Azim Premji
Volledig scherm
Azim Premji © REUTERS

Indiase techmiljardair geeft 6,6 miljard euro aan goed doel

De op een na rijkste Indiër, techmiljardair Azim Premji, geeft miljarden aan het goede doel en heeft daarmee in een klap de hoogste donatie ooit in het land op zijn naam staan. 

  1. Habbo Hotel weigert Pim (23) na 10 jaar alsnog toegang: ‘Ze komen hun belofte niet na’
    PREMIUM

    Habbo Hotel weigert Pim (23) na 10 jaar alsnog toegang: ‘Ze komen hun belofte niet na’

    Het was een belofte die hij nooit is vergeten. ‘Over tien jaar ben je weer welkom, dan heb je je straf uitgezeten’, kreeg Pim (23) als jonge puber te horen. Zondag was het over, toen kon hij ‘eindelijk’ weer terugkeren naar zijn oude vertrouwde Habbo Hotel. De dag was met een rode viltstift omcirkeld in zijn agenda. Pim was er klaar voor. De computer was er klaar voor. Maar de computer ‘says no’. ,,Ik begrijp het niet, ik mag nog steeds niet naar binnen.”
  2. Nederlands trio harkte 56 miljoen binnen met onder criminelen populaire telefoondienst
    PREMIUM

    Nederlands trio harkte 56 miljoen binnen met onder criminelen populaire telefoon­dienst

    De verkoop van telefoons met EncroChat, beter bekend als het WhatsApp van de onderwereld, leverde volgens justitie alleen al in Nederland 56 miljoen op. Mede dankzij drie Nederlanders zou de criminele telefoondienst een groot succes zijn geworden. Achter de schermen vindt al jarenlang onderzoek plaats naar de EncroChat-organisatie, waarin nu ook de naam opduikt van een van de meest gezochte mannen van het land.