screenshot
Volledig scherm
© screenshot

VIDEO. Meisje hangt anderhalve minuut vast aan deur van rijdende lijnbus

binnenlandEen gekneusde arm en een gekneusd been. Het is als bij wonder alles wat Cato Costermans (14) overhoudt aan de dolle busrit vanochtend tussen Bekkevoort en Diest. “Zonder enige waarschuwing klapte die deur dicht terwijl ik uitstapte”, vertelt ze. “Enkele honderden meters hing ik half buiten de bus terwijl we langs geparkeerde auto’s zoefde. Het enige dat in mijn hoofd zat, was zeker niet loslaten.”  

133 reacties

  • Louis Benasque

    5 jaar geleden
    Ja Mark, ik neem regelmatig de bus en heb ik zulke situaties opgemerkt in overvolle bussen. Veilig is het niet dat passagiers vooraan tot tegen de voorruit staan "geplakt". De buschauffeur moet overzicht hebben zowel bij het afslaan naar rechts als het sluiten van de deuren. Stresserend is dat voor de buschauffeur. Kan het management oplossingen aanreiken met buitencamera's ?
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    Louis, neem zelf eens de bus en dan zie je dat ze soms tot tegen de voorruit staan geplakt.. Die rode lijn heeft niet veel nut
  • Louis Benasque

    5 jaar geleden
    Het eerste wat elke chauffeur doet bij vertrek : in alle spiegels kijken. Ik vraag mij af hoe het gesteld is met de ogen van de buschauffeur : is hij medisch gekeurd ?
  • X L

    5 jaar geleden
    Wel tijd hebben om te filmen, maar niet de bestuurder verwittigen, goe bezig de jeugd van tegenwoordig.En waarom die rode knoppen dienen in de bussen, zullen ze wel niet weten.
  • Nicole Borremans

    5 jaar geleden
    Natuurlijk moet die buschauffeur ook veel alerter zijn en zijn spiegels gebruiken maar los daarvan snap ik toch niet dat er blijkbaar wel tijd genoeg is om het gebeuren te filmen maar dat er niemand op het idee komt om op de rode alarmknop te duwen!!!Zotte kuren verkopen op de bus kan de jeugd dan weer wel,ook als het voor niks nodig is en ik kan het weten als zeer regelmatig busgebruiker,een bron van ergernis!