door progressiefliberaal in Politiek  ·  198 Reacties

  • 10
  • 1073x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@149 Je bent wel volhardend. Haha.

Maar je zet jezelf wel een beetje voor gek. Je ongelijk is aangetoond maar je houdt maar vol.

2
151 Violier

@151 Haha jij zet je voor gek met je gejammer
Wacht maar tot de verkiezingen

11
152 FVD1

@152 Ik jammer niet. Ik volg alleen de discussie en zie dat je de mist in gaat. Dat heeft niets met de verkiezingen te maken.

3
153 Violier

@153
" Ik volg alleen de discussie en zie dat je de mist in gaat."
Dan heb je redelijk wat stront in je ogen. En om jouw niksberichten discussiëren te noemen getuigt al helemaal van een grenzeloze onnozelheid.

9
154 grovi

@152 Je jammert wel degelijk
Discussie volgen en meehuilen met je vriendjes dat is makkelijk

12
155 FVD1

@151 Een plaat voor de kop noem ik het.

Ik kan er alleen slecht tegen dat hij/zij anderen voor leugenaars uitmaakt maakt ook al toon je met quotes en bronnen aan dat je de waarheid spreekt. En mij gelijk geven? Dat zal wel nooit gebeuren denk ik....

2
156 Rare Rakker

Hoe grappig, steeds duidelijker blijkt dat wetenschap gewoon te koop is. Onafhankelijk zijn die jongens en meisjes al lang niet meer. Over welk onderwerp dan ook heerst zelden een echte concensus.

7
157 Al

@157 juist daarom is het zo fijn dat dhr Baudet een globe-sceptische partij heeft opgericht, want iedereen ziet wel dat de aarde vlak is terwijl die slinkse wetenschappers ons anders doen willen laten geloven.

4
158 Denisova

Misschien zit Baudet fout met zijn cijfers. Ik geloof hem in ieder geval, dat het heel veel geld gaat kosten voor weinig resultaat. Andere partijen zijn ook niet erg sterk in rekenen of misschien juist wel (creatief boekhouden). Het verhaal over de koopkrachtcijfers kan nooit kloppen. Waarschijnlijk voor een kleine groep. Als je alleen al kijkt naar onze tegenwoordige woonlasten, dan zijn deze al enorm hoog geworden. Vraag mij af of deze zijn meegenomen in de berekeningen.

5
159 hopefully

Waarom wordt wat Baudet zegt , altijd op een goudschaaltje gelegd ?
Hij heeft zich nog niet de "politieke eigenschap" eigen gemaakt om iets als waarheid te presentaren , en later te zeggen "Ja maar het was een raming".

Kijk naar de Regering die de Koning op Prisjesdag keihard laat zeggen dat alle Nederlanders er op vooruit zullen gaan.
Terwijl er in de 1e Twee maanden al zoveel verhogingen zijn dat iedereen die 2+2 kan optellen , kan zien dat dit niet kán gaan gebeuren.
Maar dan roepen de politici plotseling ---- dat het om een raming gaat.
Een inschatting dus.

Zou die 1.000 miljard dan geen raming zijn voor iets wat de komende decennia gaat gebeuren ?
De boodschap = dat wat de coalitie "koste wat kost" wil doorvoeren --- bizar veel geld zal gaan kosten.
En dat hebben heel veel Nederlanders goed begrepen.

Hier lijkt de propaganda machine op volle toeren te draaien.
Om de dreiging van Baudet voor de zetels van het "kabinet-kartel" te beteugelen.

Maar deze "framing" zal als een boemerang terugslaan op de coalitie.
Als de uitslag eerlijk verloopt -- zonder manipulatie , zal er niet veel overblijven van de VVD.
Aan de eigen achterban heeft de VVD hoogstens 8 zetels.
Maar ze zullen er zeker met 20 zetels uitkomen --- na manipulatie --- zoals al bijna 10 jaar gebeurt.

