door Ruud100 in Technologie  ·  29 Reacties

  • 3
  • 438x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Dit geloof ik zelfs niet. We hebben wel wat groene stroom..
Ik had 450.000 a 500.000km verwacht. Wat vele auto's al niet halen.

Ik zou die berekening wel eens willen controleren..

0
1 Logic

@1 Oudere auto's, voor de downsizing van het motorblok vanwege " milieu" konden dat wel.
Weer een van die maatregelingen die omgekeerd uitpakte.

0
2 solidsteel

@1 @2 Tesla heeft met een enorm gewicht van 2,5 ton een motorblok nodig dat zoveel electra verbruikt dat je er vier Nissan Leafs van kan laten rijden. Tesla is de Hummer van de electrische auto’s. Dus in de vergelijking zal het zeker van belang zijn welke auto met welk verbruik men kiest.

1
3 Ruud100

Linkse gekkies denken alles te weten maar ondertussen!

En dan dit niet te vergeten,, Alles moet kapot!
Bomen kappen voor de 5G plus voor de houtcentrales die er straks bijgeplaats moeten worden door de elect. auto's.


http://www.bomenkapmeldpunt.nl/beleid/bomen-obstakels-voor-signaalbereik-5g/?fbclid=IwAR0iP3FciuAg2FEGG-k6N7UzmPGDQfLYG-SNFNxgmF2MIHlj58DVCh_H68g

1
4 vis

@3 ik snap ook niet dat van die zware wagens worden toegestaan op de weg.
Die Dodge Rams bijvoorbeeld ook.
Wie heeft nu echt zo'n auto nodig... In plaats van een of ander complex wat ze willen compenseren..

Bij een ongeluk met zo'n slagschip heeft de gemiddelde auto echt geen kans..

Maar wat ik ook bijna altijd zie is een persoon in die Tesla.. Dus waarom zo groot... Ze hadden beter de Carver kunnen elektrificeren.. Was nog grappig om te zien ook.

0
5 Logic

@5 een Tesla of Dodge Ram van 2,500 kg en een aanhanger van 1,000 kg en de combi weegt 3,5 ton. 3,500 kg; daarvoor is een vrachtrijbewijs nodig (C1-rijbewijs).

Mensen kiezen de Tesla of Jaguar Pace niet voor niets, de overheid legt de helft bij van uw belastinggeld want dat is goed voor het klimaat :

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/helft-subsidies-elektrisch-rijden-in-2018-naar-rijke-tesla-en-jaguar-rijders-~b118ea34/

https://www.automobielmanagement.nl/auto-economie-binnenland/2018/10/30/dure-tesla-krijgt-70000-euro-subsidie/

0
6 Ruud100

Dat artikel is al geheel ontkracht. Stond -dacht ik- in de zaterdageditie van een krant een artikel wat dit geheel naar het rijk der fabelen verwees. En lijkt mij ook terecht; dit soort sommen wordt immers óók door de automakers gemaakt. Als je zó slecht zou scoren weet een fabrikant dat de kopers dat ook snel door hebben en dan is je product nagenoeg onverkoopbaar. Het is dus onzin, wat al in diverse artikelen wordt aangetoond:
https://www.autospectrum.nl/auto-nieuws/onderzoeker-pareert-bericht-over-vuile-elektrische-auto-klopt-in-de-verste-verte-niet/
https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4635486/elektrische-auto-pas-na-700000-km-groen-wat-flauw

Vreemd dat TS dan toch weer met deze leugen een topic opent. Zeker aandelen-Shell of zo. question

2
7 weerman

@7 Nope, het is niet ontkracht.
Overigens koopt men een auto op emotie en in dit geval op belastingvoordeel.
Alhoewel dat voor een tesla en een jaguar dat niet meer geldig is.
Boven de 50K cataloguswaarde telt de bijtelling toch naar 4% en in 2021/22 wordt gewoon wegenbelasting voor electrische voertuigen van kracht, of eerder naarmate de wetgever draait

4
8 chouffleur

@8
Misschien handiger om de aangeleverde links eens te lezen. Want het gewoon ontkennen terwijl ik het tegendeel geef, komt niet zo snugger over.

1
9 weerman

@9 De aangeleverde link geven geen uitsluitsel over de realistische waarde, alleen dat deze lager is dan de gecommuniceerde 700.000
Een eerlijke vergelijking is dan ook niet mogelijk.
En hoe groen is electrisch rijden als je voor vakanties bijvoorbeeld toch weer aangewezen bent op een verbrandingsmotor auto

3
10 chouffleur

@7 uw eerste link is niet reëel. Die getallen kunnen niet kloppen..

En de tweede nog steeds erg optimistisch:
Je moet je voorstellen dat we in de toekomst allemaal elektrische auto's hebben waar lithiumbatterijen inzitten. Die ga je natuurlijk recyclen. Dan hoef je de kobalt niet uit de mijn te halen. Je hebt alleen nog de kosten van het het recyclen, dan is de CO2 ook lager.".
Lithium baterijen zijn zeer lastig te recyclen.

This means that while electric vehicle batteries might be taken to recycling facilities, there’s no guarantee the lithium itself will be recovered if it doesn’t pay to do so.

0
11 Logic

@11 Plus het simpele gegeven dat aandrijflijnen zoals electromotoren met terugleverwerking ( dynamogebied) ook afhankelijk zijn van zeldzame aardmetalen.
ook al gaan die motoren lang mee, de onderhoudskosten zijn niet nihil van de omliggende electronica.
Je kan een electrisch aangedreven motor niet vergelijken met bijvoorbeeld een liftmotor die stationair opgesteld staat.
Het total cost of ownership plaatje is nog diffuus te noemen.

2
12 chouffleur

@7 u roeptoetert direct "onzin" en "leugen" maar de artikelen waar u mee komt zijn weinig betrouwbaar. Ik heb uw eerste artikel gelezen. Daar wordt de mening van "Auke Hoekstra" als waarheid gepresenteerd. Deze Hoekstra is niet onafhankelijk want zijn "doel is om de transitie naar duurzame energie te vesnellen". Zijn "positie wordt bekostigd door Stichting Elaad c.q. Netbeheerder Alliander."

http://www.aukehoekstra.nl/about/

Probeer eens met onafhankelijke feiten te komen en ik voer graag een discussie.

2
13 Ruud100

@13 probeer het eens met logica in plaats van het kritiekloos volgen van het inmiddels teruggetrokken 700k bericht. Dus bewijs waarom het juist is om de outlier wat CO2 emissie per kWh te volgen en niet al die andere studies die op een veel lagere CO2 emissie per kWh uitkomen.

1
14 marcmarc

@14 u draait de boel om, u stelt dat het bericht in de titel "onzin" en een "leugen" dus de bewijslast ligt bij u. Maar ik wil u wel op weg helpen.

"Het Zweedse milieuonderzoeksinstituut IVL heeft uitgerekend dat bij de productie van de lithium batterijen, waarop de Tesla rijdt, evenveel kooldioxide vrijkomt als een vergelijkbare klassieke auto produceert als er 8 (acht) jaar mee gereden wordt. "

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20170728_00044175/column-de-tesla-is-de-nieuwe-hummer

0
15 Ruud100

@15
Ga je dan ook even de productiekosten van welke andere auto met explosiemotor meerekenen? De kosten van het maken van de brandstof? Wel eerlijk zijn, svp.

1
16 weerman

@13 , het oorspronkelijke artikel is teruggetrokken omdat iedereen kritiek heeft op de 311 kg CO2 emissie per kWh accu-oplag. Dus wat moet ik nog bewijzen als de oorspronkelijke opdrachtgever niet meer achter het artikel staat vanwege de terechte kritiek?
Jij blijft geloven in het artikel dus jij moet verdedigen waarom de 311 kg per kWh juist is en alle andere wetenschappelijke rapporten die op een veel lager getal uitkomen het allemaal fout zouden hebben.

1
17 marcmarc

@17 het artikel van de telegraaf is helemaal niet teruggetrokken. En dan zal die 311 kg CO2 de helft zijn….. dan is de helft van 700,000 km om een electrische auto milieuvriendelijker te maken nog steeds veel te veel om dat met 200 miljoen per jaar belastinggeld te subsidieren. Denkt u daar maar eens over na.

1
18 Ruud100

@16 ik citeer uit de resultaten van het Zweedse milieuonderzoeksinstituut IVL. Wat heft dat met eerlijk zijn te maken? Is het alleen eerlijk als het gunstig uitkomt voor de electrische auto?

0
19 Ruud100

@18 , lesje bronnen volgen, het Belgisch televisieprogramma Auto Mobile was de opdrachtgever en heeft het oorspronkelijke bericht waar de telegraaf het bericht op baseert, teruggetrokken. En nee als je 150 kg rekent, dan kom je niet zomaar op de helft uit want het mechanisme is emissie tijdens productie, gebruik en recycling en de emissies tijdens gebruik bevatten ook fouten waaronder een te lage CO2 footprint van de benzine.

verder, ook het IVL komt niet uit op 311 kg CO2 per kWh batterijopslag.

Het is mij dus een raadsel hoe je het oorspronkelijke foute bericht blijft verdedigen terwijl je geen fatsoenlijk onderzoek kan ophoesten die de 311 kg/kWh bevestigt en kan uitleggen waarom al die andere studies die veel lager uitkomen (waaronder het IVL die 150 - 200 kg hanteert) het fout zouden hebben.

0
20 marcmarc

@18 , ook de oorspronkelijke wetenschapper heeft toegegeven dat zijn berekening fout was en komt nu op de helft uit door de accu te vergroten en de CO2 emissies drastisch te wijzigen.

Zie https://www.ad.nl/auto/energieprof-door-de-bocht-elektrische-auto-al-bij-378-843-kilometer-groener~a2a4a0ab/

0
21 marcmarc

@21 interessante info, bedankt.

0
22 Ruud100

@21 Yep, nu ben ik alleen benieuwd wie het 378843 kilometer uit gaat houden in een en dezelfde auto ?

2
23 chouffleur

@23 in elk geval minder dan de helft van de mensen. Nadat de mensen in 5 jaar tijd ongeveer 70,000 euro subsidie* uit de belastingpot hebben gegraait is het voordeel van de Tesla over en wordt de auto in het buitenland** gedumpt.

** https://www.businessinsider.nl/occasion-tesla-elektrische-auto-prijs-buitenland-bijtelling-lease/

* https://www.automobielmanagement.nl/auto-economie-binnenland/2018/10/30/dure-tesla-krijgt-70000-euro-subsidie/

0
24 Ruud100

@21 Nu weet ik niet of u een auto wel eens totaal opgereden hebt ?
Maar na 250.000 km is het interieur en de bijbehorende besturing , knoppen etc wel aan vervanging toe.

1
25 chouffleur

@25 Niet alleen het interieur en bijbehorende besturing, knoppen, enzovoort, maar ook diverse mechanische onderdelen zoals wielophanging, vering, motorophanging, overbrenging, en chassis of carrosserie hebben hun langste tijd gehad of zijn al veel eerder aan vervanging toe. De kosten om dit te herstellen worden op den duur hoger dan de waarde van de hele auto bij elkaar en de auto is door de meeste mensen allang voor die tijd vervangen.

Om nog maar te zwijgen over de drang bij een hoop automobilisten/consument om na een paar jaar al een nieuw model met de nieuwste technieken te willen hebben.

0
26 Belazerd

@25 , als je je verdiept had in de parameters die het break even point (BEP) bepalen had je kunnen weten dat tegen die tijd dat er in NL 10% EV's rijden, de gemiddelde CO2 uitstoot per kWh dermate laag is dat het BEP ruim beneden de 100k km's komt te liggen.
Verder had je kunnen weten dat de betreffende wetenschapper achter de 700k slecht in fouten toegeven is want in de nieuwe berekening is de accu van 60 kWh naar 80 kWh gegaan wat je toch aan het denken moet zetten.
Dus tegen die tijd dat ik aan de EV toe ben is er 0 angst of ik het BEP wel haal.

1
27 marcmarc

@27 oh ik rij regelmatig EV , leuk speelgoed. maar te beperkt.
Eerlijk gezegd rij ik liever op dit moment met een benzine uitvoering waar ik met gemak een range heb van 800 km die ongeveer drie jaar meegaat voor er een nieuwe staat

0
28 chouffleur

@23 omdat de electrische auto pas na 378,843 kilometer een bijdrage levert aan de verbetering van het klimaat en het milieu is het op zijn minst een hele naievezet van de Nederlandse overheid om een subsidie te geven in de eerste 5 jaar (de eerste 150,000 km ? ).

Logischer is als de eerste 5 jaar de subsidie veel lager is en dat men na 10 jaar electrisch rijden (vanaf 300,000 km) de rijder meer gaat belonen want pas dan komt er een bijdrage aan een beter milieu tot stand.

Nu strijkt men de *70,000 euro op subsidie en verkoopt men de auto aan het buitenland.

* https://www.automobielmanagement.nl/auto-economie-binnenland/2018/10/30/dure-tesla-krijgt-70000-euro-subsidie/

*https://www.businessinsider.nl/occasion-tesla-elektrische-auto-prijs-buitenland-bijtelling-lease/

1
29 Ruud100

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Nicks R. Van
84% NSC-kiezers wil niet opnieuw Omtzigt stemmen - NieuwRechts.nl

Maar een zetel in het Europarlement is toch niet vergelijkbaar met een zetel in de TK? Die hele Europese verkiezing interesseert maar heel weini...

1 minuut geleden geplaatst door Nicks R. Van

LoydMorris
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Volgens vd Burg en het COA zijn statushouders mensen met een verblijfsvergunning en hebben dus recht op een woning.De alhier geboren en geto...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Nicks R. Van
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

Wanneer allerlei dierenhelpers de handen uit de mouwen steken zijn de ex-eigenaren verzekerd van een goede opvang voor hun gedumpte huisdier. Da...

4 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Graaier1000
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

"Misschien wel ja. Maar jij hebt zelf de term "ongebouwde kerels" toegevoegd, toch? Daaruit blijkt dat je het spannend vindt. Anders had je dat ...

4 minuten geleden geplaatst door Graaier1000

Nicks R. Van
GeenStijl: COA vestigt per direct "zoveel mogelijk statushouders in hotels, toestemming gemeentes niet nodig"

De hoteleigenaren zijn reuze blij: alle kamers bezet en gegarandeerde betaling! Wat wil een mens nog meer?...

6 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Hugo de Jonge's zoveelste zeperd Economen ontmaskeren woonministers wanbeleid

Hugo kan er maar beter mee stoppen. Deze man kan het gewoonweg niet. Alles wat uit zijn handen komt is prutswerk, niet goed doordacht. Functie e...

8 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Nicks R. Van
Lopend Vuur: De zomertijd en wintertijd moeten blijven

Elk jaar krijgen we weer dit gezeur over die zomertijd. Afschaffen die onzin. Laat de tijd zo zijn zoals die is. Niemand die er last van heeft e...

9 minuten geleden geplaatst door Nicks R. Van

Slavink
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Nou, met deze oplossing hoef ik verder niet meer mee te denken over de lasten van de vasten ...== Vanuit het geloof zijn er meerdere uitzond...

