RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Weer een nieuwe truc van politie: flitsen vanuit reclamebord

De politie flitst nu ook vanuit een reclamebord. Beeld © Flitsservice.nl

Het houdt niet op bij de politie met nieuwe trucjes om boetes uit te kunnen schrijven. Na het nieuws over touringcars waar agenten inzitten en camera's die verstopt zitten in skiboxen op auto's, is er nu het reclamebord. Flauw? "Nee, het aantal verkeersdoden moet gewoon omlaag."

Het verkeersbord waar een flitser in verstopt zit, werd gespot in Lelystad, schrijft Flitsservice.nl op haar website. Een woordvoerder van de politie Midden-Nederland bevestigt dat ze de borden al sinds eind januari gebruiken. "We noemen dat slim handhaven."

Tweedehands borden gekocht

De politie heeft verschillende tweedehands reclameborden gekocht en er vervolgens een gat in gemaakt. Of ze meer kunnen dan alleen het controleren van de snelheid? "Tja, wat ze precies allemaal kunnen, gaan we natuurlijk niet vertellen."

Politie
Lees ook
Politie betrapt appende automobilisten met camera in skibox

De borden worden door heel de regio Midden-Nederland ingezet, maar meer korpsen zijn geïnteresseerd in de nieuwe tool, vertelt de woordvoerder. "Jaarlijks zijn er meer dan 600 verkeersdoden en belanden er ruim 20.000 mensen in het ziekenhuis na een ongeluk in het verkeer. Dat is echt veel te veel en daarom bedenken we steeds nieuwe manieren om automobilisten met asociaal gedrag te bekeuren."

'Dit is pestgedrag'

Op sociale media geven verschillende mensen aan dat ze het nieuwe idee zien als 'pestgedrag'. "Natuurlijk begrijp ik dat mensen het flauw kunnen vinden, maar ons belang is echt om het aantal doden terug te brengen, niet om te pesten."

Met deze slimme truc pakt de politie appende truckers:

01:28
Vanuit de touringcar kijkt de politie zo in je schoot.