Ga naar Content
Amsterdam

Binnenstadbewoners Amsterdam worden 'knettergek' van laagvliegende vliegtuigen

16 maart 2019, 17.43 uur
Door: · Foto: Adobe Stock

Door werkzaamheden op Schiphol komen vliegtuigen dit weekend laag over de binnenstad. Veel Amsterdammers zijn er niet blij mee, zo laten ze via sociale media weten.

De Zwanenburgbaan van de luchthaven is buiten gebruik door werkzaamheden en hierdoor volgen vliegtuigen andere routes. De werkzaamheden zijn zondagochtend 10 maart al begonnen en duren tot zondagavond 21 april.

Lees ook: Experimentje van Schiphol: anderhalf miljoen 'omwonenden' krijgen brief

Vandaag lijkt er extra over het centrum te worden gevlogen. 'Ik word echt stapel van die herrie van Schiphol boven Amsterdam. Met die harde wind is het één continue stroom van woeste gierende herrie. Vliegtuigen tegen de wind in', twittert iemand. 'Knettergek word je er van', schrijft een ander.

Veel Twitteraars vinden het vreemd dat de vliegtuigen zo laag overkomen. 'We kunnen niet zien of het landen of stijgen is... Afgezien van de geluidsoverlast ook erg eng. En het gaat maar door: paar keer knipperen met je ogen en volgende vliegtuig vliegt laag over...'

Lees ook: Amsterdammers schrikken van vliegshow: "Hier doken mensen naar de grond"

Walther Schoonenberg‏ van de Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad spreekt zelfs over 'vliegende brandbommen over UNESCO werelderfgoed'. 'Je houdt je hart vast.'

Schiphol heeft omwonenden in Amsterdam en andere gemeenten, zoals Vinkeveen, vorige week per brief over de andere vliegroutes geinformeerd. Bij klachten en vragen kan er telefonisch contact op worden genomen met het informatie- en klachtencentrum van de luchthaven. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!