Ga naar Content
Schiphol

Milieubeweging stapt uit overleg over klimaatverdrag luchtvaart

12 maart 2019, 09.17 uur
Door: · Foto: Schiphol

De milieubeweging Natuur & Milieu stapt uit het overleg over een klimaatverdrag voor de luchtvaart. De beweging onderhandelde namens de Natuur- en Milieufederatie en Greenpeace en neemt afstand van het 'Ontwerpakkoord duurzame luchtvaart'.

Dat conceptakkoord moet in april naar de Tweede Kamer worden gestuurd.  "De plannen zijn volstrekt onvoldoende om de uitstoot van de luchtvaart significant omlaag te krijgen", zegt directeur Marjolein Demmers van Natuur & Milieu. De organisatie stelt dat het akkoord de titel 'duurzame luchtvaart' niet waardig is.

Lees ook: Minister Cora van Nieuwenhuizen: "Schiphol zal doorgroeien"

Volgens Demmers kan geen sprake zijn van een breed, maatschappelijk conceptakkoord. "Met ruim twintig onderhandelaars uit de sector aan tafel, tegenover slechts een stoel voor de milieubeweging, werden de onderhandelingen gedomineerd door sectorbelangen in plaats van klimaatbelangen.''

Klimaatakkoord
Eerder stapte de milieubeweging ook al uit de onderhandelingen over het klimaatakkoord. Ze vonden dat het plan niet genoeg deed om de CO2-uitstoot terug te dringen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!