Start van hoofdcontent

112

nl

Mannen gebroken neus en blauw oog geslagen bij poging straatroof Leidsebosje

6 maart 2019, 16.41 uur · Aangepast 6 maart 2019, 17.00 uur

Twee mannen van 22 jaar oud zijn twee weken geleden ernstig gewond geraakt aan hun gezicht en hoofd in de buurt van het Leidsebosje in het centrum. In de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 februari werden ze door vijf mannen aangesproken en aangevallen. De politie is op zoek naar getuigen.

De twee jongemannen liepen rond 4.30 uur door het Leidsebosje. Ze kwamen vanaf het Leidseplein na een avondje uit en werden aangesproken door een groep van vijf mannen. Er werd ze dwingend om geld gevraagd en de situatie liep uit op een vechtpartij. De twee 22-jarigen eindigden met een blauw oog en een gebroken neus.

De politie heeft van drie verdachten een signalement naar buiten gebracht. Ze zijn tussen de 18 en 25 jaar oud en tussen de 1.70 en 1.80 meter lang. De eerste verdachte heeft een slecht gebit en opvallend ongelijke ogen. De tweede man is te herkennen aan een opvallend grote neus en ovaalvormig hoofd. De derde verdachte heeft opvallend grote oren en luistert mogelijk naar de naam 'Zakaria'.

Een uitgebreid signalement is te vinden op de site van de politie.