Politiek

BRIEFJE VAN JAN – Aan alle kiesgerechtigden

06-03-2019 09:01

Beste kiesgerechtigden,

Op 20 maart mogen jullie naar de stembus om via de Provinciale Staten de nieuwe Eerste Kamer samen te stellen.

De redactie van het papieren verzetskrantje The Post Offline, opgericht toen duidelijk werd dat D66-minister Kajsa Ollongren de vrijheid van meningsuiting (VvMU) en vooral de vrijheid van meningsvorming (VvMU) namens Brussel de nek zou gaan omdraaien, heeft bij die verkiezingen vol ingezet op: stem ze weg.

‘Ze’ zijn de huidige vier coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie en de twee beoogde ‘steunzenders’ GroenLinks en de PvdA.

Het politieke establishment, de politieke elite, het partijkartel dus. De zes die de baantjes verdelen en die ons het Verdrag van Marrakesh en het Klimaatakkoord door de strot hebben geduwd zonder dat we ons er bij verkiezingen over hebben kunnen uitspreken. Dit wordt onze eerste kans!

Bij het bereiken van dat doel (onder meer via de website stemrevolutie.nl) gebruiken we methodes die ook politici gebruiken om stemmen te winnen.

Paar voorbeeldjes.

We benutten media waarvan we denken dat we er onze doelgroep mee kunnen bereiken (dus als de MSM bellen, krijgen ze de middelvinger).

We stellen onze medestanders ‘campagnemateriaal’ ter beschikking.

We waren al ergens hoofdredacteur, maar als dat niet het geval zou zijn geweest, werden we wel ergens gasthoofdredacteur.

We laten ons niet uit de tent lokken door onze partijclichés brakende ‘tegenstanders’ (hoi, Haits!).

We besteden geen energie aan complotdenkers en zinloze discussies (ja, blanco stemmen is wel zinloos en wie niet gaat stemmen moet z’n muil voortaan houden).

We benadrukken de zwakke punten van de zes kartelpartijen (al doen ze dat deze verkiezingen zelf ook meer dan uitstekend).

We tonen aan waar de zes kartelpartijen ter gelegenheid van de verkiezingen hun kiezers naar de mond praten met dingen die ze na de verkiezingen toch niet gaan doen.

We houden het oog op de bal (#stemzeweg) en geven mensen die lijken te gaan doen wat wij willen geen ongelijk als we zeker weten dat ze uit hun nek lullen.

Maar er is één ding dat wij niet doen.

Dat heeft te maken met opvoeding.

En dan doel ik niet eens op die smerige Bart Stofberg-campagne van D66, want ergens denk ik diep van binnen dat Pia Dijkstra zo ongelooflijk leeg van binnen is, en dom, dat ze niet eens snapt wat er niet deugt aan het opzetten van een palliatieve podcast vlák voor verkiezingen.

Nee, ik doel op die gozer van de PvdA.

Die vieze, vuile smerige ransaap, die Joseph Goebbels van de 21ste eeuw, die zelfs Johan Cruijff misbruikt om zieltjes te winnen voor zijn partij en zichzelf.

Deze:

Stem ze weg, mensen.

Stem ze weg.

Groet,

JanD

PS. Felicitaties aan alle Ajacieden. Aardig potje gisteren.