De slapjanus maakt de pestkop (nrc.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door verwijderd322399 in Buitenland  ·  28 Reacties

  • 4
  • 434x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

klusjesman („fixer”) van Donald Trump was een boeiend schouwspel. Cohen was door Trump ingehuurd om zich te gedragen als een gangster, en hij heeft zich perfect van zijn taak gekweten. Zo was de Amerikaanse nieuwssite The Daily Beast in 2015 van plan een artikel te plaatsen over de beschuldiging van Trumps eerste vrouw dat hij haar zou hebben verkracht. Cohen bedreigde de journalist Tim Mak met de volgende woorden: „Ik waarschuw je. Wees verdomd voorzichtig. Want ik zal je iets vreselijks aandoen. Heb je dat goed begrepen?”

Tim Mak van The Daily Beast was niet de enige die door Cohen bedreigd werd. De advocaat had als opdracht om iedereen die zijn baas in de weg liep, te bedreigen. Hij heeft bovendien gelogen tegen het Congres, zwijggeld betaald aan prostituees die affaires met Trump hadden , en zo nog veel meer. Maar Cohen, die voor drie jaar de gevangenis in gaat, werd wat maffiosi (en inmiddels ook de president van de Amerika) een ‘rat’ noemen. Hij klonk in zijn getuigenis tegen zijn voormalige baas niet meer als een schurk. Een heel ander type deed zich voor, een type dat iedereen die ooit op een schoolplein is geweest zal herkennen: de slapjas die zich verschuilt achter de pestkop. Hij doet alles wat de bullebak van hem wil, en wordt ook zelf constant vernederd. Dat is Cohen ten voeten uit, met zijn weke mondje en geslagen hondenogen.

1 verwijderd322399

** gebruiker verwijderd **

In de tijd dat Cohen nog bereid was een kogel voor zijn baas op te vangen, zoals de advocaat het zelf uitdrukte, moest hij de ceremoniële bar mitswa van zijn zoon uitstellen omdat Trump niet op tijd kwam. Toen Trump ten slotte toch op kwam dagen, krenkte hij zijn ‘klusjesman’ Cohen tegenover diens vrienden en familie door op te merken dat hij alleen was gekomen omdat Cohen hem daarom had gesmeekt.

De narcist en de dweper

Dit zegt alles over de relatie tussen een narcist en een dweper, een sadist en een masochist. Ze kunnen niet zonder elkaar. De narcist eist te worden aanbeden, maar de drang van de aanbidder om te dwepen is net zo sterk. Je hoeft maar naar sociale media als Facebook te kijken om het fenomeen te zien. De narcisten vragen om commentaar op flatteuze foto’s (meestal jaren geleden genomen), of lovende recensies (vaak begeleid met valse bescheidenheid: ‘Dit is echt te veel eer…’), en de vleiende reacties over de schoonheid of de voortreffelijkheid van de narcist volgen meteen.

2 verwijderd322399

** gebruiker verwijderd **

De zucht om anderen naar de mond te praten is even opvallend als het genot van de zelfliefde. Dit heeft iets primitiefs: de zwakke zoekt bescherming bij de sterke door onderdanigheid, en de sterke put zijn macht uit de onderwerping van anderen. Dit leidt niet altíjd tot misbruik, maar vaak wel. De mens heeft vanouds op verschillende manieren geprobeerd om dergelijke verlangens in onschadelijke banen te leiden. Religie biedt abstracte objecten voor aanbidding en onderwerping. Vandaar dat menselijke afbeeldingen in verschillende godsdiensten verboden zijn. In seculiere tijden heeft de verering van spirituele idolen steeds meer plaats gemaakt voor adoratie van popsterren of sporthelden. John Lennon stootte vrome Amerikanen ooit voor het hoofd door op te merken dat de Beatles populairder waren dan Jezus. Waarschijnlijk had Lennon gelijk.

Nu is de verering van popsterren betrekkelijk onschuldig, maar we moeten oppassen wanneer narcisten politieke macht grijpen. In de politiek leidt de combinatie van charisma en aanbidding tot massahysterie. Critici en dwarsliggers moeten rücksichtslos worden geëlimineerd zodat er geen controle meer op de macht van de leider is. Voor een groot aantal Duitsers, Chinezen en Russen in de 20ste eeuw golden hun leiders als goden. We vergeten vaak dat deze vorm van hysterie niet altijd ontstaat uit dwang. Veel mensen geven zich vrijwillig over aan totalitaire machten. Want hoe paradoxaal het ook mag klinken, veel zwakke mensen putten kracht uit hun massale overgave.

3 verwijderd322399

** gebruiker verwijderd **

Psychologie van macht en onderwerping

Trump is geen dictator. Maar hij zou het wel graag willen zijn. Zijn onderdanige vleierij van autoritaire leiders als Kim Jong-un en Vladimir Poetin wijst hier op. Mensen die niet in de ban zijn van Trump, zijn verbluft door zijn populari teit bij een groot aantal Amerikanen. Hoe is het mogelijk dat mensen in betovering raken van deze ordinaire, leugenachtige, zelfverheerlijkende blaaskaak? Het is toch allemaal maar show? Natuurlijk zijn de Trumpmanifestaties show. Dat geldt ook voor veel godsdienstige ceremonies, en helemaal voor de spektakels onder totalitaire regimes. Trump heeft misschien nooit een boek uitgelezen en blinkt uit in onwetendheid, maar hij heeft wel een fijn instinct voor de psychologie van macht en onderwerping. Hij weet precies hoe hij een gevoel van machteloosheid en verongelijktheid kan koppelen aan zijn woedende charisma. Door de uitstraling van zijn narcisme houden zijn aanhangers iets meer van zichzelf en haten zij hun vijanden nog heftiger. Trumps massaspektakels in de Amerikaanse provincie weerspiegelen zijn verhouding met zijn voormalige klusjesman op grote schaal.

Een van de meest merkwaardige uitlatingen van Cohen tijdens zijn getuigenis in Washington was dat hij weliswaar had gelogen, maar geen leugenaar was. Misschien meende Cohen dit oprecht. Wat hij wellicht bedoelde te zeggen, was dat hij zichzelf niet meer was toen hij loog voor zijn baas. Hij was als het ware door Trump bedwelmd, als onder hypnose. Iets dergelijks zeggen ook mensen die zich ooit schor schreeuwden voor dictators, maar zodra de tijden veranderen en de grote leiders het loodje hebben gelegd, eigenlijk niet meer weten waarom.

Het is moeilijk zeker te weten of alles wat Cohen nu zegt, waar is. Zijn relaas komt wel overeen met die onder meer Michael Wolff en Bob Woodward, die ook in de nabijheid van Trump verkeerden, constateerd en. Cohen deed in ieder geval één uitspraak waar we allemaal een les uit zouden moeten trekken: „Ik kan alleen maar waarschuwen. Anderen die mijn voorbeeld volgen en Trump even verblind blijven aanhangen als ik ooit deed, die zullen uiteindelijk dezelfde consequenties ondergaan als ik nu”.

4 verwijderd322399

Post 1 t/m4 klim de boom in man .

13
5 El Matador

** gebruiker verwijderd **

@5 dat gaat er niet, gisteren nieuwe knie gehad.

6 verwijderd322399

@5
Zoals gewoonlijk weer een erg inhoudelijk reactie.....
Het verhaal klopt gewoon. Dit zie je op elk schoolplein gebeuren. De hele anti-pest campagne is erop gebaseerd. Ook onder volwassenen zie je dit. Zeker op de werkvloer. Het zijn de hielenlikkers die de narcisten de macht geven die ze nodig hebben.

1
7 Tismewat

@5 Ook nog iets zinnigs terzake te melden of te vreselijk gekrenkt door de echte waarheid?

1
8 kritischelezer

"Een van de meest merkwaardige uitlatingen van Cohen tijdens zijn getuigenis in Washington was dat hij weliswaar had gelogen, maar geen leugenaar was"

Dat ruikt wel heel erg naar "Ich habe es nicht gewußt".

0
9 -Koeievla-

@5 bevalt het u niet?
Maar het klopt wel hoor, je ziet het bij sektes, bij mensen die dom achter een politicus aanhobbelen, bij de maffia, en ja het is precies het gedrag van Trump. Trump wil alleen maar jaknikkers om zich heen, steekt zichzelf doorlopend veren in de kont en is helemaal dol op dictators.
En er zijn een paar politieke figuren hier op de wereld die dat haarfijn aanvoelen en dankbaar gebruik van maken. Dan zijn de rollen opeens anders, dan is Trump de dweper.

0
10 streek

Cohen staat er lekker op als mietje. question

8
11 Wild Rover

@10
[Dan zijn de rollen opeens anders, dan is Trump de dweper. ]

Ja dat blijft me wat merkwaardig.
Is dat nou een soort-zoekt-soort-mechanisme, of is het een fail in zijn narcisme-complex? Of nog iets anders?

