Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan de kiezers (3/10)

13-03-2019 09:01

Beste kiezers,

Dat filmpje van VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff gezien waarin hij zijn collega’s van andere partijen oproept om te stoppen met liegen?

Heel verleidelijk natuurlijk om als reactie daarop alle leugens van de VVD op een rij te zetten, maar dan komen jullie vandaag niet aan je eigen werk toe.

Laat ik het eens beperken tot het Klimaatakkoord, waarvan de Planbureaus vandaag –na afstemming met het ministerie van VVD’er Eric Wiebes- de doorberekeningen presenteren (via de Mona Keijzer-methode).

Dijkhoff doet alsof het helemaal niet zeker is dat het Klimaatakkoord, dat is opgesteld onder leiding van VVD’er Ed Nijpels en waaraan VVD’er Klaas Dijkhoff zelf tot het laatste moment letterlijk heeft meegeschreven, ook echt wordt ingevoerd.

En dat het helemaal niet zeker is dat het Klimaatakkoord mensen op kosten jaagt (ofwel: dat niet zeker is dat die hogere energierekening die we dit jaar krijgen nog maar het begin van onze financiële ellende is).

We weten wel beter.

De Tweede Kamer nam op 20 december 2018 op initiatief van GroenLinks, PvdA, D66, CDA, ChristenUnie, SP én VVD een Klimaatwet aan. Naast de zeven partijen die die wet indienden, stemden ook DENK en 50PLUS voor die wet (alleen PVV, FvD, SGP en de Partij voor de Dieren stemden tegen).

Die Klimaatwet, die door VVD-kakelkip Dilan Yesilgöz zo fanatiek werd verdedigd en door de hele VVD-fractie ondersteund, geldt als een raamwet voor het Klimaatakkoord.

Dus als straks, ná de verkiezingen, besluiten over onderdelen van het Klimaatakkoord moeten worden genomen, zijn er maar twee vragen.

Vraag 1: past dit in de Klimaatwet?

Vraag 2: gaat dit wel ver genoeg voor Jesse? (want zonder GroenLinks is Rutte 3 na 20 maart vleugellam)

Ofwel: Dijkhoff gaat de gevolgen van het Klimaatakkoord niet verzachten voor burgers en bedrijfsleven, hij gaat de gevolgen onder druk van de voorzitter van de Klimaatsekte Jesse Klaver en zijn secretaris/penningmeester Rob Jetten alleen maar verzwáren.

Potentiële VVD-stemmers, die in Dijkhoffs verkiezingsretoriek en die van ’s lands opperleugenaar (VVD’er Mark Rutte) trappen, denken misschien dat het wel gaat meevallen met die gevolgen.

Laat ik die eens met één voorbeeldje uit het Klimaatakkoord uit de droom helpen: de afsluiting van het gasnet.

Ja, het kabinet kan straks íedere Nederlander dwingen zijn gasaansluiting in te ruilen voor elektriciteit. Dus íedere Nederlander dwingen om de CV-(combi)ketel te vervangen door een warmtepomp. Niet alleen in nog nieuw te bouwen huizen, maar in álle huizen.

Ik citeer uit het Klimaatakkoord van VVD’er Nijpels dat met goedkeuring van VVD’er Dijkhoff is gepubliceerd: “Vervolgens besluit de gemeente (door het wijzigen van het omgevingsplan) wanneer welke wijk van het aardgas afgaat. (…) Complementair daaraan wordt in de Energiewet opgenomen dat op basis van dit besluit van de gemeente wordt vastgesteld vanaf welke datum een wijk geen gebruik meer kan maken van het gasnet. Daarbij wordt ook het vervallen van de gasaansluitplicht in de Energiewet opgenomen en krijgt de netbeheerder de mogelijkheid en instrumenten om de gasafsluiting uit te voeren. (…) De Rijksoverheid zorgt er daarbij voor dat de gemeente juridische doorzettingsmacht heeft om afkoppeling van het aardgasnet te (laten) realiseren (bestuursdwang, last onder dwangsom, bestuurlijk boete en binnentredingsrecht). (…)Beoogde inwerkingtreding: 1-1-2021.”

Daar staat: álle burgers en bedrijven kunnen vanaf 2021 worden gedwongen om hun water en huis/pand op een andere manier te verwarmen en anders te koken dan via gas.

Als Dijkhoff beweert dat het anders is, is Dijkhoff een smerige leugenaar.

Een loopjongen van de klimaatindustrie én straks een loopjongen van klimaatsekteleider Jesse Klaver.

Dat is Klaas Dijkhoff.

Een echte VVD’er.

Groet,

JanD

PS. Zie me nieuwe nieuwsbrief.