De straat in Amstelveen is afgezet
NOS NieuwsAangepast

Neerschieten man en dochter in Amstelveen lijkt liquidatiepoging

In Amstelveen zijn een man (55) en een vrouw (17) neergeschoten. Het lijkt te gaan om een afrekening in het criminele circuit. De gewonde man is een bekende van de politie en wordt verdacht van cocaïnehandel en witwassen.

De andere gewonde is zijn dochter. De liquidatiepoging zou zijn mislukt omdat het automatische wapen waarmee werd geschoten haperde.

De politie kan het haperen van het wapen niet bevestigen. De twee slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Beiden zijn aanspreekbaar. Het schietincident was rond 12.00 uur aan de Grote Wielen in de Westwijk.

Kogel door been

Het doelwit was Ahmet G. Bij de liquidatiepoging is een kogel door zijn been geschoten. Zijn dochter is in haar voet geraakt, bevestigt zijn advocaat Jan Hein Kuijpers.

De man is van Turkse komaf en staat bekend als een grote vis in de drugswereld. De afgelopen jaren zijn veel mensen uit zijn omgeving opgepakt.

Zijn advocaat weerspreekt dat G. een grote drugscrimineel is. "Voor die vier kilo cocaïne heeft hij geen dag vastgezeten", zegt Kuijpers, die daaruit afleidt dat het Openbaar Ministerie geen sterke zaak heeft tegen zijn cliënt.

Volgens Kuijpers is G. een bemiddelaar voor schoonmaakpersoneel.

Twee verdachten

Omwonenden zeggen dat het huis van de slachtoffers erg goed was beveiligd. De familie zou een erker hebben van kogelwerend glas en camera's hebben geplaatst in de achtertuin.

De politie is op zoek naar twee verdachten. De omgeving was enige tijd afgezet omdat mogelijk explosieven waren achtergebleven, maar die zijn niet gevonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl