Oud-NPO 1-baas pleit voor behoud salaris Matthijs

Ton F. van Dijk, voormalig baas van NPO 1 en Omroepman van het Jaar 2007, vindt de continue ophef over het salaris van Matthijs van Nieuwkerk onbegrijpelijk. De NPO 1-ster is zijn salaris dubbel en dwars waard. Dat zegt hij in een column bij HP/DeTijd. De Wereld Draait Door is buitengewoon uniek, meent Van Dijk. Nergens ter wereld scoort een ‘dagelijkse talkshow over échte cultuur (schrijvers en dichters), échte muziek en échte wetenschap’ zo goed, benadrukt hij.

De talkshow is uniek en zeer publiek, aldus Van Dijk. “De hartgrondige wens van dezelfde politiek (die Matthijs nu van zijn inkomen wil beroven) om echt onderscheidende televisie te maken, is met dit programma in vervulling gegaan.”

DWDD is publieke televisie van het allerhoogste niveau, vervolgt hij. “En wie wil weten hoe dat komt, kan niet anders concluderen dat dit vooral het gevolg is van het unieke presentatietalent van Matthijs. Een tweede Van Nieuwkerk is er niet.

Zo’n uniek talent verdient volgens Van Dijk een unieke behandeling. “Hij draagt als gezichtsbepalend presentator van DWDD meer bij aan het publieke karakter van de NPO dan bijna alle andere presentatoren bij elkaar.

Bovendien levert DWDD zo veel reclame-inkomsten op dat het salaris van Van Nieuwkerk (580.000 euro per jaar) binnen een week alweer terug is verdiend. “Niks belastingbetaler die opdraait voor Van Nieuwkerk.

De column van Ton F. van Dijk kunt u hier lezen.

Foto: BNNVARA

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen