Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan de kiezers (4/10)

14-03-2019 09:01

Beste kiezers,

Vergeet ALLES wat je gisteren hoorde over de doorberekeningen van het Klimaatakkoord.

Onthoud één ding: de kosten van de voorgestelde klimaatmaatregelen met betrekking tot onze auto en ons huis zaten er NIET in (net als meer dan 450 andere maatregelen!).

Een verstandig mens weet dan genoeg.

Namelijk: dat Klimaatakkoord dat VVD, CDA, D66, ChristenUnie, GroenLinks en de PvdA zo snel mogelijk door de Tweede Kamer en Eerste Kamer willen jagen, gaat ons niet alleen van het gas en uit de auto jagen, maar ook op torenhoge kosten. En hoe hoog die zijn, willen ze niet zeggen. En er vóór de verkiezingen over debatteren willen ze ook niet.

Er waren vier partijen die tegen de Klimaatwet die al die ellende mogelijk maakt stemden: PVV, FvD, SGP en de Partij voor de Dieren.

Dus dan weet je waar je op moet stemmen op 20 maart als je van die maffiose kongsi tussen klimaatindustrie en klimaatsekte af wilt.

Daar is trouwens nóg een heel goede actuele (!) reden voor.

Gisteren stemde een meerderheid van het Europees Parlement tégen het stoppen van de toetredingsonderhandelingen van de EU met Turkije. Ook dat wordt ons, net als het Verdrag van Marrakesh, uiteindelijk door de strot geduwd als we ze niet nú tegenhouden.

De verkiezingen van 20 maart worden cruciaal voor de komende decennia.

Stem ze weg.

Groet,

JanD

PS. Nepnieuwsproducent Hans Nijenhuis van het AD bewaar ik even voor morgen. Ik neem aan dat-ie vandaag, na zijn zoveelste manipulatie van het nieuws, zijn ontslag indient en ik voel wel de behoefte aan een positief ‘Briefje van Jan’ tussendoor.