Start van hoofdcontent

112

nl

Verdachten gepakt voor extreem gewelddadige overval La Nuit

6 maart 2019, 08.45 uur · Aangepast 6 maart 2019, 14.12 uur

De politie heeft twee verdachten aangehouden vanwege betrokkenheid bij drie gewapende overvallen in Noord. De overvallen vonden plaats in oktober en november 2018.

In de nacht van 5 op 6 november wordt avondwinkel La Nuit doelwit van een zeer gewelddadige overval. Die avond komen twee mannen de winkel binnen en bedreigen de eigenaar en zijn vrouw met slagersmessen. Beiden raken gewond. De eigenaar loopt steekwonden op in zijn been en lies. Zijn vrouw loopt verwondingen op in haar borst, arm en gezicht.

Hakmes
De verdachten zijn ook aangehouden voor twee andere gewapende overvallen. De eerste overval werd op 12 oktober vorig jaar gepleegd op een drankspeciaalzaak aan het Buikslotermeerplein. De dader ging voor de inhoud van de kassa en bedreigde de kassamedewerker met een hakmes. Met een kleine buit wist de overvaller weg te komen.

Op 31 oktober van dat jaar wordt avondwinkel La Nuit aan de Waddenweg met eenzelfde soort hakmes overvallen. De overvaller eist geld uit de kassa en gaat er daarna vandoor.

Lees ook: Avondwinkel La Nuit wéér overvallen: man en vrouw neergestoken

Avondwinkel La Nuit wordt regelmatig overvallen. VVD Noord pleitte in mei 2017 al voor cameratoezicht en extra politie-inzet op de Waddenweg vanwege de aanhoudende overvallen.

Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen