wapens neerkomt”, zei hij tegen de Amerikaanse tv-zender ‘MSNBC’. “Maar het is nog niet te laat. De Oekraïners hebben enorme capaciteiten getoond bij het verdedigen van hun land.” Lees hier de ontwikkelingen van maandag 22 april terug.