De bewuste foto waarop de stewardess met drie vriendinnen te zien is. Ze zijn verkleed als Afrikaanse vrouwen.
Volledig scherm
De bewuste foto waarop de stewardess met drie vriendinnen te zien is. Ze zijn verkleed als Afrikaanse vrouwen. © TV Oost

Stewardess in opspraak na Afrikaanse verkleedpartij op Aalst Carnaval, meteen wordt om haar ontslag geroepen

De storm om de joodse karikaturen op Aalst Carnaval is nog maar net gaan liggen of daar dient zich al een nieuwe controverse aan. Er is ophef ontstaan over een foto die een stewardess van TUI online heeft gezet. “Dat is racisme”, klinkt het onomwonden op sociale media.

68 reacties

  • Chris Devlaeminck

    5 jaar geleden
    Dat is helemaal geen racisme. Dit zijn drie vriendinnen die zich verkleed hadden als Afrikaanse vrouwen. Dat kon evengoed als traditioneel geklede eskimo's, indianen of chinezen geweest zijn. Als dit als racisme gezien wordt dan slaat de sociale media onomwonden door.
  • Eric Van den Bergh

    5 jaar geleden
    Het woord racisme wordt te pas en te onpas gebruikt en misbruikt.
  • Johan Cuyp

    5 jaar geleden
    Volgend jaar lege praalwagens, iedereen verkleed zich als belgische burger er word geen snoep en confetie gegooid. Gaat gezellig worden
  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Dus u verkleden als geisha, Inuitvrouw, ... mag dan ook niet meer ? Ik ben geen carnavalmens, maar aub. zeg. Mijn kinderen zijn koffie met melk, maar zij zouden er nooit aanstoot aan nemen. Integendeel; dat is toch plezant zo'n exotisch elementje op carnaval ?
  • philippe dusablon

    5 jaar geleden
    enkel nog verkleden als belg, daar lacht iedereen mee tot in het buitenland. Hier kan en mag niks meer door al die vreemdelingen, waar woon ik eigenlijk?