Ga naar Content
Amsterdam

Man berooft reizigers van telefoon en ketting op station Diemen-Zuid

7 maart 2019, 13.50 uur
Door: Carina Gutker · Foto: Google Streetview

Een jonge man heeft zondagavond twee mensen beroofd toen zij op het perron van metrostation Diemen-Zuid stonden te wachten op de metro. De straatrover kwam op ze af rennen en griste bij een de mobiele telefoon uit haar handen en nam bij de ander een nep gouden ketting mee. Het gaat waarschijnlijk om dezelfde dader.

Een van de slachtoffers, een vrouw van 20, spreekt nadat ze rond 18.25 uur van haar telefoon is beroofd twee andere vrouwen aan. Zij zeggen dat vlak voor haar iemand anders ook is bestolen, en wel van een nep gouden ketting.

Dief struikelt bijna bij wegrennen
De dief rent na de roof hard weg. De vrouw schreeuwt hem daarbij na. Hij rent verder, struikelt bijna, maar weet overeind te blijven. Aan de achterzijde loopt hij uit het metrostation, via het Roerdomppad. Vervolgens rent hij in de richting van het tankstation dat tegenover de studentencampus in Diemen ligt. Hierna verdwijnt hij uit zicht.

Lees ook: Hongerige daders stelen van 15-jarige pizzabezorger in Diemen-Zuid

De politie zoekt getuigen en specifiek het andere slachtoffer dat zou zijn beroofd. De straatrover zou volgens de beroofde vrouw tussen de 17 en 22 jaar oud zijn, heeft een donkere huidskleur en is 1.90 meter lang. Hij droeg zondag een donkerblauwe korte jas van een dunne stof en had een zwarte joggingbroek aan.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!