VVD: 'Forum voor Democratie schoffeert kiezers'

FLEVOLAND • Do 14 maart 2019 | 16:37 • Donderdag 14 maart 2019 | 16:37

De VVD vindt het 'een beetje een schoffering van de kiezers' dat het Forum voor Democratie zich afzijdig houdt tijdens de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen in Flevoland. Dat zei Ellentrees Müller, nummer twee op de lijst van de partij tijdens een uitzending van Dit is Flevoland.

Müller vindt het vooral jammer dat ze niet met FvD-leden in gesprek kan gaan. De politica is naar eigen zeggen benieuwd naar het standpunt van de partij over de windmolens bij Urk. De partij van Thierry Baudet heeft op de website staan dat alle windmolens bij het dorp moeten verdwijnen. "We zullen moeten wachten tot ze in de Staten zitten".

Ook lijsttrekker Sjaak Simonse van de SGP betreurt de afwezigheid van het FvD in de campagne. "Ik wil het ook heel graag over politieke thema's hebben en ik zou het fijn vinden om te weten hoe ze daarover denken."

Lijsttrekker Tiko Smetsers van D66 deelt het gevoel van zijn twee collega's: "De campagne is bedoeld om met elkaar van gedachten te wisselen. Om te kijken waar mensen staan." Smetsers zegt dat dit onmogelijk is met het FvD omdat hij niet met ze in gesprek kan gaan.

Meer informatie over de verkiezingen is te vinden op Flevoland Kiest.

Bekijk hieronder het hele debat met SGP, D66 en de VVD.

​​​​​​​

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel