De aangetroffen vliegtuigbom is goed 15 keer zo zwaar als dit exemplaar, in 2013 aangetroffen in Moerkapelle
Volledig scherm
De aangetroffen vliegtuigbom is goed 15 keer zo zwaar als dit exemplaar, in 2013 aangetroffen in Moerkapelle © anp

Grote bom jaagt 50.000 Duitsers met kerst de deur uit

Een rustige kerst zit er dit jaar voor zo'n 50.000 inwoners van het Duitse Augsburg niet in. Ze moeten op eerste kerstdag al vroeg hun huis uit omdat uitgerekend die dag een bom uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk wordt gemaakt.

  1. Vanaf het schoolplein stuurden twee Rotterdammers een megadrugsimperium aan
    PREMIUM
    reconstructie

    Vanaf het school­plein stuurden twee Rotterdam­mers een megadrugs­im­pe­ri­um aan

    Hun smokkelmethode was zo ingenieus dat de cocaïne en crystal meth jarenlang moeiteloos door controles kwamen. Twee Rotterdammers - ‘De Turk’ en ‘De Marokkaan’ - leidden een lucratieve drugsmultinational met Colombianen en Mexicanen, zegt justitie. Totdat de grootste partij meth ooit in Europa werd ontdekt, er zich een milieuramp voltrok rond een put met drugsafval én een cokelab ontplofte. ,,20.000 liter chemicaliën stonden er ook. Lekker fikkie.” Een reconstructie.
    Rotterdam
  2. Snoep en ballonnen aan bomen in zoektocht naar al dagen vermiste Duitse Arian (6) met autisme

    Snoep en ballonnen aan bomen in zoektocht naar al dagen vermiste Duitse Arian (6) met autisme

    Een nieuwe nacht zoeken naar de vermiste 6-jarige Arian uit Duitsland heeft geen resultaat gehad. Voor de tweede nacht op rij werd een ‘stille zoekactie’ gehouden, waarbij militairen zo stil en donker mogelijk naar het jongetje op zoek gingen. Het idee is dat het kind, dat autisme heeft en niet praat, wellicht wordt afgeschrikt door alle reuring rond de honderden mensen die hem al dagen zoeken. Zondagochtend is de grootste zoekactie tot nu toe begonnen.