Start van hoofdcontent

112

nl

Bewoners staan oog in oog met drie inbrekers: 'Dat is heel eng'

6 maart 2019, 13.00 uur

Bewoners van een huis aan de Ruysdaelstraat in Zuid werden eind november onaangenaam verrast. Zij kwamen oog in oog te staan met drie inbrekers. De benarde situatie staat haarscherp op beeld.

Op de beelden die de politie heeft vrijgegeven is te zien hoe verschillende verdachten bij de woning staan. De eerste verdachte loopt wat rond bij het huis en het lijkt erop dat hij bezig is met vooronderzoek. Hij duwt en trapt wat tegen de deur aan en loopt daarna al snel weer uit beeld. Wat later keren er opnieuw twee mannen terug. Zij forceren samen de deur en dringen daarna het huis in. Maar dan vertrekken de mannen weer.

Toch is de kous hiermee nog niet af. Opnieuw keren de mannen terug. Dit keer in gezelschap van een derde man. Ze lopen de geforceerde deur met gemak naar binnen, maar komen in de hal van de woning nog een deur tegen. Ook deze deur proberen ze open te maken, maar worden tijdens deze daad opgeschrikt door de bewoners van het huis.

Voorverkenning en beelden
'Het is een enorme schrik voor de bewoners. Je komt nietsvermoedend thuis, op de plek waar je het meest veilig hoort te voelen en ziet vervolgens drie mannen de trap af lopen die je niet kent. Dat is heel eng. Zeker voor één van de bewoners die eerder in 2018 ook al eens slachtoffer is geweest van een straatroof', zegt een woordvoerder van de politie in het AT5-programma Bureau 020. De verdachten blijven gek genoeg kalm en lopen rustig de woning uit. De bewoners kijken ze perplex na.

Van een van de verdachten is de identiteit inmiddels bekend. De overige mannen worden nog steeds gezocht. Één van hen is goed herkenbaar op de vrijgegeven beelden. Ook hoopt de politie dat iemand de mannen heeft gezien tijdens de voorverkenning of dat de verdachten aan de hand van de beelden kunnen worden herkend.