Brenton Tarrant reisde ook naar Europa. Hier is hij op camerabeeld te zien na zijn aankomst in Istanboel.
Volledig scherm
Brenton Tarrant reisde ook naar Europa. Hier is hij op camerabeeld te zien na zijn aankomst in Istanboel. © AP

Oma van terrorist Christchurch reageert vol ongeloof: “Hij is een goede jongen, altijd vriendelijk en beleefd”

Aanslag Nieuw-ZeelandJoyce Tarrant (94) heeft vol ongeloof gereageerd op de gruweldaad van haar kleinzoon Brenton. “Hij is een goede jongen, altijd vriendelijk en beleefd. Twee keer per jaar kwam hij ons bezoeken”, klinkt het uit haar mond. De 28-jarige Australiër schoot gisteren 49 mensen dood aan twee moskeeën in Nieuw-Zeeland. Twaalf slachtoffers vechten nog voor hun leven. De moeder en de zus van de dader zouden intussen ondergedoken zijn. Ze zijn te overrompeld door de feiten en de media-aandacht.

4 reacties

  • Taner Ikiz

    5 jaar geleden
    Geen woorden voor.. Godzijdank denkt de overgrote meerderheid niet zoals hem...
  • Ariane Gekiere

    5 jaar geleden
    Ik begrijp de reactie van zijn familie ...tmoet erg zijn . Hij zal het hen niet vertellen wat zijn plannen waren.maar toch hij verdiend de zwaarste straf.als dat uw eigen kind is hoor je dat niet graag .maar denk dat ge toch weet ...moord en dan nog massamoord ! Is om nooit meer rond te lopen .veel sterkte aan alle familieleden die hier het slachtoffer van zijn. Ook zijn familie .⚘⚘⚘⚘
  • ghita lamouri

    5 jaar geleden
    2 maal in het jaar zijn oma bezoeken is wel erg . Aan zijn gezicht ziet men of hij braaf is of niet. Geen woorden voor wat voor hart hij heeft. Heel erg voor de Oma dat ze zo een kleinzoon heeft. Onschuldige mensen hebben het leven verloren door deze lafaard.
  • Eddy De Ridder

    5 jaar geleden
    Een beleefde lafaard dan .