7
160 Jalinda

1000 miljard is nog veel te laag als alles met wind en zon moet. Dat komt doordat je dan energie moet opslaan over de seizoenen in de orde van grootte van 1/3 van het jaarverbruik (900TWh). Want de opbrengst is immers anti-cyclisch tov. het verbruik.

De kosten van opslag met batterijen zijn ongeveer 100.000 €/MWh. Dus 300.000.000 MWh opslaan betekent een investering van 100.000 x 300.000.000 = 30.000 miljard €.

OK, maar ze willen maar 49% reductie kooldioxide, OK batterijen zijn wellicht goedkoper, OK misschien minder dan 1/3 opslaan... Dan kom je nog steeds makkelijk op 5.000 tot 10.000 miljard € alleen voor de opslag! Dat is dus zonder de panelen etc.

4
161 Ogod

@161 En toch zullen we iets moeten doen. Domweg door blijven stoken alsof er niets aan de hand is is geen optie meer, zowel vanwege milieu als vanwege het uiteindelijk onvermijdbare probleem van brandstofschaarste. Sterker nog, dat domweg door blijven stoken en de problemen vooruitschuiven is de hele reden dat we nu met al deze ellende zitten; als men meteen toen de eerste waarschuwingssignalen zich voordeden al was begonnen met het zoeken naar goede alternatieven hadden we nu naar alle waarschijnlijkheid niet zo'n gedoe gehad, laat staan dat we duizenden miljarden binnen korte tijd moesten uitgeven.

0
162 Neobullseye

@162
Ik zeg niet, dat we niets moeten doen. Alleen wel graag goed doordachte plannen en liever niet te overhaast, maar iets doen.

4
163 hopefully

@160 “Waarom wordt wat Baudet zegt , altijd op een goudschaaltje gelegd ?”

Omdat hij misschien soms hele bijzondere en asociale uitspraken doet? zoals doorgaan met gaswinnen in Groningen totdat de gasbel leeg is......

2
164 Rare Rakker

@162 Er wordt fossiel bij gevonden in een hoger tempo dan de stook. In die 100den jaren die ons resten kunnen we makkelijk en soepel overgaan op kernenergie. Wind, zon en bio schieten absoluut niet op en kooldioxide mag best verdubbelen, zonder enig probleem. Het betekent hóóguit 1ºC meer in 2100 als je gelooft in het IPCC paradigma. Milieuvervuiling moet natuurlijk worden vermeden maar kooldioxide hoort daar niet bij.

6
165 Ogod

@10 GL ontbreekt in je lijstje

3
166 ModReset

Empirie. Weten we allemaal wat dat betekent?

Empirie (vrij naar wikipedia):
Waarnemen
Een aanname (hypothese) opstellen
De aanname onderzoeken/ toetsen
Je aanname verwerpen of aannemen

Baudet wil niet onderzoeken, Baudet wil de waarheid in pacht hebben.
Baudet wil vertellen wat zijn kiezers graag willen horen.

Dat heeft alles met de kiezersgunst te maken.
Maar niets met de waarheid.
En ook niets met de best mogelijke oplossing voor onze problemen.
.

3
167 hippodepippo

@162 Je zult wat moeten doen maar toch niet in het wilde weg? Landen om ons heen, met veel meer zogenaamde duurzame energie laten zien dat zonder buffering de CO2-uitstoot eerder stijgt dan daalt. Omdat er binnen afzienbare tijd geen betaalbare buffer methode zal zijn, zouden we er daarom goed aan doen voorlopig windmolens, zonnepanelen, electrische auto's e.d. niet langer te subsidiëren.
Er is geen sluitende kosten-baten analyse. Men doet maar wat, zonder naar de kosten en effectiviteit te kijken. Iedereen met een beetje technisch en rekenkundig inzicht of interesse ziet dat het zonder buffering contraproductief werkt.

De meeste fanatieke voorvechters van de transitie zijn meestal tegen olie, gas en kernenergie omdat die kennelijk symbool staan voor alles wat 'fout' is in de wereld. Zij ontkennen de werkelijkheid of hebben de ontwrichting die zij voorstellen er voor over.