0
12 -Koeievla-

@9 nou nee hij wist dat hij loog. Hij zegt alleen dat hij niet van nature een leugenaar is.
Beetje dubbel maar als je het stuk leest wel weer logisch. Je zou kunnen zeggen dat hij loog in opdracht en het zo voor hem zelf lang heeft goed kunnen praten.

0
13 streek

** gebruiker verwijderd **

@6 Sterkte met revalideren.

14 verwijderd23941

** gebruiker verwijderd **

@14 Dank u! question

15 verwijderd322399

@12 tja misschien een jaloezie, die anderen hebben wat hij graag zou willen.
Maar het blijft apart.
Het duidelijkst was het bij Un, na eerst te lopen schelden en trappen was 1 brief genoeg om hem verliefd te maken. Toen ik dat zag kreeg ik voor het eerst braakneigingen bij een politicus. Ik bedoel een ouwe vent van 70+ die staat te zwijmelen over een brief van een dictator.

0
16 streek

@16
Of misschien staat Trump gewoon een treetje lager in de (narcistische) pikorde?
Of is zijn narcisme doorgeschoten, tot voorbij een bepaald 'optimum'?

0
17 -Koeievla-

Dat stuk zegt mij niks nieuws , maar heel veel mensen hebben schijnbaar een soort van leider , of messiah achtig figuur nodig , opzich zelf wel leuk dat je tegenwoordig wat series op amazon prime hebben die daar de draak mee spelen , gebaseerd op boeken ...

0
18 MarcusCole

Mja... heel veel mensen hebben al gezegd dat die Cohen een slappeling is.

7
19 alexandroepimenco

@18 hebben veel mensen ook, vroeger was het de kerk, de dominee, de pastoor waar ze alles voor deden.
Nu kan het een artiest zijn, hoewel de meesten daar wel overheen groeien, maar het kan dus ook een politicus, een zakenman zijn. Het zet de dweper natuurlijk ook op een voetstuk, die heeft ook opeens wat te zeggen, heeft ook macht. komt ook opeens op plaatsen en kringen die normaal ver weg zijn.
Een Dion Graus bij de PVV, Agema bij de PVV. ook van die dwepers.

0
20 streek

@19 en Trump een dictator. De 2 hebben elkaar nodig.
Het is een giftige symbiose en meestal blijft de dweper ontgoochelt achter.

0
21 streek

@6 Dat is jammer, daar is een nieuwe behandelmethode voor.

3
22 Positivo

** gebruiker verwijderd **

@22 (tegen beter weten in toch nieuwsgierig) zoals?

23 verwijderd322399

@23 Dat is met pennen en in je onder en boven been en men draait die iedere keer een beetje uit, zodat er ruimte kom tussen je gewrichten, waarna je lichaam zelf het herstelproces inzet.
Het duurt wel een tijdje neem ik aan maar je zit niet iets wat niet lichaamseigen is.

1
24 Positivo
25 Positivo

** gebruiker verwijderd **

@25 niet van toepassing voor mij, andere kwaal.

26 verwijderd322399

Oke, het was maar een idee.

0
27 Positivo

@27 >>>@26

0
28 Positivo

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
ThWil
Baudet toont KEIHARDE HYPOCRISIE van NAVO in Tweede Kamer | FVD

Dat waren geen artikel 5 oorlogen in ieder geval. En zie waartoe die oorlogen hebben geleid. Alleen maar ellende en nog eens ellende. ...

3 minuten geleden geplaatst door ThWil

ThWil
GroenLinkser woest dat haar partij verklaring tegen Jodenhaat ondertekent: 'Leidt aandacht af van moslimhaat' - NieuwRechts.nl

"jongerenpartij van GroenLinks, is niet te spreken over linkse partijen" Groenlinks heeft getekend. Misschien een idee om je kritiek eerst inte...

6 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Edwin Wagensveld opgepakt door politie in rechtbank: sleepte koran aan hondenriem door gang heen - NieuwRechts.nl

@17Wederom geen inhoudelijk antwoord. Ga Wagensveld bij staan joh, misschien bereikt ie dan nog wat. Triest figuur....

6 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

ThWil
Edwin Wagensveld opgepakt door politie in rechtbank: sleepte koran aan hondenriem door gang heen - NieuwRechts.nl

@16 Sta je nog steeds voor die spiegel. Begin een beetje meelij met je te hebben. Ik groet je nu voor de laatste keer. Bye bye. ...

8 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Edwin Wagensveld opgepakt door politie in rechtbank: sleepte koran aan hondenriem door gang heen - NieuwRechts.nl

@15Ik zal jou eens wat zeggen. Waarom sta jij Wagensveld niet eens bij....? Waarom laat je hem steeds in je eentje staan?...

10 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Mac Benac
Rutte over toenemend antisemitisme: 'Dit moeten we als samenleving collectief aanpakken'

Als er één partij de aanjager is van tweedeling en discriminatie dan is het de VVD wel....

11 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

Mac Benac
Kamervoorzitter Bosma roept Baudet op matje vanwege bedreigen Klaver na debat

Baudet was naar kickboksles. Fascisten zorgen wel dat zij fysiek weerbaar zijn. Snap ik...........

12 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

ThWil
Edwin Wagensveld opgepakt door politie in rechtbank: sleepte koran aan hondenriem door gang heen - NieuwRechts.nl

@14 He moslimaanhangers niet alleen minnen hoor, geef nu eens ook wat geschreven reacties. ...

13 minuten geleden geplaatst door ThWil

FrisseBries
Mona Keijzer is helemaal KLAAR met de linkse HAAT in de samenleving!

@2Nee, natuurlijk niet. Zo gaat het steeds met wat men (rechts extremisten) hier post. Whahaha....

14 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Mac Benac
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Eindelijk komt de aap uit de mouw. Altijd ontkent FvD een fascistische partij te zijn. Nu zij met geweld dreigen valt die ontkenning in duigen....

15 minuten geleden geplaatst door Mac Benac

NK. App
Hollywood Naked MovieKarnataka Bf SexNude Rule 34Vennesa Williams NudeXx Video OldPorn Video Hot BhabhiMia Khalifa First Time XxxPervnanaFat Chicks In The NudePopularity PornCallescort.Stepsister CreampiedKriti Sanon FapAutumn Rain PornBubbles199Brazzers New FullSong LeexxxUol Sala De Bate PapoEbony Lesbians Free PornFat Daddy's ArcadeFacesitting IndianMature Lesbian TribbingRoberta LipaFirst Time Sister PornBiggestboobs In The WorldSecretaris PornPeladas TiktokGay Boxer PornTelugu Saree SexSexboysBangla 3x VideoHindi Bf DelhiGrace Charis SexSqueezing Big TittiesAmatur Lesbian PornWww Com Xnxx VideosKenzie Reves PornPorn.hupLocal Video XMarathi Audio SexJyoti PornBreezy Bri ExcogiGay Sucker PornKaedialang PornSoogs OnlyfansEmily BabePorn Lesbain StraponSexo Con Penes GrandesMornimg Pornㅓㅁ퓨ㅕㄴCelebity XxxوسيكسGay OnlyfansNaomi Watts NakedAuto BlowValerie Kay XxxPunjabi Nude PicsBreast Expansion ComicsPorn StrappingSharing My GirlfriendChartubePorne JeuxLayvidsCuming Inside MeCoreychaseYoutuber TittiesBig Boobs Pornstar ListAnal LarinaBeurettevifeoWww FatalmodelIol PornWww Gay Sex ComJennalynnmeowri LeakPics Of Hairy VaginasChudai FilmIndian Web Series X VideoWwe Dvas NudeMomo MomoseHuge Boob TeensYoung HandjobMiss America PornJogos De Sexo GayHaulover Nude BeachNight Time Tv With Jinx[seejaydj]Asian Girl XxxIndian SixyBdsm Hard SexMaxine X MovieFreexhampsterHamster Big BoobsHollywood Adult Movies ListNxxxwwwGabby Ortega PornIndianhindisexEmo PornReal Mom Son PornstarsKarma Rx OnlyfansNaked Women Work OutVanillaandcaramelBlack XvidzCoqnudPorn MiaStockıngs PornAfrica NudesNokrani XnxxAll Sex Video DownloadBoobs Shake PornSee Thru Clothes PornPeliculas Pornos CompletosBokep Gay IndoGuy On Guy PornHot Porn PhotosBhabhi X VidioInden SaxPorn ForceMilf Cock SuckBigdickblackshemalesDoggystyle Milf69 Sex ComJuliette MichelleBooobsSexx SisAngel Devil PornAssoasYor Sexyಕ್ಸ್ಕ್ಸ್ಕ್ಸ್Bhabhi PoranPorn 1960'sCumming On Teens TitsSalma Hayek NakexBannedstoriesBlack Mature AnalHot Desi Bhabhi SexMalayalam Sex PhotoLing Mei ShiMilerotico STry Not To Cum GameAlice SheaBlack Vagina PornVideos Pornos ItaliaBbwhighwayBetty BangBbw Xxx Hd VideoSexemodel Com ParisGambar KontolTamanna FakesNicki Minaj Nude PicsCasting Couch Full VideosStephanie Mcmahon KissRapped Porn