Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau op hun bruiloft in 2010
NOS NieuwsAangepast

'Over Yolanthe en Wesley had iedereen vanaf het begin een mening'

Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Kasbergen waren misschien wel het beroemdste mediakoppel van de laatste jaren. Vandaag werd bekend dat ze uit elkaar gaan.

Het glamoureuze voetbalkoppel stond in alle bladen, tot de Donald Duck aan toe. Daar doken ze op als Wesley Glassnijder en Jolanda Kabaal van Glasscherven.

"Het was een stel dat vanaf het begin nogal de aandacht trok en waar iedereen een mening over had", zegt Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé. "Niet in de laatste plaats Gerda Smit die in Shownieuws helemaal leegliep over haar voormalige schoondochter."

Santegoeds verwijst naar de breuk in 2009 tussen Yolanthe Cabau en zanger Jan Smit. De moeder van Smit klaagde daarna in een interview met Shownieuws dat Yolanthe te veel spullen had meegenomen uit de gezamenlijke woning van het paar, waaronder de gastendoekjes.

Vlak voor de breuk was Yolanthe zoenend met Wesley Sneijder in een parkeergarage op de foto gezet en niet lang daarna werd bevestigd dat de twee een relatie hadden. Een jaar later waren ze getrouwd.

"Yolanthe is een vrouw 'you love to hate'", stelt Santegoeds. "Er gingen zo veel verhalen over haar rond. Ook waren er dingen die mislukten, zoals de club van het koppel in Ibiza. Wesley had wel een hoge gunfactor. Bovendien is hij een van de meest succesvolle Nederlandse voetballers."

Wesley en Yolanthe konden zich volgens Santegoeds meten met beroemde voetbalkoppels als Ruud Gullit en Estelle Cruijff en Rafaël van der Vaart en Sylvie Meis. Allemaal zijn ze uit elkaar inmiddels. Volgens Santegoeds is er op dit moment in Nederland geen voetbalpaar dat hun plaats kan innemen. "Maar ongetwijfeld komen er wel weer nieuwe kleurrijke voetbalvrouwen."

'Toch een schok'

"Als de Nederlandse Beckhams, zo zou ik ze omschrijven", zegt 6 Inside-presentator Albert Verlinde. De Britse voetballer David Beckham en Spice Girl-zangeres Victoria Adams gaven elkaar eind jaren 90 het ja-woord. Zij zijn nog steeds bij elkaar.

"Daarom was de verrassing ook zo groot toen het nieuws over de scheiding van Wesley en Yolanthe binnenkwam", zegt Verlinde. "Ik zag het niet aankomen. Het was zo'n goede combinatie van entertainment en voetbal, ze waren toch een soort twee-eenheid. Zo met elkaar verweven. Het is toch een schok."

Ook Verlinde ziet niet direct een opvolger voor het koppel. "Het is misschien toch ook het einde van een tijdperk. Het tijdperk van de voetbalvrouw die opstond en een eigen carrière nastreefde."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl