Deze Zeeuwse peuters telen hun eigen groenten
Laat kinderen op jonge leeftijd kennismaken met groenten in dagverblijven en peutergroepen. Want, wie eenmaal jong kennismaakt met verse groente, zal daar op latere leeftijd ook voor kiezen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Phishing-alarm, test nu of jouw gegevens circuleren onder criminelen
-
Fransen blijven foie gras eten, wat ze er in het buitenland ook van mogen vinden
De Fransen gaan likkebaardend de Kerstdagen tegemoet. Dan staat namelijk overal weer foie gras op tafel: eenden- of ganzenlever. In Nederland en andere landen is foie gras verboden, omdat dieren ervoor mishandeld worden. -
INTERVIEW
Dit is na ‘moeilijkste besluit ooit’ de winnaar van Heel Holland bakt: ‘Gehuild en geschreeuwd van de pijn’
De finale van het elfde seizoen Heel Holland bakt is zondagavond uitgelopen op de ‘allermoeilijkste beslissing’ ooit voor de jury van de NPO 1-show. Aruna Sitaram won, ondanks een bloederige blessure. Waarom de revanche zoeter smaakt dan elk baksel. -
PREMIUM
Bert van Leeuwen en de acht gouden regels voor een gezellig kerstdiner
Lekker eten, samen lachen, cadeautjes uitpakken, goede gesprekken: het jaarlijkse kerstdiner kan zo gezellig zijn. Maar in sommige families hoeft er maar dít te gebeuren, en de hele stemming is bedorven. Hoe haal je met kerst ongeschonden het toetje? We vragen het aan Familiediner-legende Bert van Leeuwen. Het resultaat: acht regels voor een geslaagd kerstdiner. -
PREMIUM
Gewichtscoach Mieke Kosters: ‘Je wordt niet dik tussen kerst en oud en nieuw, je wordt dik tussen oud en nieuw en kerst’
Mieke Kosters (1972) is trainer en schrijver. In 2011 schreef ze het boek Het geheim van slanke mensen, waarvan meer dan 250.000 exemplaren zijn verkocht. Vrijdag verscheen haar achtste boek: Succesvolle afvallers diëten niet. Een gesprek aan de hand van steekwoorden, over het what-the-hell-effect, hoofdhonger en goede voornemens.
-
Het glas bepaalt de smaak van de wijn weet Hamersma: ‘Rode wijn heeft graag wat meer ruimte’
-
-
-
Koken & eten
Stop met bolognese-gerechten, ze zijn fake news, zegt burgemeester van Bologna
Het moet maar eens afgelopen zijn met al die gerechten die de indruk wekken uit Bologna te komen. Het beroemdst is natuurlijk spaghetti bolognese. De burgemeester van de Italiaanse stad voert actie om aan die nepbenamingen een einde te maken. -
‘Van het geld dat je bij verstopping aan een loodgieter uitgeeft, kun je voor de rest van je leven frituurvet kopen’
Frituurvet door de plee, doortrekken en weg ermee? Nee! De vervelende eigenschap van bakvet is dat het eenmaal gestold aan de binnenkant van de leidingen gaat zitten, en dat vervolgens alles eraan blijft plakken. ,,Van wat je bij een verstopping thuis kwijt bent aan een loodgieter, kun je waarschijnlijk voor de rest van je leven frituurvet kopen.’’
-
PREMIUM
Wanneer is te veel sporten gevaarlijk? Cardioloog legt uit wat een sporthart is en welke risico’s er zijn
-
Koken & eten
Kies eerst een toetje, dan eet je minder
Goed nieuws voor degenen die twijfelen of er na de maaltijd nog plaats is voor een toetje. Nieuw onderzoek wijst uit dat je beter je dessert als eerste kunt kiezen. Het voordeel is: dan krijg je nog minder calorieën binnen ook. -
-
33
Dit vleesgerecht is terug van weggeweest op het kerstmenu, en we eten vaker ‘hybride’