Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Boris Johnson mogelijk vervolgd voor misleiding tijdens Brexit-campagne

  •  
05-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
36913612672_fd4e4252da_z
Een via crowd funding tot stand gekomen rechtszaak tegen Boris Johnson lijkt aanstaande. Marc J. Ball, die twee en een half jaar lang bewijs verzamelde, is de leider van de zogenaamde BrexitJustice-campagne. Zijn doel is het politici moeilijker te maken om het publiek te misleiden. In het geval van Johnson betekent dit dat de voormalig minister van Buitenlandse Zaken en het Gemenebest openheid van zaken moet geven over ‘drie beschuldigingen van misleiding in een openbaar ambt.’ De enige zorg die Ball nog heeft is of het streefbedrag wordt binnen gehaald zodat hij aan de slag kan.
Vooral het feit dat Johnson volgens Ball heeft gelogen over de kosten van een EU-lidmaatschap wordt hem extra aangerekend: “Zijn uitspraken over de kosten van een EU-lidmaatschap waren vals, misleidend en misbruikten het publieke vertrouwen.” In zijn politieke functies als burgemeester van Londen, minister en lid van het Britse Lagerhuis heeft Johnson herhaaldelijk het publiek voorgelogen, zegt Ball in onderstaande video.
Cc-foto: EU2017EE
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.