U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 42
De regeringspartijen verdringen elkaar in deze verkiezingsperiode met mooie en vooral sociaal goed klinkende beloften. Daarom nemen we de cijfers over de armoede er maar eens bij om te kijken hoe sociaal kabinet Rutte nu werkelijk is wanneer de verkiezingen ver weg zijn. De cijfers van Eur ...

2 maanden geleden door dloops

REAGEER MET EEN EMOJI
7
3
1
33
LEES MEER OVER

@99 Onzin! Dit krijg je als ze de toelatingsnorm steeds verder verhogen waardoor je met steeds meer overgehouden inkomen alsnog naar de voedselbank mag

101 Rare Rakker    
2 maanden geleden door Rare Rakker
2
Meld

Als je kansloze economische "vluchtelingen" blijft opnemen die niet gaan integreren en door de toename gaan samenklonteren en hun oude kansloze wereld hier in het westen gaan voorzetten creëer je enorme sociale problemen. Dit weet iedereen behalve onze politici en al helemaal die ongekozen corrupte ellende wat zich zelf de EU commissie noemt ?
Neen, ze weten het donders goed ! Ze zijn de wereld aan het social engineren, iedereen schaap, hunzelf de goden die de wereld redden van de ondergang....

Het toverwoord, met socialisme redden we de wereld. Geef je vrijheid op anders verbranden je kinderen in global warming.. leugens leugens leugens..

Stuip trekkingen, de haat naar Trump is omdat ze de oorlog verliezen.

Wake up !!

102 Twietie    
2 maanden geleden door Twietie
0
Meld

1 op de 122 mensen die in gruwelijke armoede verkeren dus en dat in een rijk land (beweerd men toch) als NL.
Zijn het 140.000 gezinnen dan zijn dat 1 op de 43 mensen die hier afhankelijk van zijn.

15 jaar na WO2 had je zelfs geen voedselbank in NL.
Kon 1 vader een heel gezin onderhouden ja en zelfs 16 kinderen.
Ja in de jaren 60 had men al een tv een wasmachine en ene koelkast en ene telefoon. Ja toen had men deze spullen in sommige gezinnen toen nog net niet. Maar de meeste al wel en zeker eind jaren 60.
Waar is het misgegaan en waarom moet men nu beide werken?

103 vis    
2 maanden geleden door vis
4
Meld

@103 , corruptie, de corrupte bovenlaag wilde de wereld veroveren door socialisme in te voeren over de rug van een groot nep klimaat probleem. Steeds vrijheid en welvaart wegschaven van de bevolking.. Ze moeten nu ook wel de vaart erin zetten (getuige de onbegrijpelijke bochten) in hun laatste slag want ze hebben zich misdragen op een niveau "of no returning back". Als ze de slag verliezen dan ...sommige verdienen de doodstraf …. en dat maakt ze gevaarlijk en onvoorspelbaar.

104 Twietie    
2 maanden geleden door Twietie
4
Meld

@103 “Waar is het misgegaan en waarom moet men nu beide werken?”

Moet ik je dit ook nog uitleggen? Komt vooral doordat men ineens ook beide inkomens mocht gebruiken om een hypotheek af te sluiten. Daardoor zijn de woonlasten fors gestegen, ook de huren die hier natuurlijk mee samen hangen.

En toen hoefde men geen mobiele telefoon die bijna een maandsalaris kost.

Geef je trouwens ook nog even toe dat je fout zat met hoe het werkt met de toelatingsnorm?

105 Rare Rakker    
2 maanden geleden door Rare Rakker
3
Meld

@105
een telefoon die bijna een maandsalaris kost?

106 t.rap.er.niet.in    
2 maanden geleden door t.rap.er.niet.in
2
Meld

Voedselbanken bedienen hoofdzakelijk mensen die in de schuldsanering zitten, dus na een faillissement of er pal voor. En gescheiden paartjes waarbij de man geen cent heeft of er vandoor is gegaan met een jonge blom en de vrouw met de koters laat zitten. Verder veel immigranten. Al met al geen zak te maken met een sociaal stelsel wat niet deugt want holland heeft de beste sociale voorzieningen van europa, beter nog dan zweden etc. Als je armoe wilt zien ga dan naar duitsland (hebben mensen nog na hun 80e allerlei baantjes omdat oudedagvoorzieningen geen hol voorstellen) of ga eens naar engeland, waar elke strenge winter de bejaarden doodvriezen omdat ze geen geld hebben om de kit te verwarmen. Bovendien zijn voedselbanken geïnstitueerd zeg maar hun plaats officieel gevonden in een maatschappij en gaat daar dan deel van uitmaken. Een uitwas van cliënten ligt in het verschiet, maar heeft geen drol te maken met verslechterende maatschappelijke ontwikkelingen.

107 oculus amet    
2 maanden geleden door oculus amet
2
Meld

@104 hahahahahahaha teveel gelezen van onze huisfilosoof Baudet denk ik, of was het misschien de grootste denker aller tijden, onze heer Trump. Ook al zo'n licht. lachen

108 oculus amet    
2 maanden geleden door oculus amet
3
Meld

@106 Ja. Neem een iPhone XR max. Ben je zomaar € 1.200 voor kwijt.

109 Rare Rakker    
2 maanden geleden door Rare Rakker
2
Meld

@109 Ik bedoelde de XS

110 Rare Rakker    
2 maanden geleden door Rare Rakker
1
Meld

@6 Pinokkio? ..

Serieus, ben jij dat Mark?..

111 iedereen heeft recht op mijn mening    
2 maanden geleden door iedereen heeft recht op mijn mening
5
Meld

@103 omdat er aanmerkelijk meer luxe is en iedereen er aan mee wil doen. Jaren 60 had bijna niemand een auto en de telefoon was ook een zeldzaamheid. TV ook een luxe die menigeen zich niet kon permitteren. Leven was toen veel eenvoudiger en ingesteld op 1 kostwinner. Huren waren laag maar de huizen slecht verwarmd en tochtig. Geen CV maar 1 kolenkachel en in de keuken een vierpits gasstel waar ook de was op gekookt werd. Dus ook geen wasmachine en iedereen op de fiets naar het werk. Niet even onderweg een vette bek halen bij MacDonalds of andere tent. Mensen stelden ook veel minder eisen en waren redelijk tevreden met hun bestaan. Maar vroeger was echt alles zeker niet beter dan nu, romantiseer het maar niet.

112 oculus amet    
2 maanden geleden door oculus amet
1
Meld

@4 ach jongen toch..wat een verdriet wat een verdriet. Wil je mijn theedoek even lenen ? je blijft zakdoekjes aanslepen, wat een verdriet en wat een tranen.

113 oculus amet    
2 maanden geleden door oculus amet
3
Meld

@111 Ja, Mark hier. Alles gaaf? question

114 Yisrael    
2 maanden geleden door Yisrael
1
Meld

Grens van armoede ligt hier wel heel hoog. Ik kan mij ook geen auto permitteren maar voel me niet arm. Kan mijn huur betalen en heb gewoon eten op tafel.

115 Indigné    
2 maanden geleden door Indigné
0
Meld

@115 prima redenering, geen speld tussen te krijgen. duimpje van mij +++

116 oculus amet    
2 maanden geleden door oculus amet
1
Meld

@107 oculus amet
Hartstikke bedankt voor je uitleg.
140.000 mensen naar de Voedselbank geeft dus niet aan dat het slecht gaat?
Het gaat dus eigenlijk fantastisch in Nederland.

Jij zegt dus eigenlijk dat er veel meer voedselbanken moeten komen en veel meer mensen naar de voedselbank? Dan zou het pas Super Fantastisch gaan in Nederland.
En laat me raden. Als je mensen uit vuilnisbakken ziet eten dan gaat het Super Mega Fantastisch Geweldig. Ja toch? Want een smartphone kost honderden Euro's?
Ja helder verhaal.

117 The Investigator    
2 maanden geleden door The Investigator
0
Meld

@6 Yisrael
"We zijn een van de rijkste landen ter wereld waar niemand hoeft om te komen van de honger, waar niemand doodgaat aan gebrek aan medische zorg en waar iedereen een opleiding krijgt."

A. Er zijn wel mensen die honger lijden. Het is sowieso bekend dat duizenden kinderen zonder eten naar school gestuurd worden.
B. Niet iedereen heeft een opleiding gevolgd of is in staat om dat te doen. Er zijn duizenden jongeren dakloos die op straat leven of in een opvang zitten. Ik verwacht niet dat die allemaal iedere dag netjes naar school gaan. Ik weet wel zeker van niet.
C. niemand die doodgaat aan gebrek aan medische zorg?
Daar ben ik ook niet zo zeker van. Duizenden mensen betalen hun zorgverzekering niet of kunnen het niet betalen. Er zijn om te beginnen al duizenden mensen die rondlopen met totaal verwaarloosde gebitten. Wat allerlei andere gezondheidsproblemen kan opleveren.
Als je geen zorgverzekering hebt of niet betaalt, dan blijven artsen of ziekenhuizen je echt niet onbeperkt hulp verlenen.

118 The Investigator    
2 maanden geleden door The Investigator
0
Meld

@112 Ik denk dat je je vergist met de jaren vijftig.

Mijn vader verdiende niet veel en was pas getrouwd en was een gewone arbeider vooraan in de jaren '60. Toen hij trouwde hadden ze haast niks, mijn vader had zelf alle meubels gemaakt en hij mocht zijn laatste weekgeld houden van zijn ouders en mijn moeder kreeg als uitzet mee; dekens en lakens en handdoeken, theedoeken en een matras. Na een paar jaar gewerkt te hebben hadden mijn ouders kinderen(luiers kleren wiegje dekentjes ect) en een tv en een foto camera een was machine een koelkast en een naaimachine bij elkaar verdient en niet te vergeten zelfs een tweede hands auto(trabant).

En dat met 1 loon, ik heb een foto van mij dat ik nog een kleine hummeltje was die tv keek en foto's van de vakantie's die men ook in die tijd hield. Dat moet in '65 zijn geweest.

119 vis    
2 maanden geleden door vis
0
Meld

Kostedelersnorm idioterie! In het geval je kind net is afgestudeerd, nog geen werk heeft en ook nog niet voor een uitkering is gegaan ben je aan de goden overgeleverd. Bovendien is er geen huis voor de jeugd die door al dat afdragen aan ouders niet kan sparen. Het is een onmenselijke tijd waarbij men door de overheid alleen gezien wordt als uit te persen object.
Overigens die Yisrael. Wat heb possibly nou meegemaakt als student dat je voedselbankbezoekers blijft wegzetten als mensen die hun.leven niet op orde zouden hebben? Zij betalen just eerst alle idioot hoge rekeningen en cijferen zichzelf letterlijk weg om hun gezin een dak boven het hoofd te kunnen geven....zo moe van zijn arrogantie...pfffft

120 Lets keep it cool    
2 maanden geleden door Lets keep it cool
0
Meld

Misschien model voedselbanken overnemen zoals die in Afrika worden toegepast? In de rij staan achter een vrachtwagentje? Lijkt mij een mooi alternatief.

121 Bart Boudewijn    
2 maanden geleden door Bart Boudewijn
1
Meld

Stoppen met het importeren van kansarmen en uitkeringsgerechtigden?

122 Merlanni    
2 maanden geleden door Merlanni
0
Meld

https://www.dlmplus.nl/2019/03/14/armoede-in-nederland-blijft-stijgen-140-000-mensen-bij-voedselbanken/

Die foto is gewoon van een of andere buurtbarbecue. Het ziet er armoedig uit en er lopen de nodige sjofelmensen, maar waarschijnlijk hebben ze een mooie AOW en aanvullend pensioen.

123 Vilseledd    
2 maanden geleden door Vilseledd
0
Meld

De nieuwe golf immigranten is weer binnen gevist en veilig gesteld.....de autochtone Nederlandse burgers kunnen nu verder wegbezuinigd worden en kreperen!

124 CoolMemories    
2 maanden geleden door CoolMemories
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Duitsland raadt Joden af om overal keppel te...
In Duitsland heeft de speciale regeringsgezan...

18 uur geleden door Graaier1000

Vaccins en autisme - wetenschap blijft met on...
Vaccins en autisme zijn niet gekoppeld of gea...

1 dag geleden door Wilmama

‘IQ-racisme vermomd als wetenschap kan...
Zijn zwarte mensen per definitie dommer dan h...

24 uur geleden door Crezee

Putins media blij met steun ‘oppositiel...
De leider van de oppositie in Nederland denkt...

23 uur geleden door Crezee

‘Kiezers Forum voor Democratie zijn thu...
Volgens opiniepeiler Maurice de Hond zijn er...

23 uur geleden door SergioLeone


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Reagurius
Beroemde minaret in Afghanistan bedreigd door...
@1 Ja waarschijnlijk omdat die niet meer gebr...

minder dan een minuut geleden door Reagurius

Seconda
Moslim professor: In oorlog tegen niet moslim...
@3: Het lijkt me stug dat de gemiddelde mens ...

2 minuten geleden door Seconda

Kaksaboemsa
Monique nerveus: hoe moet dit straks?...
Wie plaatst toch deze kul berichten...

2 minuten geleden door Kaksaboemsa

eigenmening
Duitsland raadt Joden af om overal keppel te ...
@493.Om hun hoofd te bedekken net als de mo...

2 minuten geleden door eigenmening

Reagurius
Moslim professor: In oorlog tegen niet moslim...
@5 Nee die hebben helemaal geen rechten volge...

3 minuten geleden door Reagurius

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig