door Havermout in Binnenland  ·  25 Reacties

  • 5
  • 550x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Na een grote voetbalwedstrijd worden klanten van Achmea getroffen door de overlast van Hooligans... Voetbal ook maar afschaffen?

5
1 ManbungoWarrior

Probleem is, dat professionals kosten geld.
En geld hebben de gemeentes niet meer.

6
2 Weetal

@2 Die profs zijn veel goedkoper dan de schade voor de gemeente, niet alles is verzekerd. Schade aan openbare gebouwen en dus ook aan basisscholen (ze zijn eigenaar van de gebouwen) zijn vaak voor de gemeente.
En wat denk je van de opruimkosten?

1
3 Jackd

Altijd maar weer dat gezeik over vuurwerk. Overal in Europa kan je het hele jaar vuurwerk kopen en dat geeft geen enkel probleem. Waarom hier dan wel? Dat komt door bekrompen regeltjes en gebrek aan handhaving. Ik blijf hoe dan ook lekker elk jaar vuurwerk afsteken. Dat pleziertje gaan ze mij niet afnemen.

7
4 Bad_Man

Laat verzekeraars het beleid in dit land AUB niet bepalen...

Stelletje aanmatigende labbekakken!

4
5 TedjeR

@4 Och gut..... jouw pleziertje....... question question question Nergens in Europa wordt en zo veel afgekloot met vuurwerk als hier in Nederland.... Als het afgestoken wordt op 31 december, tussen 23:00 en 02:00 uur, is er weinig mis mee... Maar waarom moeten wij vanaf half november overlast hebben van die hersenloze sukkels, die blijkbaar overdag niks te doen hebben, zodat ze 's nachts de boel opblazen, verzieken, verknallen met hun speeltjes?

7
6 LoydMorris

Beter door pro's. Hoeven we straks niet naar autoschadeherstel of erger

2
7 Denisova

@6
Simpel omdat er niet gehandhaafd wordt!
Probleem opgelost!

3
8 mening

@8 En hoe wil je dit handhaven? In mijn dorpje is er 's nachts echt geen politie in de buurt, die daar adequaat kan optreden....

0
9 LoydMorris

@4 Ach als je ieder jaar na oud en nieuw de afgerukte handjes, vingertjes en blinde oogjes zien verschijnen in de (oog)ziekenhuizen is het misschien niet echt een gek idee. En daar komen niet alleen mensen binnen die zelf aan het stunten geweest zijn met vuurwerk, maar ook jonge mensen die slachtoffer zijn van het geklooi van een ander. Ik vraag me dan ook ten zeerste af of de vuurwerkopbrengst van zo'n 65 miljoen Euro wel opweegt tegen al die miljoenen aan schades en verwondingen. Vorig jaar heeft men berekend dat de schade tijdens oud en nieuw zo'n 14 miljoen Euro bedroeg, maar dat is niet het hele verhaal, want daar komen nog veel meer bijkomende kosten bij. Die 14 miljoen Euro is alleen de schadelast voor opstal-, inboedel- en autoverzekeringen en is daardoor maar een beperkt deel van de totale Nieuwjaars schade. Wat denk je van de medische kosten en financiële gevolgen van iemand die door vuurwerk gedeeltelijk of geheel arbeidsongeschikt raakt of voor de rest van zijn leven invalide. Ik vind vuurwerk prachtig om te zien, en zou het een prima idee vinden om dit door de gemeentes te laten organiseren. Al is het alleen maar om al die stuntende pubers voor de oud en nieuw viering van de straat te houden. Voor jou een pleziertje voor een ander kan het een bak ellende zijn, En het blijkt nu eenmaal dat veel mensen de verantwoording die nodig is bij het afsteken van vuurwerk niet nemen. Het illegale vuurwerk moet tegenwoordig steeds harder, want dat is stoer. Bij ons in de wijk lijken het af en toe wel mortiergranaten die afgaan tussen de huizen. De stukken slaan letterlijk uit de straat zoveel kracht hebben die dingen. Nee de consument van de afgelopen jaren begint het langzamerhand voor zichzelf te verzieken met het excessieve gebruik van zwaarder illegaal vuurwerk, en niet de verzekeraars.

1
10 Mvid-

De hopelijk snel irrelevante verzekeraar van Nederland , die 'door de FNV' verzekerd wordt van enig vuurwerk vanwege een massaontslag ... denkt mee te kunnen liften op de publiciteit rond het vuurwerk gezeur ...

Hou je van vuurwerk? Zeg je verzekering bij Achmea op... er zijn zat verzekeraars die zich gewoon bezig houden met verzekeren, ipv. zich te mengen in maatschappelijk geneuzel...


ps. Zet AUB een bril op, ook als toeschouwer! Trek niets super brandbaars aan als je vuurwerk afsteekt of er naar gaat kijken, en gebruik legaal vuurwerk op de voorgeschreven manier... gaat er toch iets mis, dan ben je bij .... goed verzekerd. Is volgens mij de enige manier waarop een verzekeraar zich in dit 'debat' zou moeten mengen.

4
11 mightimouse

* Verwijderd door de redactie *

12 Undertaker

@12 Dan hoop ik niet dat jouw huis afbrand door smeulend vuurwerk, net zoals dit vorig jaar gebeurde bij die winkelier in het historisch centrum van Gouda die zijn bedrijfspand volledig af zag branden vanwege het pleziertje van een ander. Gelukkig was deze man wel verzekerd want de kosten had hij nooit zelf kunnen ophoesten.

2
13 Mvid-

* Verwijderd door de redactie *

14 Undertaker

Eindelijk een keer iets goeds uit de hoek van de verzekeraars.

1
15 manpower

En, beste NK-reaguurders?
Weer een traditie die kapot moet, toch?
Hebben jullie al bedacht hoe je dit aan de islam gaat koppelen?

8
16 Brynnar

@16 "Hebben jullie al bedacht hoe je dit aan de islam gaat koppelen?"

Daar lijkt u hard mee bezig te zijn.

0
17 Bluth

@14 Ik hoop dat je dit jaar bij het afsteken van je vuurwerk meer verstand laat werken dan bij je antwoord. In 2013 was de schade 9 miljoen. In 2014 was dit 13 miljoen en in 2016 was dit 14 miljoen. De trend laat duidelijk een stijgende lijn zien. Ik denk dat de verzekeraars zeker een punt hebben. Je kan wel raden wat dit op termijn voor gevolgen gaat krijgen, en wie dat gaat betalen. Het treurige is dan wel dat de verzekeraars de schuld krijgen omdat ze genoodzaakt zijn hun premies te verhogen. Als je nu echt gesteld bent op je traditie laat dan dat illegale spul links liggen, en hou je aan de regels dan blijft het leuk en zijn dit soort discussies snel verleden tijd.

0
18 Mvid-

Ik heb al jaren een schijthekel aan oudjaarsdag en nieuwjaarsnacht. Mijn auto is al een paar keer slachtoffer geworden. Kan de hele nacht wakker liggen van het geknal en die dampen inademen. Vervolgens nog maanden over de rommel heenstappen omdat niemand het opruimt. Het punt is, dat als mensen het niet willen, ze het gewoon maar moeten accepteren. Of je moet vertrekken rond nieuwjaar.

Een paar jaar had ik die vrijheid en ben met oudjaar naar plekken geweest waar geen vuurwerk wordt afgestoken, dat was heerlijk! En niemand klaagt daar dat ze hun pleziertje niet hebben.

1
19 Anubis

@1 Lijkt me een zeer goed idee, ik zeg doen ! bedoel dus voetbal afschaffen ja !

0
20 Doordenker

@20 En gezien het aantal doden in het verkeer moet dat ook maar afgeschaft worden.

3
21 vantivanta

Dat voetbal afschaf idee klinkt goed. Scheelt belastingcenten aan politieinzet en t schorriemorie op de tribunes kan eens een nuttige hobbie zoeken

0
22 BlackNinja

Enwaar moeten al die professionele vuurwerk maar mensen vandaan komen?

0
23 Lobbus

Het is nu Kerstnacht, 00:15 uur...... Welke halve zool haalt het in z'n kop om NU vuurwerk af te steken?
Mijn paarden staan weer onrustig te stampen in de stal..... Daarom... Kappen met dat vuurwerk!!! Ga alsjeblieft ergens anders terroristje uithangen. Landen genoeg waar je je kunt uitleven.
Prettige Kerst verder

0
24 LoydMorris

Vuurwerk heeft enorm veel nadelen en vreselijke -soms dodelijke- gevolgen. al die lui die dat wegkletsen dan wel als enig argument hebben "het is mijn hobby!" wens ik dan maar toe dat zij óók dergelijke negatieve gevolgen zullen ondervinden. Blijkbaar is dat de enige manier waarop deze egoïsten nog kunnen gaan inzien dat de argumenten vóór vuurwerk afsteken door iedereen en overal, onjuist zijn.
Een normale discussie is in feite nooit mogelijk geweest. De voorstanders komen met onzin-argumernten en negeren of bagatelliseren de tegenargumenten. Het wordt hoog tijd dat er ingegrepen wordt en dat er een alternatief gaat komen. Daar zijn al eerder voorstellen voor geweest:
-Wijs per gemeente één of meerdere plekken aan waar men vuurwerk mag gaan afsteken -onder bepaalde voorwaarden om veiligheid te waarborgen.
-Voer een algeheel verbod in op knalvuurwerk. wie wil knallen, gaat maar in militaire dienst. Dergelijke herrie hoort niet op de openbare weg.
-Doe veel meer aan voorlichting over de gevaren.
-Zorg voor veel betere controles op illegale handel en de straffen moeten veel zwaarder.

Dan komen we een eind. Maar de uitgebreide terreur en vernielzucht elk jaar is te gek aan het worden.

Maar velen snappen dat pas als ze gewond bij de Eerste Hulp zitten. Dan is het wel afgelopen met alle domme argumenten. Hoop ik.

2
25 weerman

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

2 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

2 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

3 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

3 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

3 uur geleden geplaatst door Hendrianus

Mac Benac
Formerende partijen moeten er nu echt zien uit te komen, zegt populisme-expert: 'Veel kiezers zijn het beu'

Je voelt aan je water dat deze formatie met de haven in zicht gaat stranden. De PVV is een veel te onbetrouwbare en onvoorspelbare partij....

3 uur geleden geplaatst door Mac Benac

ongelovenloos
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Zo zal dat hier ook gaan. daar aan kan je zien dat er dubbele agenda's zijn. Alle landen binnen de EU stellen zich hetzelfde op voor de asiele...

3 uur geleden geplaatst door ongelovenloos

NK. App
MastrubatingFutanari BulgeAlyxstarBlonde HandjobBurningamgelCelina Powell NudesPorn Hindi AuntyPantyless GirlsLittle Innocent TabooThay Ladyboy PornCreampie TabooSexmex TwitterManga AnalPornhub IranXxnx GauVolumptiousScarlet Johansen Nudeمسلسلات السكسTrisha Porn VideosDesi Indian Bhabhi XxxSex YantraBellesa FiomsLena The Plug Porn HubTarzan Xxx Full MovieSnapchat Sex VideosPornhub HamesPaki XxxxxxJenna PornDoggy PoseScarlit Scandal OnlyfansEbony Pillow HumpingThothunDeepfakes PornographyJe Montre MasexetapeWww Xxnx InFuq.cpmAshton PierceFriendly HandjobJapanese BdsmAssamese XvedioHannah Owo Sex TapeAlexis Texas Newest PornMia Khalifa Of LeakYouporhnSmallest PornstarsPeliculas Pornos Españaเรื่องเสสียวPorno VintageWww Indian Xxx VideosVporn Sex VideoGay Cartoon PornosPornos LesbiXxxii BideoHd Plus PornIndian Xnxx Hot VideoFree Ssian PornBirthday SexMadelain Petsch NudeMonkia FoxBro And Sister PronBest Latina Porn StarBorrachas CojiendoPaige Vanzant SextapeHandjob ComplimationGirl On Girl SexHaryanvi Sexy MovieClementine Walking Dead PornPornostar Tube MoviesAnime BlowjobsXx Video BhabhiHindi Sex Video ChatLesbian Scisspring PornStreaming PornsPhotos Of Kim Kardashian NudeBú CuCodenamejas OnlyfansXx Video FilmTsubaki SannomiyaHot Shemale SexDesi Xx.netXhamster Ao VivoPornos De MadurasLoona Helluva Boss PornEgirl XxxFilmes PornoslMarlon DuboisHardcoreblackpornListcrawlers PhillyLinksnappyElliot Page NudeSexiest Naked AnimeBig Pussy XvideosDesi Vabi XxxTarjan MovieSwati NudeOld Man CumshotsEvelin Elle PornBeastdatbossCuckolding RedditPo R. NNet Video Girls FullVictiria Cakes XxxNew Sex Video FullMeetmesexyNude Mom XxxHot Xxn VideoIndian Bf Video Indian Bf VideoFoucking VideoTerk NlPornforumFree Porm PhotosPornoenfermerasXxx Suny LeinDread PornstarTwiter BokepBest Porn StersDeepface PornHentai-vostfr.netReyna Belle VrWww.sexmex.comFutanari Taker PovShow Porn TvProject Zomboid Sex ModKim Director NudeMesu KyoushiNsacockHorny MaturesSexy Gillian JacobsHot Gf PornBhooter Bhoy Bhooter BhoyAutumn Falls TitsPorn Brother SisterHarley Quinn FutaIntage Gay PornTyga DickMs.sethi NudesMallu Nude ImagesSexvido OdiaJacklin SexLiterotocaPubli24BoyassWww Marathi Sexy Video ComChanel St JamesAisan Mom PornSeductive Massage PornRule/34Natasha VegaMixed WrestlingNurse And Patient Xxx