Nieuws

Poster met zoenende vrouwen tegen zere been SGP

Afbeelding ter illustratie.
De SGP in Gelderland heeft grote moeite met reclameposters voor datingsites in een aantal bushokjes. Het gaat om reclames van datingbedrijf Novamora met een afbeelding van twee zoenende vrouwen en de tekst 'dating met passie'. © Pexels
GARDEREN - De SGP in Gelderland heeft grote moeite met reclameposters voor datingsites in een aantal bushokjes. Het gaat om reclames van datingbedrijf Novamora met een afbeelding van twee zoenende vrouwen en de tekst 'dating met passie'.
De partij vraagt zich af of de provincie zich ervan bewust is dat 'veel inwoners niet kunnen instemmen met dergelijke reclame' en wil dat de provincie de uitingen weert. De posters hangen volgens de SGP in Garderen en Hoevelaken. De bushokjes zijn eigendom van de provincie.
'Het stoort ons dat er een leefwijze wordt gepropageerd die niet naar Gods woord is', zegt SGP-fractievoorzitter Klaas Ruitenberg. 'Daarnaast hangen die posters in bushokjes waar onze achterban woont. Die shockeer je daarmee.'
Novamora is gevestigd in Nijmegen en is gericht op stellen en singles die 'een spannende date willen'. De SGP zegt sowieso tegen datingsites te zijn. Volgens Ruitenberg veroorzaken de sites 'veel narigheid'.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!