Martin van Hees bij de boiler van zijn geheel elektrische verwarming via een luchtwarmtepomp.
Volledig scherm
PREMIUM
Martin van Hees bij de boiler van zijn geheel elektrische verwarming via een luchtwarmtepomp. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Martin bewijst het: bestaand huis kan betaalbaar van het gas

Martin en Ine van Hees hebben hun huis in het Brabantse Helmond laten loskoppelen van de (gasgestookte) stadsverwarming. Hun hoekwoning wordt sinds begin dit jaar volledig elektrisch op temperatuur gehouden, via een systeem met achttien zonnepanelen en een geavanceerde lucht/waterwarmtepomp. Zelfs nu de verwarming aan staat, wordt er meer stroom opgewekt dan gebruikt. „Echt duurzaam. En elke maand zijn we zeventig euro goedkoper uit”, zegt Martin triomfantelijk.

  1. ‘Mooie Bram’ zit vast: ‘Als mensen mijn naam op internet zoeken, willen ze niks meer van me weten’

    ‘Mooie Bram’ zit vast: ‘Als mensen mijn naam op internet zoeken, willen ze niks meer van me weten’

    In 2006 is hij al eens tot drie jaar cel veroordeeld voor oplichting, er loopt nog een strafzaak uit 2022 tegen hem, en óók nog eens een kort geding over terugbetaling van tonnen aan zijn slachtoffers. Maar vanaf maandag is bij de Haagse rechtbank tegen de beweerdelijke ‘serieoplichter’ met de bijnaam ‘Mooie Bram’ een driedaagse strafzitting van start gegaan over een reeks oplichtingspraktijken die zo’n tien jaar geleden speelden.
    Den Haag
  2. Gebruikers van Marktplaats maken zich zorgen: kijkt de Belastingdienst nou wel of niet mee?
    PREMIUM
    8 vragen
    18

    Gebruikers van Markt­plaats maken zich zorgen: kijkt de Belasting­dienst nou wel of niet mee?

    Platformen als Vinted, Marktplaats en AirBnB zijn door Europese regelgeving verplicht om jouw verkoopgegevens over 2023 door te geven aan de Belastingdienst. Dat heeft veel vragen opgeroepen bij onder meer Marktplaats-gebruikers. Ook kwam staatssecretaris Van Rij met een Kamerbrief. Want: om welke gegevens gaat het nou precies, wat betekent dat voor je belastingaangifte en moet je nu belasting betalen als je overbodige spulletjes op de site doorverkoopt?