0
168 Myth63

@168 Buffer is duur. @161

0
169 Ogod

@160 wie regeert er nu..juist rutte...dus wie beheert de gaswinning ...juist kutte

3
170 GodIsYou

Sorry @164

1
171 GodIsYou

@168 Weet je wat het nou is? Die buffer had er allang kunnen zijn als we eerder serieus onderzoek hadden gedaan naar alternatieve en hernieuwbare brandstoffen. Dat hebben we niet gedaan, grotendeels omdat de industrie zei dat het allemaal wel mee zou vallen en de politiek (zoals gewoonlijk) de oren naar de industrie liet hangen. Het is helemaal waar dat we niet per vandaag van de fossiele brandstof afkunnen; daarom moeten we dan ook volop investeren in en onderzoek doen naar die alternatieven, zodat het op een dag wél kan, liefst voordat de hele boel in elkaar stort (iets waar we waarschijnlijk al te laat mee zijn, maar dat is weer een ander verhaal).
Ook is het waar dat dit op zijn minst in Europees verband moet gebeuren, en liever nog in mondiaal verband, maar ja, zeg dat liever tegen al die lui die tegenwoordig zo tegen elke vorm van internationale samenwerking en regelgeving zijn.

Wat de drie grondstoffen die op het eind genoemd worden
- Olie is, hoe afhankelijk we er ook van mogen zijn, smerige zooi.
- Gas is beter, maar het is nog steeds een fossiele brandstof met alle nadelen van dien
- Kernenergie heeft weliswaar weinig tot geen directe uitstoot, maar je zit wel voor millennialang met het kernafval, om nog maar te zwijgen over wat er voor nodig is om de grondstoffen in de eerste plaats te winnen,

1
172 Neobullseye

@172 Buffers moeten voldoen aan de natuurwetten en die kunnen we niet veranderen. Winnen van Thorium is heel makkelijk en het verwerken ervan voor kernenergie over een paar decennia ook. Tot die tijd fossiel, geen enkel probleem.

5
173 Ogod

@172 Dan bent u het waarschijnlijk met mij eens dat we direct moeten stoppen met subsidiëren van niet duurzame energie uit zon en wind.

Nu voeden we een industrie die ons met het woord 'duurzaam' bedondert:

https://www.climategate.nl/2019/03/de-energietransitie-de-huidige-stand-van-zaken-van-zonne-en-windenergie-op-land-de-sommetjes/

U noemt olie vies, maar u en ik hebben onze welvaart te danken aan fossiele brandstoffen. Goedkope brandstof is en was een zegen voor de mensheid.

2
174 Myth63

@173 Dat lijkt mij ook de weg. We hebben nog minimaal 200 jaar olie en 500 jaar kolen. Zelfs het IPCC is niet alarmistisch. Zij stellen dat het klimaat weinig CO2 - gevoelig is en de meeste economieën de schade kunnen dragen.

De alarminsten zijn belanghebbenden, bijvoorbeeld de waterstofgas lobby.

3
175 Myth63

@175 alarmisten question

1
176 Myth63

@174 maar als we doorgaan met het gebruiken van die fossiele stoffen zoals we nu doen wordt het een vloek voor de mensheid.

3
177 streek

@177 Hoezo, vriend?

3
178 Ogod

@178 wat dacht u alleen al van al het fijnstof in de lucht?

0
179 streek

@179 Ik weet dat als u het over auto's heeft het verschil electrisch/klassiek heel klein is want het komt van de remmen en banden. Bij electriciteitscentrales olie of kolen wordt het meeste afgevangen.

0
180 Ogod

@179 Dat is inderdaad een groot probleem, maar wat we nu doen met zogenaamde duurzame energie verergert dat probleem alleen maar. De energie transitie richt zich op CO2, fijnstof heeft er niets mee te maken. Als fijnstof een probleem was zouden bijstook van hout en subsidie van houtkachels direct worden gestopt.

Trouwens de huidige en nog te bouwen windmolens en zonnepaneeloparken hebben niets met het klimaat te maken. Die worden gestimuleerd omdat we van het gas af moeten.

Er is geen enkele samenhang. De industrie schaterlacht vanwege de verregaande domheid/goedgelovigheid van politici en burgers.

2
181 Myth63

@181 dus u wilt het gewoon voor u uit blijven schuiven en aan de volgende generaties overlaten om deze aardbol nog enigszins levensvatbaar te houden?
Die transities richt zich namelijk ook op fijnstof.

2
182 streek

@174 Ik ga het niet specifiek hebben over de discussie of zon- en windenergie de oplossing is. Ik zeg alleen maar dat domweg doorgaan met fossiele brandstoffen in elk geval géén oplossing is.

En ik ontken heus niet dat de moderne mens haar welvaart te danken heeft aan goedkope (lees: fossiele) brandstoffen. Dit neemt echter niet weg dat de fossiele industrie wel degelijk zwaar vervuilend is, zowel bij de winning als bij de verwerking, om nog maar te zwijgen over de gevolgen voor het milieu als het misgaat.

0
183 Neobullseye

@182 Ik probeer het nog één maal: zonder buffering geen besparing op CO2. De huidige plannen zijn contraproductief, verergeren de situatie met bergen vol afgedankte windmolens en zonnepanelen.

Nu stoppen is beter dan doorgaan.

Ik begrijp dat u iets wilt doen, maar zonnepanelen en windmolens zijn alleen lucratief voor eigenaren en producenten. Het klimaat heeft er 0,0 aan en het milieu verslechtert omdat de gascentrales harder (meer CO2) en minder effectief (veel pieken en dalen) werken.

https://www.nieuwskoerier.nl/news/426363-de-energietransitie-de-huidige-stand-van-zaken-van-zonne-en-windenergie-op-land-de-sommetjes/out

1
184 Myth63

@184 en dus zul je door moeten gaan met het zoeken naar aanvullende oplossingen maar stoppen is dom want dan zal men inderdaad het alsmaar voor zich uit blijven schuiven zoals al jaren wordt gedaan.

1
185 streek

Baudet is de platte aarde profeet

1
186 Denisova

@183 Kernenergie? Frankrijk is wat CO2 en fijnstof betreft een veel schoner land dan Nederland. Er wordt altijd gemekkerd over de gevaren maar een feit is dat windmolens, zonnepanelen, gas- en kolencentrales meer mensen per GWh het leven kosten dan kernenergie.
Thorium is zeer veel belovend, vraagt weinig grondstoffen en levert naar verhouding zeer weinig afval op dat maar kort hoeft worden bewaard.

Kernenergie zou veel doden door fijnstof kunnen voorkomen.

0
187 Myth63

Baudet is de nieuwe heilige, Zijn Woord is de Weg, de Waarheid en het Leven. Baudet heeft goed naar Trump gekeken: blijven volhouden dat wat je zegt klopt, dat je succes hebt, dat je beloften nakomt en alles en iedereen die het niet met je eens is niet mee discussiëren maar zwart maken.

2
188 Ketter

@185 Leest u wel wat ik schrijf? De huidige windmolens en zonnepanelen verergeren het probleem, schaden het milieu! Er is in de verste verte geen zicht op ontwikkelingen die het buffer probleem oplossen.
Dan stop je toch?

1
189 Myth63

@184 ,

Dat lijkt me erg vergezocht.

Inderdaad is er back up-capaciteit nodig, maar elk zonnepaneel of elke windmolen die schone energie opwekt, zorgt natuurlijk wel degelijk voor een verminderd gebruik van fossiel. Zelfs als volledige vervanging misschien niet haalbaar is voorlopig.

Als het werkelijk alleen goed was voor producenten of de industrie, dan zouden mensen niet massaal zonnepanelen nemen. Als ik hier in de buurt rondloop, dan zie ik zo een honderdtal straten waar zonnepanelen op de daken liggen, grotendeels op huizen die ze eerder niet hadden. En ik woon niet in het zuiden van Spanje of een ander zeer zonnige locatie.

Denk je echt dat zoveel mensen voor die dingen zouden kiezen als ze er niet op vooruit gingen? Ongetwijfeld zullen er wat zijn die alleen maar meedoen omdat ze het om zich heen zien, maar ik ga er maar niet van uit dat ál die mensen niet in staat zijn een kosten-batenanalyse te maken en maar lukraak wat doen.

0
190 progressiefliberaal

@189 nee dan stop je niet maar ga je door met zoeken naar oplossingen. Bij stoppen zal de burger zoals u namelijk echt niet verder gaan met oplossingen zoeken maar denken zie je wel het is allemaal onzin en gewoon doorgaan met verspillen. Dat is de zoek het maar uit en afschuifmentaliteit van veel mensen namelijk.

1
191 streek

@190 Die mensen met panelen op hun dak mogen het net voeren met voorrang tegen consumenten prijs welke bijna 10x zo hoog is als de productie prijs met bruinkool. Is dat nou zo moeilijk?

0
192 Ogod

@190 U begrijpt het kennelijk niet. Financieel zijn windmolens en zonnepanelen voor iedereen lonend.

Wat milieu betreft renderen ze echter niet. Vanwege de grillige levering moeten er minder effectieve gascentrales worden ingezet, die bovendien constant bijgeregeld moet worden. Het gevolg is dat die centrales veel meer gas verbruiken..

Je kunt het vergelijken met een auto die op de snelweg heel zuinig is, maar in de stad een veel groter verbruik heeft. In het verleden 'reed' de centrale op snelweg, nu 'rijdt' deze voortdurend in de stad.

Wat de windmolens aan CO2-reductie opleveren gaat in de centrales geheel of gedeeltelijk verloren door de hogere CO2 uitstoot.

Er lopen twee zaken door elkaar, de financiële winst van de leveranciers en kopers en de milieuwinst in de vorm van CO2 reductie. Die laatste is er niet of nauwelijks. Daarom is het waanzin om door te gaan met energie wind en zon.

Trouwens er is niet voldoende ruimte in Nederland voor al de benodigde zonnepanelen en windmolens.

1
193 Myth63

Ze zijn bang en zo te lezen als het aan die CO2 lovers ligt
moet Nederland naar de gallemiezen

2
194 Bollieboos

@194 All plants love CO2 and we love the species that eat those plants, including our wives.

1
195 Ogod

Ik zag een paar dagen geleden een docu over de opkomst van Hitler op televisie. Treffend veel overeenkomsten met FvD. Eerst leugens verspreiden over hoe slecht het land er aan toe is en dan met populistische taal een zondebok aanwijzen en het volk opzwepen. Precies dezelfde strategie als van Thierry Baudet.

2
196 Mac Benac

@196 Meen je dat nou Anton. M.

0
197 Bollieboos

@197 Ik meen dat niet. Ik neem het waar.

1
198 Mac Benac

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
MARCUSAURELIUS
Beelden: Sarah van Soelen hangt de cowgirl uit

Nooit van gehoord.Moest wel bij ""cowgirl"" aan iets anders denken.Dat was vast mijn ""Dirty Mind"" 😇...

1 minuut geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@4En dit heeft niets met lang geleden te maken, maar met een verloederd Nederland, dankzij politici als Baudet en zijn aanhangers....

3 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

MARCUSAURELIUS
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Dit was maar een dreigement.Lang geleden sloeg een Kamerlid daadwerkelijk toe naar een lid van de Boerenpartij.Niks afkeuringen laat staan...

5 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

LoydMorris
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@5 Kom jij eens met een fatsoenlijke oplossing voor deze problemen i.p.v. oeverloos af te lopen zeiken. . . ...

6 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

LoydMorris
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

De jaren '30 / '40, vorige eeuw, begonnen ook zo. . . . We hebben nog geen ene moer opgestoken van de geschiedenis. . . 😡...

7 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

FrisseBries
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@4Ja, haha. Dan doen ze eens wat nuttigs in plaats van hier elke dag hetzelfde te herhalen (lees klagen)...

7 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@2Omdat geen enkele partij daar verder aanleiding toe geeft, misschien?...

9 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

LoydMorris
Beelden: Sarah van Soelen hangt de cowgirl uit

@2 Zulke lippen heeft m'n schoonmoeder ook. . . . echter zij zit er op 😁...

16 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

sockknitter
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@2 @3Ga langs de grens staan met een bord: VOL....

17 minuten geleden geplaatst door sockknitter

sockknitter
Duitse oud-leider Schröder voor onderhandeling Westen en Poetin

Wat valt er te onderhandelen?...

20 minuten geleden geplaatst door sockknitter

NK. App
R KpopfapItch Porn GamesVivalocal AcompanhanteLaura WigginsSimpsons R34Harim ShahVina Sky VrBlackphatassSxyporn.cimPvirgin PornNaked Stage DanceBig BobbsJolee Love PornGuilty Gear Strive PornSara Jay BangbrosXxx NewsHindi Audio Sex MovieAniml SexvideoTik Tok NudeAdvoree PornJessie SimsImani RoseBangla Boudi Chodar VideoKerala First Night Sex VideoEva Lovia Creampieㅇㄷ사이트Porni BdsmSashagreyAngela White SexBhabhi Phone SexJack In The Box PornInternet Adult Film DatabaseAnjelica HustonnudePuja XxxGangrape Porn VideosD.va HentaiBeautiful Girl Sex HdYoga FuckingIndian Newly Married XxxSierra Cute PornBig Booty PawStrip Chat AppDaisy Drew PornYounganal PornJuicyjade9HentaileagueSaniahwettyNude Romantic ScenesWxtreme PornLieuxde DraguePornô DinheiroThemaryburke OnlyfansBbw ChamMikayla Demaiter FapelloMaa Beta XxBoobs Sucking During SexFreepornoMom Sleeping SexHorny Old GranniesBest Couples PornFilme Completo PornGayporn RomanceDaftsex VideoNezuko And Tanjiro PornExporntoonBiggest Creampies EverNude In SpanishXlovecam ComLesbian Strap PornHd Bf Hd Bf Hd BfEddie Patrick PornXxxincestGabbi CarterMasturbação Feminina VideoKimberly Guilfoyle NudeKatyjoraelyn NudeKajol Ki Sexy FilmWww Local Xxx ComTelugu Local Xxx VideosOlivia Taylor Dudley NudeJohn Cena NakedPron Full MovieU Porn VediosVicky VettMrskin.comمواقع سككسXvideos ExtremoSmall TitshentaiGia Paige SexMassage ParlorpornBig Breast Asian PornTabby Noname PornRed Tube. ComElizabeth Olsen Hot PicsXnxx ForGym HentaiBrazzers Porn Video ComAnime Story PornParisporn MoveDickdrainers VideosAnushree Sex PhotosBianca PornFrancesca James Pornسکس هنتاییFree Animation PornTeamskeet.clmCasting Curvy.comIndian Mms Video PornPorn Brazzers MomDominica PornstarFc2-ppv-3384390Pron PicesChatburateTalk Dirty To Me LyricsSecurity XxxBihari Sex PhotoWww Indian Hot Sex VideosWww Odia Sexy VideoBsdm MangaFeet HentaisFucking TeacherHottest RomanceSex Photo PleaseParty HardcoredTwinkblackBen 10 Porn GameCaligula 1979Vivastreet.co.ykAlexa PearLndian Pronسكس مصرياتAndhra College Student Sex VideosMarylyn ChambersVoyuer PicsLuna MayaDamita RiderOlivia Holt PornMassage Lesbian Porn VideosXxnnxEfucketFamilystokesMía Califa VideosCintia CossioTwd PornHitomi Tanaka VrDoujin .frComic Book PornWhitney StevensJapan Moom XxxDirty Talk In Spanish