Politiek

Aan alle boze, bezorgde en teleurgestelde kiezers

09-03-2019 09:01

Beste kiesgerechtigden,

GroenLinks-voorman Jesse Klaver zei dat de verkiezingen van 20 maart over het klimaat gaan.

Dat klopt.

Sterker: Rutte 3 kan na 20 maart op geen enkele manier verder regeren zónder steun van GroenLinks. En GroenLinks zal in ruil voor die steun eisen dat het Klimaatakkoord zo snel mogelijk zo volledig mogelijk wordt omgezet in wetten en regels.

Daar gaat jullie cv-ketel.

Daar gaat jullie tweedehands autootje.

Daar gaat jullie goeie geld.

GroenLinks wil dat Nederland op het gebied van klimaatmaatregelen een ‘gidsland’ wordt en dat betekent dat wij op kosten worden gejaagd. Niet omdat daarmee het klimaat wordt gered (dat kan alleen door wereldwijd minder te fokken), maar omdat GroenLinks nu eenmaal een enge sekte is. En in elke sekte regeert de gekte.

Als jullie nou denken dat VVD-voorman Mark Rutte niet akkoord gaat met de invoering van het Klimaatakkoord, hebben jullie het heel erg mis. Mark Rutte is namelijk uitsluitend de loopjongen van het bedrijfsleven. En voor die groep is invoering van het Klimaatakkoord góud. Je zal maar warmtepompen, windmolens en zonnepanelen produceren én installeren in een tijd waarin sekteleider Jesse Klaver stiekempjes meeregeert met aartsleugenaar Mark Rutte.

Het enige probleem voor Mark Rutte is: democratie.

Jullie mogen op 20 maart stemmen.

En van al die maatregelen van de kabinetten Rutte die jullie de afgelopen dik acht jaar raakten, zit deze nog te vers in jullie geheugen. Jullie weten nog hoeveel jullie energierekening dit jaar hoger uitvalt dan vorig jaar. Terwijl nog niet eens een begín is gemaakt met het invoeren van het Klimaatakkoord! Het wordt na 20 maart nog tien keer erger!

Rutte weet dat.

Dus Rutte heeft even, vlak voor de verkiezingen, een ‘gamechanger’ nodig.

Een ‘doorberekening’ van het Klimaatakkoord van een of ander door de staat betaald Planbureau die ontzettend ‘meevalt’. Een deal met het onderwijs en de politiebonden die voorkomt dat die op 15 en 18 maart grote mensenmassa’s op de been krijgen bij hun protesten op het Malieveld. Of… een salafistische school die hij vlak voor 20 maart stoer laat sluiten.

Zoals hij in 2017 met de Turkse minister die hij ‘het land uitzette’ een gamechanger had.

Als jullie nou vandaag allemaal op de website van de Stem Ze Weg-actie kijken, dan zien jullie wat jullie kunnen dóen. Wat jullie kunnen doen om te voorkomen dat de sekteleider Jesse Klaver stiekem de vierde vice-premier van Nederland wordt.

Voor sommige acties kunnen jullie gewoon op je luie reet blijven zitten. Voor andere moet je de straat op. In je eigen omgeving. Of zelfs in Den Haag. Het is allemaal gratis, gefinancierd door donaties.

Jullie kunnen ook níets doen.

Dan is dit wat Nederland wil: Rutte 3, aangevuld met de klimaatsekte.

Ik ga zo nog even meelopen op de Erasmusbrug, uit solidariteit vooral met de mensen die daar al sinds 8 december elke zaterdag lopen in het belang van de mensen die genaaid zijn door de kabinetten Rutte en vooral hun kinderen en kleinkinderen.

Die niet alleen klagen, maar iets doen.

Zij wel.

Nu jullie nog!

En zo niet: dan moeten jullie accepteren dat Jesse Klaver feitelijk de baas is in dit land.

En niet meer zeiken.

Groet, JanD

PS. Volg Stemrevolutie op Twitter.

UPDATE Er zijn er meer die het doorhebben :-)