door Wokkel in Binnenland  ·  95 Reacties

  • 31
  • 1337x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@48 Het klinkt wel als een klacht: “zij krijgen ook voorrangsverklaringen en dat is niet eerlijk”. De meesten gaan niet terug, dan maar beter proberen ze zsm mee te laten draaien toch? Als we ze uitsluiten duurt meedoen en werken alleen maar langer, als het al gebeurt (want de motivatie verdwijnt als iemand jaren niets doet, dat zien we bij oerhollandse werklozen ook).

15
51 Mrs. K

* Verwijderd door de redactie *

52 vis

Je bent blank in NL ben je gewoon het lulltje bij de overheid en de woningbouwvereningen en dat soort gespuis.

2
53 vis

Da hoor je de idioten van D66 VVD CDA CU SGP Groen-Lings PvdA niet over, ook Kranten Media tonen geen belangstelling voor.

0
54 Gunther

@51 Statushouders huizing geven moet niet ten koste gaan van Nederlandse burgers die al veel langer wachten.

0
55 Bluth

Deze vrouw hoort in deze situatie gewoon voorrang te krijg PUNT!

1
56 vis

Ik vraag echt af welke regeringspartij nog iets doet voor zijn ,,,eigen bevolking,, geen een meer,,wel lopen zich helemaal kapot om het immigranten stroom goed te doen Nederland is veranderd in een immigranten land waar de eigen bevolking het nakijken heeft en gediscrimineerd wordt

0
57 Joepie

@56 Zo is dat! Uit het verhaal van 9 maanden geleden komt helaas niet naar boven welke instantie's zij benaderd heeft. Mensen die in zulke benarde positie terecht komen moeten alle hulp instantie's benaderen en elk geboden hulp met 2 handen aannemen. In heel veel gevallen gaan mensen zitten wachten op hulp, die niet vanzelf aanklopt! Zover ik weet zijn gemeentes verplicht om noodopvang te regelen. De cliënt moet die hulp wel aanvaarden en meewerken aan de oplossing.

1
58 Verwonderd

@36 . Wat een onzin. Natuurlijk is die wachttijd extra lang vanwege zoveel mensen die hier niet horen. In de afgelopen decennia heeft de politiek zo'n 2 miljoen mensen laten binnenwandelen. Met een gemiddeld gezin van 4 personen kom ik dan op 500.000 huizen uit en misschien nog wel meer dan dat. Als we nog gewoon 15 miljoen mensen hadden en 500.000 extra huizen dan was er nu geen woningnood meer en dus ook geen wachtlijsten.

0
59 PFL

@59 Beweer ik dat er géén wachttijd zou zijn? Nee.

Het grootste probleem bij de sociale woningbouw (in de hele woningmarkt) zit niet in het aantal woningen, maar in de doorstroming.

5
60 Smiling

Ik sta zelf 16 jaar ingeschreven Mijn kans zeer laag.. Het probleem is dat mensen die hier komen werken en statushouders een enorme druk op ons al overbezette systeem gooien. Deze mensen zouden nooit recht op een sociale woning moeten hebben. Na de oorlog ga je terug. Tenzij je 100% echt niet terug kunt vwg vervolging zonder misdaad. Je zou dan een Nederlands paspoort kunnen krijgen. Alleen dan heb je recht op een sociale woning. De rest zou tijdelijk container woning kunnen krijgen en elk 4 jaar zou er moeten gekeken of je terug moet. Bij oorlog die eerder is afgelopen ga je automatisch terug. Als statushouders ga je dus altijd 100 % terug. Dat moet duidelijk zijn van begin.Tenzij er bewijs is dat dit echt niet kan. Eu werknemers zouden ook geen woning moeten krijgen. De werkgever die ze hier haalde moet dit netjes oplossen voor ze. Hij betaalt vaak minder belasting voor EU personeel dus mag hij ook dit zelf ook oplossen. . Van mij apart pipo de clown wagens met chemisch toilet. Kosten 3.000 euro p.s. + goed isoleren.
En er kunnen mensen in op eigen grond.

0
61 xativa

* Verwijderd door de redactie *

62 belkin wifi ontvanger

@60 Oh ja de linkse uitvinding van doorstroming?

Als er minder mensen waren in dit land dan was er geen tekort aan woningen en dan was doorstroming in het geheel niet aan de orde. Doorstroming is een linkse kreet om mensen te dwingen te verhuizen terwijl ze dat misschien helemaal niet willen. Vrijheden worden ingeperkt om maar meer en meer mensen te kunnen laten binnenwandelen.

0
63 PFL

@63 Alles wat u niet aanstaat aan links en/of moslims toeschrijven vind ik persoonlijk niet zo'n zinvolle strategie.

En u zegt het zelf: mensen willen niet altijd verhuizen - dus blijven ze in een sociale huurwoning zitten en dus kunnen anderen er niet in.

6
64 Smiling

@64 het gaat niet over strategie hoor, er worden enkel feiten genoemd,, kuzu van denk bijvoorbeeld heeft een strategie, hier worden slechts feiten benoemd

3
65 belkin wifi ontvanger

@65 U begrijpt het woord 'strategie' niet. Waarschijnlijk is uw account weer verwijderd voordat ik het u heb kunnen uitleggen, dus daar begin ik niet aan.

5
66 Smiling

@45 die mevrouw die dood gaat is zeker verwend (sarcastische). Waarom statushouders gewoon niet zelf behandelen als ieder ander in dit land. Waarom privileges voor deze groep.. Gewoon op de wachtlijst staan achterin de rij. Vind jij het keuken als je in de rij staat en elke keer dringt er iemand voor. Ze willen hier als Nederlander worden behandeld maar willen niet 20 jaar wachten voor een woning. je zegt dus. De statushouders heeft meer recht dan Nederlander is belachelijk. Hierdoor voelen de meeste Nederlander zich weggezet. In hun land zouden we ook geen privileges krijgen. Moeten wij aan hun wetten houden. Dus andersom ook.
Zielig dat ze een familie en andere dingen zijn kwijtgeraakt. Maar dat gebeurt over de hele wereld. In De arena of de Kuyp ga je ook geen 500.000 mensen erin stoppen. Dat is wat er in Neerland gebeurt als we iedereen maar hier toelaat. Stel je voor dat we 1 miljard mensen hier toelaten in Nederland? Want ach zielig. Wat gaat er dan gebeuren? Mag je gaan staan in dit land. Want geen plaats.

0
67 xativa

@63 : "Als er minder mensen waren in dit land dan was er geen tekort aan woningen."

Hoewel woningnood op zich niet nieuw is, werd de term "woningnood" voor het eerst gebruikt na de Tweede Wereldoorlog om het enorme tekort aan woningen in die tijd aan te duiden. Tijdens de oorlog was de bouw van woningen vrijwel stil komen te liggen; veel huizen waren tijdens de oorlog beschadigd of vernield en vlak na de oorlog nam de bevolking toe (babyboom en repatriëring van Indische Nederlanders). Rond 1950 was het aantal vierkante meters bewoonbaar vloeroppervlak per inwoner slechts een kwart van het aantal bewoonbare vierkante meters per inwoner in het jaar 2000. Bovendien was de kwaliteit van bewoonbare woningen (naar huidige maatstaven) soms erg laag. Het was in die tijd erg normaal om bij iemand 'in te wonen'. Meerdere gezinnen deelden zo één huis.

Tijdens de wederopbouw werden veel huizen bijgebouwd. Met name tussen 1945 en 1960 werden in rap tempo relatief sobere huurwoningen gebouwd. Dit volstond echter niet, waarop in 1962 de woningnood tot volksvijand nummer 1 verklaard werd. Tijdens de wederopbouw werden in totaal ruim 1,5 miljoen woningen gebouwd. Er werd meer op kwantiteit dan op kwaliteit gelet; veel van de woningen gebouwd in deze periode zijn inmiddels gesloopt of staan, in het kader van de stadsvernieuwing, op de nominatie om gesloopt te worden. In de jaren zeventig was de woningnood beperkt, de aandacht verschoof naar woningverbetering.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Woningnood

7
68 =*(++)*=

@68 : Toen ik in 1964 trouwde was er ook al sprake van "woningnood".

Niks huisje voor jezelf, maar hopen dat je ergens op kamers kon gaan wonen.

8
69 =*(++)*=

@64 . Dan zijn er dus per saldo te WEINIG sociale huurwoningen beschikbaar. I rest my case.
Woningnood zou niet meer bestaan zonder die 2 miljoen mensen die hier zijn binnengewandeld in de afgelopen decennia.
Cijfers liegen niet.

1
70 PFL

@68 . U bevestigd exact wat ik zei: " In de jaren zeventig was de woningnood beperkt, de aandacht verschoof naar woningverbetering."
En sinds die tijd is de massaimmigratie van start gegaan met gevolg dat de woningnood nu erger is dan ooit te voren.
Met 2 miljoen mensen minder in dit land had je nu vrije keuze om waar je maar wilde betaalbare woonruimte te kunnen vinden. Cijfers liegen niet. Overheden wel.

1
71 PFL

19 november 2018, : "Ook als heel Nederland wordt volgeplempt met huizen blijft de woningnood bestaan."

Vroeger werden deze kamers verhuurd. Het was vaak financiële noodzaak om kostgangers in huis te nemen. Wie in de vorige eeuw op zichzelf ging wonen trok eerst in bij zo’n hospita die in het huurcontract had laten opnemen dat de kamer na half elf ’s avonds verboden was voor bezoek van de andere sekse.

Nu hebben de meeste lege-nestouderen een hypotheekvrije woning en zijn aow en pensioen riant genoeg om de boel te bekostigen. Kostgangers zijn pottekijkers die men liever niet in huis heeft.

https://www.volkskrant.nl/economie/ook-als-heel-nederland-wordt-volgeplempt-met-huizen-blijft-de-woningnood-bestaan~b4029337/

6
72 =*(++)*=

Woningnood wordt bewust in stand gehouden, anders gaan de prijzen enorm zakken. Dat willen de boven ons gestelden niet. Vraag en aanbod en zo.

1
73 Berpke de Poes

@70 Er zijn voldoende sociale huurwoningen voor de groep mensen die in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. Het is het beleid dat verhuizen uit zo'n huurwoning onaantrekkelijk maakt. En dat is niet nieuw.

Nog ruim voor de statushouders in Nederland kwamen woonde mijn tante in een tweekamer-apartementje in Amsterdam dat haar als leerlingverpleegster was toegewezen. Toen ze uiteindelijk hoofdverpleegkundige was, woonde ze er nog. Zij vond dat zelf eigenlijk niet kunnen, beter was er een nieuwe leerlingverpleegster die in haar woning trok. Maar waar ze naar toe kon was a) ver buiten de ring (wat een probleem opleverde voor haar werk) en b) al bij een gelijke oppervlakte twee keer zo duur. Dus je betaalt meer en gaat er niet op vooruit. Daar klopt iets niet.

3
74 Smiling
75 =*(++)*=

Door rechtse partijen worden de sociale huurwoningen bewust chronisch te kort gehouden , ik heb niet echt het gevoel dat de FVD of de PVV hier iets aan gaan doen aangezien die partijen flink tegen de VVD aan leunen ...

0
76 MarcusCole

In Nederland moet je asielzoeker zijn , ,WANNEER JE GEHOLPEN WILT WORDEN dan gaan alle deuren van de overheid wagenwijd open

2
77 Joepie

@74 . Schaarste drijft prijzen op. Met minder mensen was er geen tekort aan huizen en waren de prijzen betaalbaar en dan zou het sneller lonen om ruimer of mooier te gaan wonen. En een enkeling die echt niet weg wil woont dan niet in de weg want er is dan genoeg aanbod.

Teveel mensen in een land verpest meer dan je lief is.

0
78 PFL

"Steeds meer alleenstaanden in Nederland."

- Sinds de jaren veertig van de vorige eeuw is het aantal alleenstaanden in Nederland sterk gegroeid. In 1947 telde het land 285.000 alleenstaanden. Nu zijn dat er 3 miljoen.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/2213417/steeds-meer-alleenstaanden-in-nederland

En die alleenstaanden willen allemaal woonruimte met een eigen voordeur!

5
79 =*(++)*=

* Verwijderd door de redactie *

80 belkin wifi ontvanger

@78 U gaat niet in op wat ik schrijf en blijft het complete probleem bij statushouders leggen. Dat is een ernstige versimpeling van de realiteit.

3
81 Smiling

Bekenden wilden kleiner gaan wonen omdat de kinderen inmiddels zelf een woning hadden ( dus nu 4 woningen in dat gezin i.p.v. 1!) en vonden een 2-kamer appartement waar ze dolgraag naar wilden verhuizen en dachten goedkoper uit te zijn.

Echter : de huur was € 100 hoger dan in hun huis met 3 slaapkamers Dankzij alle nieuwe huurregels.

En dus zitten ze nog steeds in hun huidige huis met 3 slaapkamers!

7
82 =*(++)*=

links wespennest, BAH!

2
83 belkin wifi ontvanger

@81 . Ik ga daar juist uitgebreid op in. Als er geen woningnood was dan waren er ook geen sociale huurwoningen nodig want zonder schaarste waren de prijzen veel lager en kon iedereen gewoon een woning huren naar eigen draagkracht.
Het hele fenomeen sociale woningen is al een pleister op de wonde van woningnnood en niet meer dan dat. Het verzacht de pijn maar lost geen woningnood op.

Minder mensen betekent meer woningen en dus lagere prijzen. Als ik in Frankrijk kijk dan kan ik daar gewoon kiezen waar ik wil wonen en dan zoek ik binnen mijn budget wat ik wil en dan kan ik er morgen of zo in. In de USA is dat niet anders. Je neemt een woninggids en zoekt een jouw passend huis in de wijk waar je wilt wonen. Het kan echt en het bestaat, maar met teveel mensen , een te klein land en te weinig huizen houden we problemen en die los je niet op door steeds meer mensen toe te laten.

0
84 PFL

@84 : Heb je het dan over koopwoningen of over huurwoningen in de goedkoopste sector?

6
85 =*(++)*=

@85 Over ALLE woningen. Er bestaan toch ook geen sociale auto's of zo. Een ieder kan naar eigen inzicht de auto kopen of huren die hij wil omdat er geen schaarste is in auto's. Zonder schaarste is er geen problem, zijn er geen sociale woningen nodig want dan zijn er voldoende betaalbaare woningen, zowel koop als huur.

0
86 PFL

Hèt zou makkelijker moeten worden om huur woning te ruilen Had je vroeger veel meer. Mensen die kleiner willen wonen of mensen die groter willen wonen zouden dat veel makkelijker kunnen doen. Eventueel met 1 jaar spijt op tant regel. Voor beide.

0
87 xativa

@86 : "Zonder schaarste is er geen probleem, zijn er geen sociale woningen nodig want dan zijn er voldoende betaalbare woningen, zowel koop als huur."

Geklets!

Sociale huurwoningen zullen altijd nodig zijn voor minima.

7
88 =*(++)*=

@88 . In andere landen is er voldoende bewijs dat wat ik beschrijf mogelijk is, sterker nog: het bestaat in veel landen.

Als de prijzen laag genoeg zijn van gewone huizen dan kunnen de minima ook gewoon zelf een woning uitzoeken. En dat kan als er ruimschoots voldoende huizen zijn en dan kan als er MINDER mensen zijn in een land. Cijfers en feiten liegen niet, overheden en politici wel.

1
89 PFL

* Verwijderd door de redactie *

90 Undertaker

Het is zelf zo erg dat mensen die al zijn uitgeprocedeerd al voorrang krijgen. En dan niet te vergeten dat er rond de 5% van de huurwoningen leeg staat en gereserveerd is voor urgente gevallen die nooit worden opgevuld omdat niemand in aanmerking komt voor urgentie.

2
91 mijnnaamwasalbezet

De ongelovige varkens wachten wel op de dames en heren geleaufigûh. 20 maart kunt u laten merken wat u daar van vindt.

2
92 schrootflint

@87
Het was vroeger makkelijker om te ruilen omdat de huur hetzelfde bleef. Nu mag een woningcorporatie bij ruil de huur aanpassen. Dan denk je dus een goedkope kleine woning te kunnen krijgen in ruil voor je grotere, duurdere woning blijk je na de prijsaanpassing nog meer voor die kleine woning te gaan betalen dan dat je deed voor je oude grote. Natuurlijk blijf je dan zitten waar je zit.
Het beleid rond sociale huurwoningen is typisch VVD. Iedereen moet in een koopwoning (waarbij je in feite huurt van de bank) en mensen die dat niet kunnen betalen die mogen het zelf uitzoeken.
Dat asielzoekers de schuld krijgen van die schaarste komt ze heel goed uit.

1
93 PuurHagelslag

Raar intro. De zin komt in het hele artikel niet voor.

@91 Uitgeprocedeerde asielzoekers krijgen geen woning.

0
94 Violier

@94 Dan heeft u niet de debatten gevolgd van Amsterdam, in dit geval gaat het om 500 woningen alleen al in Amsterdam.

1
95 mijnnaamwasalbezet

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
maarten1234
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Linkse activist Frank ‘Geen fascisten bij de dodenherdenking.’ misschien moet Frank https://www.wyniasweek.nl/het-fascisme-is-links/ e...

6 minuten geleden geplaatst door maarten1234

icnivad
Asielzoekers Ter Apel bekennen: 'Wij liegen bij asielaanvraag' - NieuwRechts.nl

Met gratis geld en het niet hoeven integreren (eigen kerken en scholen) nodigen we ze natuurlijk wél doorlopend uit. Maar wanneer beseffen ...

7 minuten geleden geplaatst door icnivad

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@37 "landverraders" Een oudtante van me is voor haar verzetswerkzaamheden onderscheiden met de hoogst mogelijke eer. D...

22 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

RobP
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

@7 "De Russen verdedigen het sinds 2014 onafhankelijke oosten al 10 jaar tegen aanvallen vanuit Oekraine"Waarbij je dus eigenlijk zegt dat de ...

26 minuten geleden geplaatst door RobP

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@36 Je bent er maar druk mee. . . Krijg je er net als de landverraders geld voor? ...

26 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@33 Oorzaak - gevolg, Jij niet debiel beginnen met schelden, op de man spelen, beledigen → ikke niet melden. Maar d...

29 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Duits megaproces tegen Nederlandse plofkrakers

@2 Met een Nederlands GBA-nummer ben je hier al gauw een Nederlander. . . ....

31 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

spookrijder
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik zie dat die gestoorde NSB-trol weer lekker bezig is....

31 minuten geleden geplaatst door spookrijder

NK. App
Telugu BlowjobShakeela Romanceسحاقيات السكسA.i Deepfake PornToonilylFlashpornSex4kSexe XxxxHidden Asian Massage CamMaitland Ward Blacked RawAshemaletube/comBeautiful Sex VideoIntimate Love MakingArab Aunty NudeNadia FoxcBri Blossom PornAyleks PornWeirddickSaweetie SexyBhabhi SeduceDani Daniels Bf HdPorn DressupBolonde PornCherry GigNude BollywoodVideo Porno En StreamingMuleres PeladasSquirtinglesbiansLeauge Of Ledgends PornNude AthleatesVictoria LombaDeep Kissing PornCouple Sex HdJavgg.netPornos ColombianaLesdoit PornChut KissPorn Video MuslimDaylogBoy Sex VedioOld Man Nipple SuckingTamil Sec VedioGeometry Dash PornQueenkalinxxx NudeOverwatch Junker Queen PornFantasy ImpregnationXnxx Download ViedoNaked Lil SisMalayalam SexingBbc Snow BunniesTiny4kFerlifeHentai RpgJp AvFurry PornoPornos BrazilPornô Mulheres NuasHot Pussy PicsGisele Bundchen NudesYovanna Ventura NakedAnn Kendrick NakedAtomic Heart Twins HentaiRiley Reid Step SisXnx VidiosLesbian Girls XxxBody Paint GirlsSuzanne HollyCartoon XxxHandjob DesiSisterbangPriyanka Chopra Video XxxHot Romantic Sex PornLesbian TribbersPenatorres PornSite De SexoFamosas Brasileiras PornXnxx DediScarlettkissesxoPron Hindi XxxBella Scorpion PornMy FamilypiesAshemaletube.vomStream PornoRitika Singh XxxGonzo PorHalohentaiDefloration FreeToy Chica HotRiley Nixon PornHot Nude Mature WomenStella Violet LeaksDesi Boudi Porn VideoHot Indian Sexy Video HdFuta NhentaiOldertuveXxxxxxxxxxxx VideoCalifornia PornBhai Bahan HindiFoot Fetish HentaiJpav PornVillege Sex VideosXx12Sexy Body XxxSapphire AsdBlack Thot PornWater Sports PornAllinity OnlyfansDerpinooruVideos SexualmenteBrunette CreampiedPorn Stars FemalSexual 3d GamesXxxnx WhiteBlue Face OnlyfansPeta Jensen Full VideosBangali Chuda Chudi VideoTori Black GangbangJasmine Jae AnalWide PussyPlayboy Money TalksCharmane StarrMercedes CaerraDivya Bharti X VideoFwtina Onlyfans LeaksXxx Sister YogaPornhub DdlKugisaki NobaraAfghanistan XxxBig Tits Tiny WaistBengali Blue FilmIndian Old Women SexHard Rough SexGay 69pornTukif.vomSite Porno XxxFatall ModelXxxnxmomX Video OutdoorModelpovsHd Porn Video DownloadAoi SanoBaywatch NudesYorpornoCho ChoxFoto De Mulheres Bonita PeladaStep Sister PornRhea Ripley BootySdde-690Kazumi Onlyfans LeakedPorn Lesbians Scissor