U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 8
Op Urk zijn maandagavond tientallen jongeren het huis van een Nederlands-Marokkaans gezin binnengedrongen en hebben daar de 18-jarige zoon aangevallen. De moeder werd tegen de grond gewerkt en ook de dochter kreeg klappen. ...

3 maanden geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
2
1
2
6
2
1
5

** gebruiker verwijderd **

@93 even vraagje , krijgen ik en anderen nog antwoord bij het draadje over antisemitisme , waar jij weer oproepen tot geweld zag die nergens staan , of neem!!!!!! je weer de benen

101 gebruiker verwijderd    
2 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@52 Het is een feit dat er steeds meer polarisatie in ons land plaatsvindt en dat vind ik een erg verontrustende ontwikkeling. Wilders zou er goed aan doen voor de foutieve berichtgeving zijn verhaal te halen bij de krant die dit expres doet en tevens zou hij van de mogelijkheid gebruik kunnen maken om het gedrag van de Urkers te veroordelen die als Wilders sympathisanten worden afgeschilderd. De groep Marokkanen in dit geval zijn ook geen lieverdjes en daar moeten mensen ook wat van zeggen!
De ene groep doet dus niet zo veel onder voor de ander ze doen het alleen op andere manieren of via andere woorden...
Haatpreken, moslims die ons onrein vinden en geen deel uit willen maken van onze samenleving of de extreem rechtse opruiing met Wilders en co die alle moslims het land uit wil of extreem links ze kunnen er wat dat betreft allemaal wat van!

Het is in Urk uit de hand gelopen en Urkers zijn massaal naar het huis van de jongen gegaan om zich met een ruzie te bemoeien van 2 jongens, wat daar ook aan vooraf is gegaan het is niet goed te praten dat dit op zo'n manier wordt uitgevochten en Urkers hebben daar de boel massaal op stelten gezet en klappen uitgedeeld. Dat laat hier in een notendop zien in wat voor samenleving we leven dat de groepen (min of meer) als vijanden of wij tegen zij tegen elkaar staan en men partij kiest en opkomt voor de groep waar hij of zij toe behoort.

Haat en intolerantie is bij al die kampen te vinden. Je hebt in Urk de (gewone) Urkers die zich laten meevoeren met de ruzie en misschien niet het hele verhaal kennen en waarvan misschien wel een gedeelte rechtsextreem is en je hebt de Marokkaanse groep die ook gelijk mobiliseert en naar Urk gaat of wil gaan om wraak te kunnen nemen. Wat schieten ze er mee op? in plaats van dat ze de politie hun werk laten doen gooien ze nog meer olie op het vuur. Er zijn in ieder geval personen opgepakt dat is goed nieuws en ik hoop dat politie de reden(de bron) voor de ruzie en de daaropvolgende de massale vechtpartij kunnen tackelen en analyseren en bespreken met de kemphanen!

102 Nieuwsgierig    
2 maanden geleden door Nieuwsgierig
2
Meld

@87
Ah.. er is dus meer bekend over de aanleiding en over het aantal binnengedrongen mannen..

103 Lias    
2 maanden geleden door Lias
6
Meld

** gebruiker verwijderd **

@87 de aanleiding mag de politie onderzoeken , de screenshots zijn er iig wel

Dat van binnendringen van 70 tot 100 in huis man is bewezen niet waar

104 gebruiker verwijderd    
2 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@61

"Alleen die Allahu Akbar roepen nemen doorgaans anderen mee de dood in en die Geertje roepen bezorgen"

Whahaha hilarischhilarische onzin zeg....

Ben je Breivik vergeten....?
Dat komt ff goed uit... questionquestionquestionquestionquestion

105 Bullet108    
2 maanden geleden door Bullet108
8
Meld

@87 @104
Er zij inderdaad twee jongens het huis van die Soufyan binnengedrongen, die jongen met dat neppistool is ook opgepakt en dan zijn er nog twee appgroepvrienden van, die Souffyan opgepakt die Urk binnen probeerden te komen met knuppels in de auto.

106 RoosjeB    
2 maanden geleden door RoosjeB
3
Meld

@50 Het AD heeft in het bewuste artikel nu een rectificatie geplaatst.

Rectificatie – In de video bij dit artikel hebben in eerste instantie abusievelijk beelden gestaan die niets met het geweldsincident in Urk van doen hadden. De beelden blijken vijf jaar geleden gemaakt te zijn in Geldermalsen. Onze redactie heeft deze fout zo snel mogelijk hersteld. In de foutieve beelden werden kreten geuit waarin Geert Wilders werd aangehaald. Hoewel deze beelden niet uit Urk kwamen, verklaart de belaagde familie wel dat soortgelijke kreten ook bij hun huis zijn gescandeerd.

Het e.e.a. moet goed worden onderzocht op wat er is gebeurd, maar beelden die niet bij de situatie op Urk horen, moet men er gewoon niet tussen monteren, dat kan gewoon niet! De bewuste journalist moet op het matje worden geroepen wat mij betreft! Het AD had in het artikel kunnen schrijven dat er volgens de familie soortgelijke (Wilders) kreten werden geuit wat dan ook weer uitgezocht moet worden op wat er precies werd gezegd en hoeveel personen dit zeiden en uiteindelijk bewezen moet worden, want iedereen kan wel iets zeggen erover, het gaat om de juistheid van berichtgeving. En de geest is al uit de fles en niet iedereen zal de rectificatie lezen van een artikel van gisteren. Mooier was geweest als het AD het op de voorpagina van vandaag had geplaatst met excuses er bij.

https://www.ad.nl/binnenland/woedende-jongeren-uit-urk-dringen-huis-binnen-en-roepen-geertje-wilders~a5128f15/

107 Nieuwsgierig    
2 maanden geleden door Nieuwsgierig
2
Meld

@102
"De groep Marokkanen" is een gezin.

En als dat molest plaatsvindt met als inspirator een politicus dan is dat uitermate zorgwekkend en een bewijs van het aanzetten tot geweld. Het gezin moet doodsangsten hebben uitgestaan.

En nogmaals, al zou er allemaal geen reet van kloppen: het enthousiasme waarmee de actie op NK werd/wordt toegejuicht is uitermate zorgwekkend.

108 Lidpver    
2 maanden geleden door Lidpver
5
Meld

@102 Beter lezen Lidpver, want Ik schreef in mijn commentaar:

"Het is in Urk uit de hand gelopen en Urkers zijn massaal naar het huis van de jongen gegaan om zich met een ruzie te bemoeien van 2 jongens, wat daar ook aan vooraf is gegaan het is niet goed te praten dat dit op zo'n manier wordt uitgevochten en Urkers hebben daar de boel massaal op stelten gezet en klappen uitgedeeld."

Ik keur dus het geweld tegen het gezin af en met de groep Marokkanen bedoel ik de groep die elkaar ophitst op social media en Telegram om toch vooral massaal naar Urk te komen of daar al naartoe is/was gereden om wraak te nemen op de bewoners en te rellen.

Het is nog niet zeker of er wel Wilders is gescandeerd, want dat nepnieuws heeft het AD de wereld in gebracht en dat is ook kwalijk! AD heeft inmiddels een rectificatie geschreven.

De actie toejuichen is natuurlijk niet goed te praten en olie op het vuur van wat er al speelt in de samenleving en dat keur ik dan ook af!

109 Nieuwsgierig    
2 maanden geleden door Nieuwsgierig
2
Meld

@109 is voor @108 bedoeld

110 Nieuwsgierig    
2 maanden geleden door Nieuwsgierig
2
Meld

Ja, dat krijg je vanzelf met dat gehak en haatzaaien van Wilders naar bepaalde bevolkingsgroepen toe....


wanneer is dat hogerberoep nu eindelijk eens...

111 TedjeR    
2 maanden geleden door TedjeR
8
Meld

@101 Meen je dit nu? Jij kan toch zo goed lezen? Aangezien jij mij een cursus begrijpend lezen aanraadde ...

Maar prima hoor. Zal ze in het andere draadje voor je opsommen.

112 Gewoon een student    
2 maanden geleden door Gewoon een student
8
Meld

@95
Wat heeft mijn stemgedrag met dit draadje te maken?
Daarbij: u bent wel èrg gecharmeerd van de PVV want die sleept u er steeds bij. question

113 Jan met de korte achterlul    
2 maanden geleden door Jan met de korte achterlul
5
Meld

@111
Bevolkingsgroepen?
Het gaat over marokkanen en die zijn we in héél Europa meer dan zat!
(geen zin om alweer dat lijstje vergrijpen op te sommen die door dit schorem steeds weer worden gepleegd, google er zelf maar naar)

114 Jan met de korte achterlul    
2 maanden geleden door Jan met de korte achterlul
3
Meld

Ik ben supertrots op deze jongeren uit Urk dat het eindelijk eens een keer andersom is! Nederland wordt met de dag islamitischer en dat moet stoppen voor het echt te laat is!

Ik hou van Holland...

115 Shadowfox    
2 maanden geleden door Shadowfox
4
Meld

Wilders is een kansloze sukkel.

Maar hij heeft voor zover ik weet nooit opgeroepen tot geweld. Ik kan me niet voorstellen dat hij geassocieerd wil worden met dit tuig.

116 progressiefliberaal    
2 maanden geleden door progressiefliberaal
4
Meld

@116 Dat hoop ik in elk geval niet.

117 Violier    
2 maanden geleden door Violier
2
Meld

@115 ,

Doe normaal.

Met honderd man een huis binnendringen en een vrouw die niks misdaan heeft mishandelen vind jij iets om trots op te zijn?

Dan ben je vast geen vent.

118 progressiefliberaal    
2 maanden geleden door progressiefliberaal
3
Meld

Joop verkondigt nog steeds achterhaald nepnieuws. Wilders had hier niets mee te maken. De "Geertje Wilders"-video van het AD was uit 2015 en had niets met Urk te maken..

119 Dune    
2 maanden geleden door Dune
1
Meld

@115 Shadowfox valt vast niet een zijn eentje een huishouden binnen om de vrouw des huizes het ziekenhuis in de slaan. Voor zover het heldendom.

120 Violier    
2 maanden geleden door Violier
4
Meld

@115 U ziet blijkbaar niet wat alle Marokkanen in ons land de afgelopen jaren voor ellende hebben aangericht.. keep on dreaming.. Er is een speciaal programma voor ze dat heet opsporing verzocht. een beetje vent verdedigd zijn eigen land. Ga uw nagels lakken.

121 Shadowfox    
2 maanden geleden door Shadowfox
1
Meld

Hopeloos opgeblazen verhaal omdat er toevallig een Marokkaan bij betrokken is. Er zijn op Urk wel vaker vechtpartijtjes. Alleen het bij elkaar gelogen verhaal van Soufyan wordt verteld samen met een nepvideo uit 2015. Honderd jongeren die een kleine woning binnendringen? Iedereen weet dat dat niet kan. Er is geen wederhoor gepleegd. Soufyan bleek zelf opgeroepen te hebben tot een vechtpartij.

122 Dune    
2 maanden geleden door Dune
1
Meld

@121 ,

Wil het al lukken met dat lakken?

123 progressiefliberaal    
2 maanden geleden door progressiefliberaal
3
Meld

@105 Bullet108
"Ben je Breivik vergeten....?...Dat komt ff goed uit.."

Ben jij vergeten dat de aanslag van Breivik 1 aanslag was door 1 persoon.
En dat daar tientallen aanslagen met honderden doden in Europa door Islamitische terroristen tegenover staan.

Londen Nice Straatsburg Brussel Parijs 2 keer, Amsterdam Kopenhagen, Madrid. Slecht geheugen zeker wat betreft Moslims die aanslagen plegen?

124 The Investigator    
2 maanden geleden door The Investigator
3
Meld

@121 Shadowfox
opsporing verzocht?

En dan klagen allochtonen nog dat ze te weinig eigen tv-programma's hebben. Terwijl ze al het goed bekeken "Allochtonen Verzocht" hebben.

125 The Investigator    
2 maanden geleden door The Investigator
2
Meld

Binnenkort ook de Marokkaanse versie van 'Boer zoekt Vrouw'.

Marokkaanse Boer zoekt Nicht of Tante om mee te trouwen. Achternicht ook toegestaan..

126 The Investigator    
2 maanden geleden door The Investigator
2
Meld

@126

Ik denk dat die show het beter doet met Urkers. Die komen met 100 man naar je huis toe zodra de genengrens doorbroken lijkt te worden

127 Pino    
2 maanden geleden door Pino
3
Meld

@127 Pino
Je zou best gelijk kunnen hebben met inteelt Urkers.
Het verhaal dat Wilders iets met dit incident te maken had of dat zijn naam geroepen is dat is in ieder geval Nepnieuws.
Dat is dan wel weer jammer, het hele topic kan eigenlijk de vuilnisbak in.


Maar ja, Joop de baggerwebsite, wie verwacht daar nog iets van?

128 The Investigator    
2 maanden geleden door The Investigator
0
Meld

@118

100 man in een huis. Zie je het kolderieke van je opmerking zelf niet een beetje in?

Roep maar even een extreem hoog aantal, om je 'eigen' gelijk te proberen te halen?

Jammer joh. Lees het artikel zelf even om te zien dat het tientallen (ook veel) debielen betrof.

129 Zwartwit    
2 maanden geleden door Zwartwit
0
Meld

@111

"Ja, dat krijg je vanzelf met dat gehak en haatzaaien van Wilders naar bepaalde bevolkingsgroepen toe..."

Benoemen heet dat , die marokkaantjes hebben het met het westerlingenhaat altijd gemunt op niet-moslims bij hun mishandelingen en buurtterreur ...

Nog nooit is een islamitisch omaatje uit haar scootmobiel getrapt , altijd blanke oudjes die mishandeld worden.

Je draait de wereld op z'n kop , zij doen aan " gehak en haatzaaien naar bepaalde bevolkingsgroepen toe..."

130 Vageali6888    
2 maanden geleden door Vageali6888
0
Meld

Met de stortvloed aan "incidenten" gericht tegen autochtonen de afgelopen jaren , is het een wonder dat men zich zo rustig heeft gehouden en er niet al lang acties zijn ondernomen.

Omgekeerd was in hun land de hel uitgebroken als een blanke had geflikt wat marokkanen hier flikken

131 Vageali6888    
2 maanden geleden door Vageali6888
0
Meld

Domheid galore in de draadjes mbt. deze weerzinwekkende gebeurtenis. Een fokking pogrom rechtvaardigen door te wijzen naar criminele allochtonen. Wat ben je dan óf totaal braindead, óf zo intens fout als het maar zijn kan.

132 Biesbush    
2 maanden geleden door Biesbush
6
Meld

@132
Doe niet zo absurd, het was geen "pogrom", maar een uit de hand gelopen ruzie tussen een stel dolle pubers. Waardeloos dat die jongens dat huis in zijn gegaan om die Soufyan te pakken te krijgen, maar het echt een gotspe om zoiets een pogrom te noemen.

133 RoosjeB    
2 maanden geleden door RoosjeB
0
Meld

Joop hobbelt weer eens achter de feiten aan. Er werden beelden uit Geldermalsen door het AD gebruikt. De verwijzing naar GW op Urk is een hoax.

134 Tsaar    
2 maanden geleden door Tsaar
0
Meld

@134
En bij Joop doen ze nooit aan rectificeren, want ze hopen daar op "etnisch geweld" en rassenrellen. De reacties op Joop onder dat stukje zijn ook veelzeggend, als je dezelfde dingen over Marokkanen zegt als ze daar over Urkers zeggen dan zouden ze je de ergste persoon ter wereld vinden, maar over Urkers mag blijkbaar alles gezegd worden.

135 RoosjeB    
2 maanden geleden door RoosjeB
0
Meld

Valt dit ook niet onder nep nieuws. Urkers zijn christen Uni stemmers, die hebben niks met Wilders. De meeste jongeren hebben ook niks met politiek. Alleen als het voor eigen voordeel is willen ze nog wel eens juichen

136 Verwonderd    
2 maanden geleden door Verwonderd
0
Meld

** gebruiker verwijderd **

@132 Progrom ?? Ben je wel lekker , je bent nou de 5de al die de jodenvervolging erbij haalt , ook jij zou je diep moeten schamen.

137 gebruiker verwijderd    
2 maanden geleden door gebruiker verwijderd

@134

Ben benieuwd of Joop ook gaat rectificeren ... zal wel niet want ongecheckt na-papegaaien ...

Lekkere journalistiek bij Joop

138 Vageali6888    
2 maanden geleden door Vageali6888
0
Meld

Ik dacht dat die Geertje 1 van die Urker jongeren was.

139 Wendel    
2 maanden geleden door Wendel
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Autochtoon, kom je witte enclave uit!
Autochtone Amsterdammers zijn hun dominante p...

19 uur geleden door Crezee

ME voert charges uit bij demonstratie van Peg...
De mobiele eenheid (ME) heeft zondagavond in...

9 uur geleden door Nu.nl

Grimmige sfeer bij Pegida-protest bij Al-Four...
EINDHOVEN - De sfeer bij de Pegida-demonstrat...

9 uur geleden door ontken

Opt-out-systeem orgaandonatie tast recht op z...
Zorg dat een registratie als orgaandonor loon...

13 uur geleden door Inter

Prognose: Groenen grote winnaar in Duitsland,...
De AfD wint 3,4 procentpunt en komt uit op 10...

11 uur geleden door NOS


ADVERTENTIE


Laatste reacties
purelogica
Prognose: Groenen grote winnaar in Duitsland,...
@110 Groen is meer massale religieuze waanzin...

minder dan een minuut geleden door purelogica

purelogica
Vakantiegeld: 'Los eerst je roodstand of cred...
Het is een bizar uitbuiting stelsel. De overh...

12 minuten geleden door purelogica

Hangingmen
EU-uitslagen komen binnen: de opvallendste za...
"de groenen en de populisten winnen"Behal...

18 minuten geleden door Hangingmen

Gekste Henkie
‘PVV én SP met lege handen’...
@5Ja? Zit de vijand onder het eigen volk?...

26 minuten geleden door Gekste Henkie

handsfree
Isaac Herzog: ’74 jaar na de Holocaust zijn...
En intussen breidt Israel zijn gebied voortdu...

28 minuten geleden door handsfree

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig