Start van hoofdcontent

112

nl

Man bekogeld met grofvuil en zwaar mishandeld in West

13 maart 2019, 14.00 uur

De politie is op zoek naar twee mannen die op 28 oktober vorig jaar betrokken waren bij een gewelddadige straatroof in West. De verdachten raken eerst nog in gesprek met het slachtoffer, maar dat ontaardt al snel in een mishandeling.

Het slachtoffer krijgt stukken grofvuil naar zich toe gegooid en wordt ook nog eens ernstig mishandeld. De mishandeling gebeurt rond kwart over vijf in de ochtend in de Hudsonstraat.

Bekogeld met vuilnis
Het slachtoffer loopt met zijn fiets als er ineens twee mannen op een scooter aan komen rijden. Als het tweetal hem aanspreekt, zet hij zijn fiets tegen de muur. Er wordt wat gepraat, maar het lijkt niet een heel gezellig gesprek. Eén van de verdachten loopt naar een ondergrondse vuilcontainer en pakt een stuk grofvuil op. Hij gooit dat vervolgens met een flinke zwaai richting het slachtoffer.

Er volgen nog een paar stukken vuil. Als het slachtoffer weg wil lopen, krijgt hij een flinke trap in zijn rug. De man valt op de grond en wordt wederom mishandeld.

Zwaar letsel
De verdachten gaan er vandoor op een scooter. Ze hebben de jas en waardevolle spullen van het slachtoffer weten te bemachtigen. De man blijft geschrokken en toegetakeld op de grond achter. Door de mishandeling heeft hij zwaar letsel opgelopen, waar hij nog langere tijd last van heeft gehad.

Naast de beelden verspreidt de politie in het opsporingsprogramma Bureau 020 ook signalementen van de verdachten. De eerste man heeft een licht getinte huidskleur en heeft kort, donker haar. Tijdens de straatroof droeg hij een zwarte jas met capuchon, lichte jeans en zwarte gympen. De tweede verdachte droeg donkere kleding, een petje en had een heuptasje.