10 minuten geleden geplaatst door Slavink

Reconquista
Hond gedumpt op station Purmerend: achtergelaten met tas vol spullen

In ieder geval beter dan aan een boom in het bos vastbinden maar ik vraag me af waarom de eigenaar ze niet gewoon naar het asiel heeft gebracht....

11 minuten geleden geplaatst door Reconquista

Botlleneck
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Maar die druk is er wel degelijkex collega Achmed nam altijd verlof mer Ramadan,ging ie naar Marokko om zn hoog bejaarde moedertje te overtu...

11 minuten geleden geplaatst door Botlleneck

NK. App
Bet Hd PornMommymuffdiveMiya Khalifa SexxSkirtpussyBrazzer FreBest Amateur Porn WebsitesNhdtb-748Gym FlashingHumping A CouchGarotas PeladasVazados XxxViolacion PornPornhubstraponBokep.japanTsundae NakedJkab Ethan DaleTeenage Emo PornAunty Boobs PhotosJapanese Massage XxSophia Locke CreampieSannyloin XxxMature Women In The NudeAss Licking VideosBangla Bf XxxTeens Gone WildBest Nude SelfiesPor Zo ComPornoafriqueThe Biggest Tities In The WorldLove Story Xxx VideoSex 69Desi XxxvFull Naked SexyStep Mom PeggingBlog De CornosSunaina NudeMamahentaiSanilewn XxxYuoporFamily PornsBouncing Big TitShannon DalonzoAla PasstelCheating Bbc PornNsfw GaysSelena Gomez Leaked Nude PhotosSani Lion Xxx VidoDmitrys FutaStreetslutsPerfectgirls.nerBig Dicked Naked MenPassiin PornHeel Wali ChappalJayanti SexBlacksonboys PornRehead Porn StarsChubby Nude SelfieIndian School Teacher SexWww Poran VideoF A Kings.comLady Xena MarseilleLund PicPrety Naked WomenBhavana Hot SexKushboo Blue FilmHindi SaxxxChynas PornMovies About IncestMila Kunis TittiesAmatuer Wife BbcSunny Leone VaginaCartton PornUnicorn Riah PornTranny Videos PornFabswingers Log InPorn SweedishItskaslol NudeGay PronVideo 2 Guys 1 HorsePornos For WomenEroticbeautiesnetTiktok 18 TvAsian Anal SquirtSexyprnGorgeous Women In The NudeRiley Reid RapAnal CumloadsMelhor Filme Pornô BrasileiroWomen Blonde NakedNepalan Ki ChudaiPic Of Big BoobsSinn Sage StraponMargot Robbie Wolf Of Wall Street NudeXxx RicoHayley William NakedLiabearAkadanidanielsDesi Por VideoStepsister Blow JobLatin Lesbian PornPayton Preslee SquirtPoopee GirksChloekreamsScoolsexHamster Sex ComHot Girl FingeringXxxx Videos MalayalamItsdaniday PornShakti Kapoor Sexy VideoCougar Blowjob'sBollywood NudeGilfcumVidéo Pornographique FranceJaponhentai.Ahoska Tano PornBrazzers Xvideos ComDesi Dick PicsCorinna Kopf Leaked NudeDesi GaandBrazzers Indian Sex VideosBeyonce AssOld Man And Old Woman SexDarkskinsnickerHuge Bouncy TittiesJillian FoxxxMaria Pie PornBokep Indo TerbaikVivud Sex Video3gp King VideoPost Organism TortureIs Erothots SafeAnimações XxxFairly Ofd Parents PornHarley Quinn AssLadki Ka Sex PhotoAunty Saree StripJapanese Game PornPthe Porn DudeSucking My TitAngela Wahit PornUnlimited Sex VideoRose MonroePornstars In PublicLatest Telugu Sex FilmsAnally PoundedFiona Sprouts PornFutanani PornTokyo Leigh XxxTriple Sex Hd VideoNejire Hado R34